erdonmez89
erdonmez89 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçılıkmı Muhasebecilikmi??

yahu ne muhasebeci olucam ya ben fotoğrafçılığı sewiorum kardeşim şu bizimkilerde tutturmuş önce okulun bitsin sonra hobi olarak yaparsın ben hobi olarak diil meslek olarak yapmak istiorum hakllı diilmiyim yahuu
16 yaşındayım...

Tarih: 24 Ekim 2005, 02:45 - İp: yok
yasin avci
yasin avci (üye)
Ankara / Amatör

slm.


düşünme fotoğrafçı ol... yaş 16... 25 yaşında zengin olman ne kadar mümkünse bir baltaya sap olamamam da o kadar ihtimaldir. yanlış anlama çünkü bazen sen şartları belirlersin bazen şartlar seni... geç muhasebeyi fotoğrafçı ol...

"futbol hayata fena halde benzer. kişisel yetenek ister, ama hayatta da olduğu gibi iyi bir takımınız yoksa kaybedersiniz"

#yasin avci' tarafyndan 16.01.2006 00:12:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 00:14 - İp: 85.***.**6.178
...7...
...7... (üye)
İstanbul / Amatör

erdonmez89 kardeşim, sen okumayı ilk seçenek olarak görsen iyi edersin yok ben fotoğrafcı olmak istiyorum dersen bir deneme yap git bir fotğraf malzemeleri satan dükkana ve şöyle kendine güzel bir makina al at bakalım elini cebine ne çıkacak birşey çıkmıyorsa okumaya devam ve bu işide hobi olarak gör bence.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 11:33 - İp: 81.***.**0.169
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Erdönmez evlat, ben 9 yaşımda iken lupital roll film kullanan bir makine ile başladım fotoğraf çekmeye. Fotoğraf çekmeyi çok seviyordum. Tüm paramı film ve banyo malzemeleri, bir de kitap almak için harcar, ailemden uzakta olduğumdan ve param kalmadığı için aç kalırdım. Buna rağmen fotoğrafçı olmayı düşünmedim. Okullar bitti... Hayat başlad... Çeşitli yerlerde çalıştık ve sonra yurt dışında STFA firmasında Muhasebeci olarak işe başladım. İlk maaşımla da Nikon f3 aldım. Yeni çıkmıştı o zamanlar... Bu gün, fotoğraf çekmeye devam ediyorum ama ekmeğimi okuduğum okul sayesinde kazanıyorum. Artık tecrübelerim gereği yöneticilik pozisyonundayım. Sakın ola ki zevk olarak yapabileceğin bir uğraş uğruna geleceğini feda etme. Bu işin okuluna gidersen anlarım ama çıraklıkla (bir arkadaşım yumuşatmış "asisitan" demiş)başlamanı asla tasvip etmem! Kal sağlıcakla.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 12:01 - İp: 195.***.**2.86
...7...
...7... (üye)
İstanbul / Amatör

bak gördünmü afrikalı ağabeyini onu kendine bir örnek olarak al ve artık bu konu üzerinde fazla durma balta olmak var, birde baltaya sap olmak var e ben balta olacam diyorsan çıraklıkla başlarsın 100 150 ytl haftalığa talim eder sonra askere gidersin sonra, sonra belki entel olursun makinanı boynuna asar bu işe meraklı kızlarla fotoğrafcılık ve fotoğrafın insanlar üzerindeki etkilerini tartışırken aşık olursun evlenirsin belki kızınız olur. kira telefon faturaları doğalgaz elektrik su ayidatlar derken bu forumda ben ne sormuşdum ya dersin belkide fotoğrafcı ara güler gibi olursun ama onda cukka sağlam sen en iyisi burada fotoğrafları yayınlanan doktor, avukat,mühendis aabeylerinin yaptığı gibi birazda benim gibi düşünerek en doğru kararı ver.hayatta başarılar mutluluklar dilerim ailenide dinle bence çünki onlar senin adına düşünürler.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 12:27 - İp: 81.***.**0.169
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben de bilim adamı olacaktım küçüklüğümden beri..Oldum da..Ancak ekmek kavgasında yenik düştük..

İşte hayatın içinden bir topik daha..

 

Tarih: 3 Mart 2008, 21:29 - İp: 88.***.**1.19