pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fotokritikten Atmışlardı Beni.

İyiki atmışlarmış.Değilmi.
Beni atan denyo n a sonsuz teşekkürler

Tarih: 16 Aralık 2005, 18:52 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bi yere gittiğim yok arkadaşlar. başınıza bela olmaya devam edeceğim. Ama siteye çok seyrek uğrayabilecem artık zannedersem. Bu arada Fotokritiğe baya bir taş atılmış haksız yere. Fotokritik gerçek anlamda yaratıcı çalışmalarla dolu bir site. İnsanlar orada kendi otokontrollerini o kadar iyi yapıyorlarki kaliteli fotoğraflar görebiliyoruz. Buradaki arkadaşlarımız da fotoğraf gönderirken biraz estetik ve fotoğraf kaygısı gütseler ne kadar iyi olur. Ama bunları yazmaktan parmaklarımızda tüy bitti desek doğru olur heralde.
Bunun dışında fotokritiğinde bence saçma olan yönleri ver. mesela pazarbeyin az yazdığı için atılması gibi bir bana oldukça saçma geldi. biraz otoriter bir site diyebiliriz. benim bir arkadaşımda bir çalışma göndermişti oraya ve gönderir göndermez üyeliği askıya alınmıştı. neden çünkü çalışma estetik olmadığı için. Bence olması gereken bu. Yani insanın hatasını, kötü yaptığı bir şeyi kendisine göstererek, açık açık söyleyerek işin bilincine varmasını sağlamak. Bizlerde böyle yetişmedik mi

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 17:33 - İp: 85.***.**3.100
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ama bunları yazmaktan parmaklarımızda tüy bitti
Mükemmel bir tabir ceko tebrik ediyorum.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 17:56 - İp: 85.***.**6.15
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


valla az yaziyor diye uyeligine son verilmesi hic de hos degil..
..kotu fotograf gonderme de bence denetimle durdurulabilir.. ama iste o zaman da kotu nediri sorgulamamiz gerekiyor..
bence fotokritik, o sekildeki bir davranisla hicbirsey kazanamaz..
nedir su anda fotokritik'in uye sayisi?

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 21:08 - İp: 62.***.**2.10
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Önemli değil pazarbey onlar atar biz tutarız . Selamlar.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 21:14 - İp: 85.***.**3.162
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

onlar atar bizler tutariz..
bu lafi begendim alev..

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 21:21 - İp: 62.***.**2.10
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dada herşeyin bir iyisi bir de kötüsü olduğu gibi fotoğrafında iyisi kötüsü vardır. Hatta fotoğraf değeri olup olmayan kareler vardır. şimdi diyebilirsinizki iyiyi kötüyü neye göre belirliyorsunuz, sanatın ölçütü nedir, sınıflandırma neye göre yapılır? Ama hepsinin temel belirli kuralları vardır. Önemli olan insanlara kötüyü çekinmeden söyleyip iyiye ulaşmasını sağlamaktır. Ben fotokritikteki fotoğraflara baktığımda gerçekten çok iyi şeyler görüyorum. maalesef oradaki fotoğraf kalitesi burada mevcut değil. Ama bu netfotografın fotokritikten kötü bir site oldu anlamına asla gelmez. Tamamen aralarındaki anlayış farkıdır. Burada da bunu gerçekleştirerek gerçekten Türkiye'deki fotoğrafın nerelere geldiğini ve kaliteli işlerin olabileceğini göstermek istiyoruz. Ama maalesef anlatamıyoruz ve dediğim gibi parmaklarımdaki tüyler döküldü İnsanlar hala site üyelerinin canı neyi isterse gönderebileceğini bunun amatörce fotoğraf çekenlerin hakkı olduğunu söylüyorlar.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 21:37 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence degisiyor artik ceko.. gercekten fotokritik'teki fotograflara bakinca cogunun etkileyici oldugunu gorebilir herkes.. ama buradaki fotograflar da artik fena degiller.. hatta hic fena degilller..
bunun icin bir surec gerekiyor.. o surec tamamlaninca fotograflar basabas olacaklar.. hatta bence burasi daha da iyi olcak fotokritik'e gore..
..ama fotokritik'e ne olacak? insanlari az yaziyor veya kotu bir fotograf gonderdigi icin atmaya devam edecek ve cokus devrine girecek bir sure sonra.. insanlar bu siteyi sececekler.. fotokritik'i degil..
..neyse.. bence burasi dogru yolda..
tabii bazi istisnalar olabiliyor, ama iste onlar da kaideleri bozmazlar..

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 22:02 - İp: 62.***.**2.10
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba ceko;Savına kısmen katılıyorum şöyleki;fotokritik'teki AŞIRI(bence)ve incitici elemeler burada da yapılsaydı dediğin kalitenin fazlası bizim sitede görülürdü ama ozaman da benim gibi amatörler yolun başındayken bu sevdadan vazgeçmek zorunda kalacaktı.Dadanagast'ın dediği gibi bizde de etkileyici ve çok güzel fotoğraflar çoğunlukta olmaya başladı.Sabrın sonu herkes için selamettir diyor selam ve sevgiler iletiyorum.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 22:12 - İp: 85.***.**3.162
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

evet,evet amaç insanlara fotograf zevkini aşılamak.bu konuda burası çok iyi bir site... .

mesela ben eğer , fotokritik gibi bir siteden bu tür tepkiler alsaydım zevkim yarım kalırdı.çünkü hatalarımı ve yanlışlarımı söyleyecek kimse olmayabilir...çünkü kötü fotoları almıyorlar dimi... .

işte gördüğünüz gibi oluyorum .

neden bir sorsanıza...????????????.

bence onlarda bu yollardan geçtiler ve biraz profesyonel olunca geçmişlerini unuttular... .

işte böyle oldular...yukarıdaki gibi... hahah hahah.

yani kısacası.. .bir düşünün bir sitenin zitaretçi sayısı yüksek olsa iyimi olur...????

yoksa profesyonel sayısı mı..???

Profesyoneller birbirlerine ne anlatabilirler'ki ..çünkü herkes işi biliyor.eeeeeeeee iyi foto gönderene hediyede yok.yani kendi profesyonel alanlarındaki fotolar için,diyorum.

o zaman kimseyede bu aşkı anlatamazlar , belkide anlatmak istemiyorlardır...

bence burası iyi. iyi , bu site sayesinde bence dijital sektör canlanıyor.ve bunun gibi siteler sayesinde...

doğal olarak bir araştırma ve sonucunda alış-veriş ortamı doğuyor.tabi ticaret'in bir başka yönü bu...

yani doğal olarak fotograf makinası ve ekipmanları almak istiyorsunuz artık...

ben öyle yaptım bir sürü ekipman aldım. ofofofofoo ooffffff.

valla kusura bakmayın yine uzun oldu. .


işte böyle neyse........... .hoşçakalın.



görüşmek üzere

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 22:38 - İp: 81.***.**3.224
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dada dediğin şeyler olabilir bunu zaman gösterir ama FK gibi bir sitenin de çöküş içerisine girip yokolmasını istemem açıkçası. Hem kırıcı ve incitici eleştiriler olduğunu söylemek yanlış olur. Birkaç istisna olabilir ama size söyliyim netfotograftaki kadar kırıcı, yıkıcı ve zaman zaman terbiyesizliklerin olduğu tartışmalara orada ender rastlanır. Hem sıkı bir eleştiri yiyen insan daha da azimli olur ama bu bizim ülkemizde tersi olarak işliyor ve eleştiren kişiye hakaret edilip, terbiyesiz olduğu söylenip bir güzel uzdurulduktan sonra susturuluyor. Beni burada tanıyan arkadaşlar bilirler sizce bu zamana kadar kırıcı ve küçük düşürücü eleştiriyi bırakın bir tek kelimem bile yazmışmıyımdır. Ama bunun karşılığında çok kırıldım ve haksız sözlere maruz kaldım. Her neyse hepberaber mızmızlanmayı bırakıp gerçekten fotoğrafı seviyorsak sevdiğimizi kanıtlamalıyız, hakkını vermeliyiz. Bir işle uğraşıyorsak üstün körü değilde hakkını vererk yapmalıyız. İsterse hobiniz olsun isterse uzmanlık alanınız. Böylece sonra AB kapılarında sürüneceğimize kendi yolumuzu çoktan çizmiş olurduk

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 23:10 - İp: 85.***.**3.100