rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir Fotografcının Evi..

Merhaba arkadaşlar öncelikle sık sık olmasada bu siteyi takip ediyordum..Fakat ,Yeni üye oldum.
Bu sitede bir çok fotografcı arkadaşların oldugunu düşünerekten sizlere özel bir sorum olacak..
Ben içmimarlık ögrencisiyim. ve projemde;Bir dağ evi yapıyorum. Ve bu evin sahibi bir fotografcı bu dağ evine fotografıyla fotograf için her hafta gelen biri..

1-)fotografcı bu evine arkadaşlarını getirip kış bahçesi görünümünde camla cevrili bir mekanda fotograf sergisini gösterecek..
2-) fotograflarını yazıcısından kendisi çıkartacak bunun için ne kadarlık bir alana ihtiyacı olabilir.(makinaların boyutları önemli)
ve artık o karanlık oda nitelendirdiğimiz fotograf banyosu işlemi kalmışmıdır yani siz evinizde böyle birşey ister misiniz diye sormak istiyorum..
3-)bir fotografcının fotograf için geldiği evde sadece bir fotograf makinası haricinde başka nelerini saklayabilir,neleri olabilir yani fotograf çeşitleri vs..

Yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden,Teşekkürler..

Tarih: 16 Ekim 2010, 14:55 - İp: 78.***.**8.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

mekanda, temelde bir aydınlık ve yaşanası oda birde karanlık fakat istenildiğinde de burası hem karanlık yapılabilen hemde ışıklandırmayla aydınlatılabilen özellikte odası olan bir yer ana temamız oluşuyor.

onca yazılanın üstüne birde detaya girersem, aydınlık odada hem balkon hemde camdan oluşan duvar yada sürgülü duuvar yapılabilir. maksat mekan feah gözüksün ışık alsın hava alsın.

fotoğrafçı konusuna gelirsek, bir fotoğrafı hiç kimse aynı çekmez. her fotoğrafçının farklı bir bakış açısı olduğuna inanıyorum. hayalleri, düşleri olan bir insan. görmesini bilen. detayları atlamayan. fiziki gözü açık, hayal gözüde açık. yataıcı ve özgür. ama düşünceli, iç dünyası olan. kendine göre doğruları olan. özgürlüğüne düşkün.

gibi şeyler aklıma geliyor. kitaplık, dergilik gibi detaylar düşünülmeli mutlaka.

 

Tarih: 18 Ekim 2010, 22:09 - İp: 88.***.**6.222
yalincetingoz
yalincetingoz (üye)
İzmir / Amatör

Böyle bir başlık gördüğüm çn çok mutlu oldum arkadaslar, oncelile bunu belirteyim. Ben de bir 2. sınıf mimarlık öğrencisiyim ve şuanki projemiz bir fotografcı ve moda tasarımcısı çifte bir ev tasarlamak. Benim ilgi alanım evin içinden daha çok dışıyla ilgili.

-Fotografcı gun içerisinde gun ışığını kullanır mı? Kullanırsa güneş ışığını direk mi almak ister?
-Bir Fotografcı nasıl bir evde yasamak ister? (yüksek/alçak tavanlı, geniş/dar odalı, aydınlık/karanlık)

Bu sorulara cevap alabilirsem cok sevinirm.

Tesekkurler

 

Tarih: 23 Aralık 2010, 18:19 - İp: 88.***.**7.2
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

hımm.. 6-7 metreye ulaşan tavan yüksekliği.. en az yüzde 40ı şefaf polikarbondan yapılmış bir çatı.. kolon ve kiriş görülmeyen bu salonun kenarlarında, dağınıklığı toplamaya yarayacak çok sayıda oda gerekli olurdu.. sonrada, asma kat vaziyetinde ilave çalışma alanı isterdim herhalde.. Birde, model olarak Angelina Jolie etrafda bulunursa, faydalı olurdu...

 

Tarih: 26 Aralık 2010, 22:14 - İp: 83.***.**2.143
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Piyasa düşük iken böyle bir yer alabilirsin mesela yüzbin $'a,,dublx veya triplx gibi..biraz şehre uzak ama..,arayan bulup geliyor keza..

 

Tarih: 26 Aralık 2010, 22:16 - İp: 85.***.**2.228
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

daha önceden yazdıklarıma ek olarak, "fotografcı ve moda tasarımcısı çifte bir ev" diye bir tanım çok genel bir tanım olmuş. projede sizin bakış açınızı ve karşınıza çıkan soruyu ele alış biçiminizi sorguluyor olabilir. çünkü fotoğrafçılık ayrı moda tasarımcısı ayrı şeylerdir. bu farkı es geçmeyin derim.

onun haricinde projedeki mantık konusunu geçecek olursak iki işin ortak yanlarına bakmak gerekir diye düşünüyorum.

ikiside sanatla alakalı
ikisinde de yaratıcılık ön planda
ikisinde de üretim ön planda
ikisinde de alanında bir çok örneği var ve esinlenme yoluyla yapılmakta
ikisinde de özgünlük ön planda
ikisinde de standart disiplinler bulunmakta

birde yazıdaki ayrıntılara bakarsak, "fotografcı ve moda tasarımcısı çifte ev tasarlamak" denilmiş. yani bir erkek ve bir bayana hitap edecek ve bunlar bir çift olacak.

bütün bu datalara bakılarak birşeyler çıkartılabilir. ve üstüne birde sizin tarzınız/üslubunuz/bakış açınız/hayal gücünüz katıldı mı olay tamamlanmış olur.

bu konuya önceden verilen cevaplar konu sahibinin istekleri yönündeydi. yani bir amaç/ihtiyaç vardı. o kriterlerde düşündük. fakat burada sizin sorunuzda iş biraz genelleşmiş. ne söylesek yanlış olmaz ama doğruda olmaz. onun gibi bişey işte. çemberi daraltmak lazım biraz :-)

ben şahsen iki insan, çift, b,ir erkek ve bayana göre öncelikle yaşam standatlarını göz önünde bulundururdum. daha sonra bu ana kriterden yola çıkılarak o kişilerin datalarına bakar olayı günümüz entellektüel seviyesinde ve kendi yaratıcılığım doğrultusunda birşeyler yapardım. herkes gibi bende internette biraz araştırma yapardım ve önceden yapılmış çalışmalara göz atardım. (esinlenmek için)

öğrenci olduğunuza göre profesyonel bir iş çıkartacağınız beklenmez diye tahmin ediyorum. bu sizi rahatlatmasın. öğrencilerden pro iler çıkarması beklenmez< ama özgün ve yaratıcı işler çıkartmaları beklenir. bu sebeple proya yönelmek yerine yaratıcı bir şeyler ortaya çıkartmaya odaklanın derim.

Angelina Jolie evli çiftlerin ilişklierini bozabilir bundan uzak durmak lazım
yüksek tavan olunca ve çocuk olunca salngaç kurmak veya hoppala kurmak için de ek ve faydalı görevleri olur. iyide olur.
güzel düşünce yani

 

Tarih: 26 Aralık 2010, 22:56 - İp: 78.***.**9.98
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yazdığım cevaba bakınca sanki biraz karışık yazmışım gibi geldi. kısa yazayım.

çift: çiftin yaşayacağı bir ortam (ev ortamı)
fotoğrafçı ve moda tasarımcısı: her iki mesleğe temel seviyede yetecek alan
misafirler: fotoğrafçı ve moda işleri çevresi çok olan işlerdir. misafir ağırlama gerekir.
ortam: çok aşırıya kaçmayacak şekilde entel havası versin yeter. sonuçta çiftin yaşam alanıdır.(evidir) burası bir ev

 

Tarih: 26 Aralık 2010, 23:02 - İp: 78.***.**9.98
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

B nokta manconunda evini görse idin sen remii..dekoru dizaynı, ama o yaşarken tabi..

 

Tarih: 26 Aralık 2010, 23:18 - İp: 85.***.**2.228