rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir Fotografcının Evi..

Merhaba arkadaşlar öncelikle sık sık olmasada bu siteyi takip ediyordum..Fakat ,Yeni üye oldum.
Bu sitede bir çok fotografcı arkadaşların oldugunu düşünerekten sizlere özel bir sorum olacak..
Ben içmimarlık ögrencisiyim. ve projemde;Bir dağ evi yapıyorum. Ve bu evin sahibi bir fotografcı bu dağ evine fotografıyla fotograf için her hafta gelen biri..

1-)fotografcı bu evine arkadaşlarını getirip kış bahçesi görünümünde camla cevrili bir mekanda fotograf sergisini gösterecek..
2-) fotograflarını yazıcısından kendisi çıkartacak bunun için ne kadarlık bir alana ihtiyacı olabilir.(makinaların boyutları önemli)
ve artık o karanlık oda nitelendirdiğimiz fotograf banyosu işlemi kalmışmıdır yani siz evinizde böyle birşey ister misiniz diye sormak istiyorum..
3-)bir fotografcının fotograf için geldiği evde sadece bir fotograf makinası haricinde başka nelerini saklayabilir,neleri olabilir yani fotograf çeşitleri vs..

Yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden,Teşekkürler..

Tarih: 16 Ekim 2010, 14:55 - İp: 78.***.**8.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

daha önce bu soruya benzer soru sorulduğunu hatırlıyorum.
neyse konuya geçelim hemen.

DAĞ EVİ
dağ evinde detay olmaz. doğal malzamelerden yapılmış yarı ilkel hayat yada bu tarzı andıran dekor gerekli.
sergi için bir adet geniş alana ihtiyaç var
birde arkadaşları getireceksem, parti düzeni için tv kolduk yeri lazım. içkileri servis edebileceği küçük bir bar olsa süper olur.
basık tavan olmaz. madem dağ evi, bari tavanı az büyük ve ferah olsun. çünkü ışık için iskelet sistemi kurmayı düşünüyorum. iskeletede ışıkları beğlayacağım. (yani bağlardım demek istedim)
yerler düz olmalı açık renk olmalı. ada çam ağacını andırsın madem dağ aevi konsept bütün olsun.
karanlık oda işi sakat. ona girersen-ki isterler enteller, onun içinde bir oda ayır, az dar olsun ama uzunlamasına uzun olsun.
makinaları dağ evine koyacak kişilik dünyaya gelmilşmidir acaba? :-) geldiyse onun için shinko tarzı küçük boy makine ve çerçeveleri koyabileceği oda yap. yada karanlık odayla makine odası birlişsin. bu süper fikir oldu bak :-)
duş,vc,küçük birde balkon. ayrıca dağ evine bir kenarını yapabiliyorsak geniş camdan bir duvar olsun. içerisi ışık alsın yahu. :-)
birde bahçesiz dağ evi olmaz.
ayrıca ben metrekareden anlamam. onu sen biliceksin.

ayrca ikeanın kataloğu elime geçti onda yaratıcı ler var. birde ev ve bahçe dergisini almanızı öneririm. fikir çok onlarda

tam bi kıl müşteri gibi konuştum değil mi :-)

yeterli mi?

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 15:20 - İp: 88.***.**4.178
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şömineyle, odunluğu ve güneş enerjisini unutma ha

elektrik te geliyo demi o eve

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 15:24 - İp: 88.***.**4.178
rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

hımm teşekkür ederim. güzel öneriler.. yalnız sorum şu;hala o karanlık oda denilen yani fotograf için banyo bölümü kaldı mı çünkü yazıcılar felan var..Hangisi daha mantıklı ve yazıcı varsa bile o digerine gerek duyuluyor mu?

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 17:51 - İp: 78.***.**8.19
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

bence bir dağ evinde büyük bir fotoğrafcının kesinlikle karanlık odası olmalı.bence çok daha otantik olurdu.''ne varsa eskilerde var''derler...

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 18:03 - İp: 78.***.**7.88
rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

peki karanlık odası için nekadar alan gerekli bilginiz var mı acaba?yani şöyle ne gereklli makinalarından ?

: )

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 18:12 - İp: 78.***.**8.19
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

pek anlamam fakat google'da küçük bir arama yeterli olacaktır diye düşünüyorum.en basitinden ''http://www.varbak.com/kendi-karanlik-odamizi-kuralim-film-banyosu-ve-gerekli-malzemeler-t34671.html?t=34671'' bu linke bakabilirsiniz...

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 18:16 - İp: 78.***.**7.88
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

burada kendi kendinize karanlık odada işlerinizi nasıl yaparızı anlatmışlar: http://forum.netfotograf.com/fotograf_makinesi.asp?msg_id=40820
buradaki işlemler çoğu yerde aynıdır.

biz analog işini bırakalı epey oldu. çevremde yapanı da görmüyorum. eğer siz 1 kişiye ev yapacaksanız o kişinin karanlık odayı isteyip istemediğini sorun. sormak ayıp değil ya :-)

yok ben genel olarak bu işe göre standart yapacağım derseniz onu bilemem tabi. küçük odadan tutunda büyük odaya kadar istediğinizi yapabilirsiniz. ama artık devir dijital devri yapan pek olmaz karanlık odayı..

ama siz şöylede yapabilirsiniz mesela: (ilk mesajımda demiştim ama) çerçeve, alet edevat ların konulduğu çok büyük olmayan bir oda ayarlarsınız, adam karanlık oda çalışmak isterse burdada çalışabilir. varmı diyen olursa var dersiniz, istemeuyen olursada burası çerçeve odası yada misafir odası diyede lansedebilirsiniz. (küçük bir hilenin kimseye zararı olmaz)
mantık şu; talep gelebilir diye korkarsanız birden çok küçük iş için ortak oda yaparsınız olur biter :-) ütü odası misafir odası vs. bunun gibi. gerektiğinde her türlü kullansınlar işte.

dedğim gibi zengin birisi ise (ben öylelerine entel diyorum) mutlaka karanlık odaya girer. adam hassebladla çıkagelirse şaşmam yani. :-) ama standart projeyse küçük bir oda yada ortak amaçlı bir oda işi görür derim.

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 18:45 - İp: 81.***.**7.2
rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim ..Evet bubilgilerin cıktısını aldım.
Yalnız bu bir proje ödevi yani müşterimi ben belirledim hoca da onayladı bir fotografcı nasıl bir ev ister git araştır dedi.. Bu yüzden soruyorum acaba günümüzde karanlık odada calışmak isteyen olur mu vs..Ya da öyle ugraşa girmek eglenceli olabilir mi zaten dağ evine geliyor birtek fotograf için.. evinde de cıktı alır gelir asar biraz vakit harcama vs ve nostalji dediğiniz gibi her şey bana ait. yani müşterimi ben belirlediğim için : )

çokk ucmakta serbest aklıma gelen her mantıklı fikir,projede olabilir.. hayallerde kalmasın : )
gerçek hayatta belki karşıma cıkmayabilir

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 19:21 - İp: 78.***.**8.19
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben olsam dağ evi olan ve kendini fotoğrafa vermiş biri nasıl bir hayat yaşar,nelerden hoşlanır ona yönelirdim - teknik detaylardan ziyade .

Sanatçı yönü ağır basan , paralı - dağ evi olduğuna göre - , entellektüel bir keyif adamı geliyor gözümün önüne . Kütüphanesi olmalı , uzun uzun oturacağı ,kitap okuyacağı yeri olmalı .

Temanızı adamın sadece fotoğrafçı yönü üzerine kurarsanız çok zorlama bir iş olacağı kanısındayım .Bugünlerde fotoğrafçılık bir makina ve bir PC'den ibaret -belki bir de printer . Ayrı yer düşünülmesi gereksiz olur - çalışma odası yeter artar . Bu devirde karanlık odaya hocanız bile şüpheyle bakar . Belirtildiği gibi , hiç bir fotoğrafçı ekipmanını arada bir gideceği bir dağ evinde bırakmaz .

Fotoğraf sergilemek için de uygun bir mekan olamaz dağ evi . Oturulmadığında tamamen nemli olur genelde bu evler - fotoğraflar da hiç sevmez nemi

Dediğim gibi teknik detaylar/ekipman ve ona göre dizayn yerine , o kişinin hayat tarzının/zevklerinin ne olabileceğini düşünüp ona göre plan yapın . Gerisi inandırıcı olmaz derim .

edit : Benden 1 dakika önce aynı şeyleri yazmışsınız gördüğüm kadarıyla ...

#paperman' tarafından 16.10.2010 19:23:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 19:22 - İp: 96.***.**4.180
rose344
rose344 (üye)
İstanbul / Meraklı

hımm evet.. fotograf sergileme alanı yalıtımla vs cözülür. o sorun değil.
ekipmanı dağ evinde saklayamaz fakat ekipmanlarıyla geldiğinde bir aylıgına ya da bir haftalıgında bavulunda tutamayaacağına göre onlara ait bir saklama yeri bulundurmak şart.Şöyle bişi düşündüm ama uygun olur mu

pek kullanmasamda gördüğüm kadarıyla profosyonel fotograf makinalarının cantaları içinde fazla kumaşla kaplı oldugunu gördüm..

mesela bir çekmecenin içini kumaşla kaplamak, evde bulundugu süre içerisinde makinasını saklaması nederece mantıklı..?

 

Tarih: 16 Ekim 2010, 19:32 - İp: 78.***.**8.19