erdonmez89
erdonmez89 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçılıkmı Muhasebecilikmi??

yahu ne muhasebeci olucam ya ben fotoğrafçılığı sewiorum kardeşim şu bizimkilerde tutturmuş önce okulun bitsin sonra hobi olarak yaparsın ben hobi olarak diil meslek olarak yapmak istiorum hakllı diilmiyim yahuu
16 yaşındayım...

Tarih: 24 Ekim 2005, 02:45 - İp: yok
realsanto
realsanto (üye)
Bursa / Amatör

sevgili erdönmez benim de sana biraz tavsiyem olacak..
diğer dostların da söylediği gibi hayat öyle tozpembe değil..sevdiğin işi yapmak o kadar da kolay değil..
tüm hayatım müzikti..saçlarım belime kadar DI..hayat benim için gitar+amfi+... idi..ancak makine mühendisliği okuyorum şimdi..saçlarımı kestirdim..gitarımı sattım..şimdi bir yandan okuyor,bir yandan çalışıyor bir yandan da geri satın aldığım gitarımla üniversite şenliklerinde çalıyorum..oysa ki kendimi sadece müziğe verseydim türkiye şartlarında serseri olup çıkacaktım insanların gözünde..eski türk rockçılara bakıyorum çoğu mühendis,doktor,gazeteci.
saçlarım kısa olsa da mutluyum,eskisi kadar çok çalamasam da mutluyum..çünkü bunu iş olarak yapmak istediğim zaman elimde bir işim olacak..
sen de sana okumana bak..elinde bir mesleğin olsun..hobi olarak devam et..tutkun olsun..gelirin olduğu zaman daha çok vakit ayırır kendini kanıtlarsın ve artık fotoğrafçılık senin hobin olmaktan çıkar mesleğin olur..
muhasebeci olmasan da okuman yönünde aileni kırma..nasıl olsa fotoğraf sanatı asla ölmeyecek..birkaç sene erteleyeceksin sadece...

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 22:06 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah işte benim söylemek istediğim tam olarak realsantonun dediği idi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:16 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar ya durun Ikı nasihat da ben çekeyım hazır meydan serbest serbest kursu iken.

Şimdi canım guclu olman alzım bu hayatta buda elde etmek istediğin şeye gore değişir yanı gucun ne olduğu...Hayatın idamsi için para şart cunkı Adım atsan para harcaman gerekecek ama adım attığın zamanda içi boş bir tenekenin yuvarlanması gibi olmamalı bu...Demem o ki hem okulunu okumalı hemde sevdiğin işi yapabilmelisin pazarbey bilmez ama (biraz yaşlıdır da) ozellikle son yıllarda gençler daha çok bu sıkıntıyla karşı karşıyalar...Ne olayım yada nasıl olayım..Mumkun olduğunca sakın kafa ile düşün sana çocuklarına cevrendekilere yetecek bir işin...Ve sana cevrendekilere çocuklarına ve san yetebilecek kadarda sosyal hayatın olabilmesi için uğraşşş...Bunun içinde en ıyı kararı sen vereceksinn ve bu kararı verirken sakın aile sırtını donme..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:29 - İp: yok
erdonmez89
erdonmez89 (üye)
İstanbul / Meraklı

herşey için teşekkür ederim bu kadar kişinin bana yardım edeceiğini düşünmemiştim tekrar çok çok çok çok saolunnnnnnnnnnn

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:43 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hüzünseli beyefendi hazretleri tuzu hep kuru yaşadığı için herkesi kendisi gibi zenneder.6 sene istanbulda okudum.Hiç öğlen yemeği yemedim.Çoğunlukla topkapıdan beyazıta yürüyerek gittim.Param olmadığı için.
Ekmek alacak paramız olmadığı çok oldu. Şehriye çorbasını yavan çok yedik.Hüzünseli bilmez bunları.Ama o çorbaları keşke tekrar yiyebilsem.Keşke yanında birşey olmasa öğrinciliğim, arkadaşlarım tekrar olsa.
Evet yaşlıyım.Ama hüzün seli sen benim gibi olacaksın ben senin gibi değil.Bunun için bin düşünüp, bir yaz.
Çocukluğumda seyrettiğim nayhan ışığın bir filmi vardı.Tren yolunda bir kadını muhtemelen para için kendisini terkeden sevgilisini kolundan tutup fırlatıyor ve şöyle diyordu:
-nnnal sana, para, nev, araba, herşeyim var, ama sen yoksun. Bu dünyada maalesef herşey para ile ölçülüyor. Onun için önceliğin ekonomik geleceğini hazırlamaktan yana olmalı. Fotoğrafçılığı hobi olarak benim gibi devam ettirebilirsin.Ama hobi olarak geçimini sağlayamazsın.
Eyyy hüzün seli umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. Ben çok eski elbise , ayakkabı giydin sen giydinmi. Gidnin yeni yetmeleri..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:59 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bilirisniz herkesin bi hayat hıkayesi vardır..Bu konu ile alakalı Genç arkadaşın hevesini kırmamak ve olayı dramatize tememek acısından cevab Refikim Pazarbeye Ozel mesaj olarak gonderdım...
bu genç arkadaşda okusunda ne okursa okusn diyorum...

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 00:14 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ey hüzünseli erdönmez neyin espri neyin gerçek olduğunu aanlayabilecek kapasitede maaşallah.Onun için korkma.Zaten yeterli mesaj alındı tarafından.

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 01:08 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

Yahu erdonmez89, benimde yarama bastın
Bende Profesyonel fotoğrafçı olarak hayatımı (Para kazanmak anlamında) yaşamayı çok istiyorum. Benim için biraz geç oldu yaş 25 olmuş, 26 kapıda .

Neyse işim gereği arada fotoğraf çekmemde gerekebiliyor bununla idare edeceğim artık, ne yapalım

Bence sen vakit varken severek yapacağın bir iş seç, inan ileride hayatını çok etkiler bu seçimin.

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 21:16 - İp: yok
anümabcan
anümabcan (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Biraz geç ama umarım bakarsın. Ben sadece doğa fotoğrafçılığyla ilgileniyorum, şehirde makinamı elime bile almam ama sana bu konuda tek diyeceğim. www.cemalgulas.com kendisi şuan trt'de zamanın tanığı adlı belgeseli yapmakta ve bölüm başına 9000 YTL almakta (ayda 36000 eder) kendisi bildiğim kadarıyla orta okula kadar okumuş ve hemşin köyünde (yanlış hatırlamıyorsam) çobanlık yaparak ve doğa sporcularına rehberlik ederek başlamış ve sonra fotoğraf olayına girmiş ve nasıl olmuş bilemiyorum ama Atlas dergisine girmiş. Sonra... Kendisi benim idolümdü geçenlerde tanıştım yüzünden geçtiği yollar çok belliydi. Gerçekten çok uğraşıcaksan ve en az onun kadar şanslı birisi olduğuna inanıyorsan bırak git herşeye sırtını dön ve hedefine koş ama unutma bu yolda şuanda sahip olduğun hiç bir şey yanında olmayacak çıplak sen olacaksın (belki ekstradan bi filitren bile olmayacak) ama başka işlerden parasal anlamda durumu kurtarabilirsen bu işi kendini tatmin edecek kadar yapmak herzaman elinde olacak. Ama sana diyeceğim üniversite sınavında istediğin bir bölüm için mutlaka uğraş olmazsa y.lisans eğitimi yaparsın istediğin bölümde çok pahalı bişey değil ve öss gibi bir derdi yok sadece bir an önce o noktaya gelmeye bak sonrasına orda karar ver oraya kadar da ailenin dediklerinide kulak ardı etme. Kolaylıklar allah sabır versin
S. Can GÜLOĞLU

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 09:41 - İp: 85.***.**2.95
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

erdönmez89 merhaba...
arkadaşlar çok şey söylemiş, hepsi sağolsun(detaylı okuyamadım bile)... Rahmetli Sami Güner'in ziraat bankasında memur olduğunu biliyormuydun.... oğlu Fuat Güner'in müzisyen olarak yetişmesine önayak olduğunu (maddi imkanları elverdiği kadarıyla).... Zaten sonuca sorularının yanıtını aldığın halde yazmamı mazur gör....

Hoşçakal, Kendine iyi bak....

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 10:38 - İp: 85.***.**0.218