orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotoğraf, Halkın Sanatıdır;

fotoğraf seçkinci sanatı değildir;
insanın,zamana karşı yarıştığı günümüzde,
modern teknolojileri kullanmak şart olmuştur.örneğin:
1950`lerde fotoğraf çekmek daha kolaydı bence;
bugünün dünyasında ise, 1 saniye içinde,milyonlarca kez denklanşöre basılıyor.
bu yüzden,günümüzün kaotik yapısında, fotoğrafın terbiye edici yönünü göz ardı etmemek gerekir.
daha disiplinli bir toplum; daha temiz ve daha estetik bir ülke; daha gözel bir kent; çevreye duyarlı bakışlar gibi,bu örnekleri sördürebiliriz.bu anlamda,
toplumu dağınıklıktan kurtaran, çok ciddi bir terbiye bilimselliği var fotoğrafın.

arkadaşlar, bu; bendeki fotoğrafa dair sizlerle paylaşmak istediğim bir görüştü sadece.

Tarih: 14 Ocak 2006, 01:41 - İp: yok
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba Orhan Yum;
Aslında dijitale karşı olduğunu düşünmüyorum (ne de olsa, dijital fotoğraf forumundayız, değil mi?). Ama; "şimdi ise dijital devrimle beraber daha çok insanın acizliği ve dikkatsizliği görülmektedir. nede olsa filim derdi yok diye şuhursuzca çekilen fotoğraflar, ve östünde oynanılmış kareler, en büyük kirlilik bu değilmi" sözünün de havada bırakılmaması gerekiyordu, onun için, dijitale karşı olmadığını bilsem de, bu sözün içeriğinden çıkan anlam buydu ve oraya da kısaca dokunmuştum. Yoksa, dijitalin geldiği noktadaki üstünlüğü ve fotoğrafçılığın (dijital/analog) insanları geliştirdiği konusunda hemfikiriz.

Sevgiler.

--------
Yaa, dayanamayacağım;
mete007'ye buradan birşey söylemek istiyorum: Arkadaşım, kendini çok haklı pozisyonda gördüğüne eminim. Doğruları savunuyorsun, zaten kimse de sana "söylediklerin yanlış" demiyor.

Ama, "Doğrular", "YANLIŞ" yöntemlerle savunulamaz. Sen hiç ilgisi olmayan yerlerde kalkıp, bunca insana HIRSIZ muamelesi yaparsan; seninle birlikte, savunduğun doğrulara da tepki gösterilir, tabii ki...
"Bill Gates, dünyanın en zengin insanı, onun çıkarlarını, garibana karşı ne diye savunuyorsun?" demiyorum. (Belki demeliyim???)"Doğru doğrudur; yanlış da yanlıştır" diyorsan, buna da "Tamam" diyorum.

Ama insaf et, konunun ekonomik durumumuzla ilgisini görmezden gelme. Zaten, çevrene (konunla ilgili olarak) gözlemci bir bakış atarsan göreceksin ki, insanlar, ekonomik durumları düzeldikçe, lisanslı programlara kendiliklerinden yöneliyorlar (Kendimden biliyorum).

Güzellikle savunulan yanlışlar bile insanlara aşılanabiliyorsa; çirkinlikle savunulan doğruların tepki alacağını düşünebilmelisin.
Lütfen, savunduğun düşüncelerin gibi güzel bir tarz benimse. Sevgiler.

#lacimert' tarafyndan 16.01.2006 00:51:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 21:22 - İp: 81.***.**8.181
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
her uğraşı, kendince insanı geliştirir diye düşünekteyim.Fotoğraf aslında; carpıcı, estetik, sarsıcı ve var olanın görüntüsünün hırsızıdır. Çünkü genelde varolanı , siz düşünmeden önce düşünüleni, hepsini veya bir kısmını taşırsınız. Sıfırdan üretimi yoktur genelde fotoğrafın. Ama bir uğraşı olarak insanın görme yetisini geliştirir.Bu nedenle de hem geniş, hem de en dar açılarda en güzeli, kompozisyonu görmeyi ve kurmayı bilir, fotoğrafla uğraşan insanlar, fikrindeyim..

sevgiler

#thalassa' tarafyndan 19.01.2006 03:28:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 08:38 - İp: 85.***.**9.5
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili thalassa, söylediklerine harfiyen katılıyorum. Benimde söylemek istediklerim bu minvaldeydi. Ama sanırım konu kişisel çatışmalara dönüştü. O ya da şekilde güzel bir tartışma oldu. Herkese sevgiler.

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 12:27 - İp: 81.***.**8.239
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

"...insanın görme yetisi geliştirir."

 

Tarih: 18 Ocak 2006, 23:32 - İp: 81.***.**8.181
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar sn Ozyalp,

teşekkür ederim .. Net ortamında tartışmalar inanın hiç bitmez.Bilemezsiniz yazdığnız kişinin evde sorunu mu var , sıkıntısı mı var? O günü algılaması yüksek düzeyde mi. Biri onu çok sarsıp da asabi midir. bu e daha yüzlerce sebep yüzünden tartışmalara yaşanır hep nette.Üzülmeyin çok. En azından kendimden biliyorum , kendimi veremeyince yalnış , düzensiz yazarak saçmalıyabiliyorum da . Ama hayat böyle değil midir? her gün aynı düzeyde olamaz insan.
Bu arada ne yapıp edip word sayfasında yazıp yağıştırmalıyım yazıları yı da kabulenmek gerekiyor artık.Zemin gri, yazılar da gri bu gidişle körlüğüm artacak

sn lacimert , size de yalnış yazdırdım yetisini olacaktı .. özür..

herkeslere sevgiler

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 03:43 - İp: 85.***.**9.205
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ama fotoğraf kesinlikle ayrıcalıklı bbir sanat.

 

Tarih: 3 Mart 2008, 21:27 - İp: 88.***.**1.19