erdonmez89
erdonmez89 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçılıkmı Muhasebecilikmi??

yahu ne muhasebeci olucam ya ben fotoğrafçılığı sewiorum kardeşim şu bizimkilerde tutturmuş önce okulun bitsin sonra hobi olarak yaparsın ben hobi olarak diil meslek olarak yapmak istiorum hakllı diilmiyim yahuu
16 yaşındayım...

Tarih: 24 Ekim 2005, 02:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam erdonmez..
aileni su anda anlayabilmen cok zor erdonmez.. ama inan haklilar..
..benim sana tavsiyem, eger ki fotograf sanatina karsi ilgin daha fazlaysa, iletisim fakultesine gitmen.. muhasebeyi sevmiyorsan, olmaz tabii..
..ailen soyle de: zorla guzellik olmaz!.. ben ilerde hic hoslanmayacagim bir isi yaparsam benim hayatim zindana doner.. halbuki sevdigim bir isi yaparsam, hem cok mutlu olurum hem de basarili olma sansim yuksek olur..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 02:51 - İp: yok
erdonmez89
erdonmez89 (üye)
İstanbul / Meraklı

sewdiim işi yaparak mutlu olabilirim öle düşünüorum (herkes gibi) bu arada saol..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 02:58 - İp: yok
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Erdonmez,
Hayat şimdi senin için toz pembe.
Değil ilerisini, bir gün sonrasını bile zor görüyorsundur. Çünkü herkes senin yaşındayken aynıdır. Bende öyleydim. Ama hayat okadar basit değildir.
Elbetteki sevdiğin işi yapmalısın, itirazım o konuda değil zaten. Ama eğitimini en iyi şekilde tamamlamalısın. Fotoğrafçılığı meslek olarak seçeceksen en iyi şekilde yapmaya gayret etmelisin. Yani Güzel sanatların fotoğrafçılıkla ilgili bölümünü okuyarak.
Zaten iş o aşamaya gelince ailende sana katılacaktır.
Eğer eğitim destekli yaparsan emin ol ki fotoğrafçılıktan daha zevk alacaksın.
Yaptığın iş üzerinde bilgin ne kadar çok ise o kadar daha haz duyacaksın.
Eğitimini aksatmazsan ileride başka bir iş alanına heveslik duyduğunda kaybedilmiş bir şeyin olmayacaktır.
Hayatının iyi veya kötü olması aldığın kararlar sonucunda olacaktır.
Benim temennim hayatını iyiye götürecek kararlar alabilmen.
Başarılar seninle olsun.
Selamlar, sevgiler
Nihat YALINKILIÇ

#nihat' tarafyndan 24.10.2005 03:43:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 03:41 - İp: yok
myc
myc (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

Muhasebecilikmi Fotoğrafmı sizin tam tırmalama zamanınız fotoğrafçılık tamamen teknolojiye dönüşmekte diğital fotoğraf olayı başladıktan sonra printirlerle evlerde bile baskı yapılmaya başlandı amatör fotoğraf tabı olayını bitirme noktasına getirdi,sonra cep telefonlarına diğital kamera taktılar bu da analoğ fotoğrafçılığı baltaladı Bilgisayarlar hemen hemen tüm evlere girmeye başladı ianın gelen müşteriler fotosoph kaç var sizde bende şu versiyonu var şöyle şöyle yapıyorum diyorlar inanın yazmaya kalksam satırlar yetmez
Eskiden kalaycılar vardı çelik tencereler kalaycıları arabalar semercileri diğital da yakın zamanda fotoğrafçılığı bitirecek gücü olan büyük iş yerleri kalacak küçükler hep kalaycılar semerciler gibi kaybolup gidecekler
Kısaca muhasebecilik mesleği şu an için fotoğrafçılık mesleğinden daha parlak bence İnsan yaptığı işi sevdiği müddetçe mutlu olur.Saygılarımla Bilgi paylaşıldıkça özeldir. [email protected]

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:42 - İp: yok
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili erdonmez89,
Fotoğrafçılığı sevmen,muhasebeci olmana engel midir ? Muhasebeci olan birisi fotoğrafçılığı sevemez mi? Bence herşeyden önce öğrenimini bitirmelisin.Sanırım daha lisedesin. Meslek seçmeye gelince; önünde büyük bir sınav var. Önce ona hazırlanmalısın. Hangi mesleği istiyorsan öğrenimini ona göre devam etmelisin.Tabii ki insanını sevdiği mesleği yapması kadar güzel birşey olamaz. Ama para kazanacağın bir meslek tabii ki hayatını mutlu geçirmeni sağlar. Muhasebeci olarak birçok yerde iş bulabilirsin, ama fotoğrafçı olarak iş bulabilmen için kendini kanıtlaman gerekecektir. İlle de fotoğrafçılığı meslek olarak seçeceksen kesinlikle üniversitelerin iletişim , TV, güzel sanatlar gibi bölümlerinin birinden mezun olman gerekecek , hiçbir meslek artık eğitimsiz olmuyor.
Sevgiler.....

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 10:14 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar Erdönmez,
Zaman su gibidir nasıl geçer bazen anlayamazsın.YAni bugun vereceğin kararın keskinliği yarın karşına hatalar olarak çıkmayacak şekilde yaşamı kurmalısın.Pişmanlık insanın ömür törpüsüdür.Bir ömür rahatsız eder ve o nedenle de geleceğin konusunda karar veririken , en az bir düşünür kadar çok düşünüp, hatta defalarca düşünüp, ardından keskin kararlar vermelisin.Ama doğru ve bilinçli kararlar da doygunluk,bilgi,yaşanmışlık ile verilir.Bunun nedeni ; belki de daha iyi bir fikirle karşılaşma ihtimalinin olmasıdır.Ama insanın kendine olan güvenini kazanmasının ilk göstergesi başladıoğı işi bitirmesidir.Senin de durumun budur sanıyorum..Okulunu bitirmelisin, ki kendine ve başkalarının sana olan güvenleri karşılansın.Güvenin sağlandığı heryerde önün açık ilerlersin.Hatta Bu güvene saygı duyanlar senin açmak zorunda olduğun kapıların açılmasına yardımcı olurlar.
Şu yaşında kendine ilk güven duymalarını sağlayabileceğin insanlar önecelikle ailen sonra da arkadaşlarındır.Ailenine karşı güven kazanmanın yolu senin eğitimini aslanlar gibi bitirmendir.
Fotoğrafçılık kim ne derse desin sonuçta bir meslektir, meslekler insanın üretim araçlarıdır, ama yaşadığımız dünyada ne yazık ki insanların elindeki üretim araçları hedef halindedir.Bu cümleyi anlamak kolay değildir bu yaşında ama denmelidir.O nedenle de hedeflerini ben senin yerinde olsam bir büyük boydan seçerdim. Çünkü başlangıçtasın ve yapabilirsin..İlgi alanlarını farklılaştır ki farklı seçenekleri de algılıyabilesin.. Fotoğrafçılık yapmak istiyorsan, bu işten de hayatını idame edebilirsin ama müşterin olacak kitlenin sana güvenmesi gerekecektir ki, bunun da yolu senin bu işi gerçek bir profesyonel olarak yapmandan geçer.Hiç de o kadar basit değildir. Deli bir algı sahibi olman gerekiyor, kültürel anlamda kendini iyidoldurman gerekiyor, her üretttiğini savunman da gerekir çünkü.Eğer biraz araştırma yaparsan göreceksin ki tüm iyiler (para kazananlar demiyorum) doygun insanlardır.Eksik bir yere varmak çok yakın gelecekteki dünya için mümkün olamayacaktır.
Umarım yazdıklarım bir işe yarar.Rüzgarın bol, denizin neta ola.
sevgiler

#thalassa' tarafyndan 24.10.2005 12:40:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 12:29 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Okulu filan salla erdonmez. hemen git bir fotoğrafçının yanına asistanlığa başla, biraz çile çek, sürün, çevre edin. ne kadar erken başlarsan o kadar çok para kazanırsın yeteneğinle orantılı olarak. Bu dediklerimi göze alabiliyormusun. Alamazsın Çünkü burası Türkiye, burada ya mühendis olacan ya öğretmen ya avukat ya da polis. Eğer gerçekten farklı bir insansan zaten hayat seni farklı işlere sürükleyecektir. Bilindik sıradan işlere değil

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 15:15 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba Sevgili Erdönmez,

Bence önce okulunu bitir, daha sonra fotoğrafa yönel derim. Elinde iki adet mesleğin olur. Ticaretle uğraşan herkese muhasebe-ekenomi bilgisi lazım. Çok faydasını göreceksin. Fakat fotoğrafçılık bölümünü kazanma imkanın varsa hiç düşünme derim. Sevdiğin işte başarılı olursun. Yüksek öğrenim görmen sana bir çok yeni ufuklar açacaktır.
Sevgilerimle.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 16:06 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili erdönmez;
Ben bijoloji okuyacaktım.Ama vazgeçtim.Hukuk okudum.Düşündüm.Biyoloji okusam muhtemelen öğretmen olacaktım.O zaman kendime mikroskop bile zor alacaktım.Dedim en iyisi hukuk okuyup çok para kazanayım biyoloji hobim olsun demiştim.
İyikide demişim.Şimde her istediğim hobi ile uğraşabiliyorum.Çünkü Allaha şükür param var.Ama para olmayınca hiçbirisi olmuyor.Kararı sen vereceksin.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 19:01 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğrafçılık hergün gelişiyor emekli bile olamazsın herkesin evinde akkllı ol kardeşim oku

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 20:58 - İp: yok