gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bayan Fotografları Ve İkiyüzlülük..

ikiside yakın zamanda oldugu için dikkat ettim.
-----

x isimli bir bayan kendi fotografını cekmiş ve siteye yuklemiş,erkeklerin bır kısmı neredeyse msn isteyecek seviyeye gelip yorumlar yazmıs.
ama duyarlı bir kac kişi fotografın yerinin burası olmadıgını,kendi guzelligini ovmek için degil fotograf sanatı için fotograf cekmesi gerektigini soylemiş,hatta bundan gazı alan bazıları dahada abartmıs olayı.

-----

aydından y nickli bir baska bayan yine kendi fotografını cekip gondermiş-ki eskidende sadece kendi fotograflarından olusan bir portfolyo (malesef baska isim bulamadım) yuklemiş.
x kişisine methiyeler duzen grup yine işbasında, ama bir kişi bile cıkıp bu kişiye burası fotograf albumu degil,cast ajansı hıc degil dememiş diyememiş.
diyen bir kişide surekli olarak sacma mesajlarla cevaplandırılıyor.
hatta fotograflarını silip sitem edip siteden ayrıldıgını soyluyor,iki gun sonra geri gelip eskiden yuklu olan fotograflarını geri yukluyor,yine aynı kaldıgı yerden devam ediyor.

------------

şimdi soruyorum;
*fotografına sırf guzel oldugu için yorum yapılan bayan, hiçmi sıkılmaz bu durumdan, aman kadın budalası erkekler bana yorum yazıyor diye


*kendinizi cekeceginize yaratıcılıgınızı arttırıcı cekimler yap diyen birine senın nıyetın belli derken hiçmi dusunmez,yada dusunemez

bir insan kendi guzelligini sergileyip, sırf buradan prim yapıp begeni toplayacak, bunun kadınlık gururu adına kotu birsey oldugunu soyleyen kişiye tavır alacak kadar egolarına ve komplekslerine yenık olabilirmi???

ve yine soruyorum;
* "x" kişisinin gunahı neydiki bu kadar agır ıthamlara maruz kalırken "z" kişisi bukadar bastacı edildi????





neden biz hala guzel bayan gordukmu,yorumlarımızın terazisi kayıyor, neden sanki ben onu nekadar begendgimi anlatırsam oda beni okadar begenir belki yanılgısına kapılıyoruz.
neden herkesi ve herseyı acımasızca eleştirebilirken guzel bir bayanın guzel bir fotografına bakıp iç çekip,kendisine methiyeler duzup şiirler yazıyoruz.

yoksa biz ...... neyse....


not: "x" ile "z" nin adı bende saklı.
x aldıgı tepkilerden sonra sessiz sedasız siteden ayrıldı,
z butun tavırları tripleri sitemlerine ragmen sildigi fotografarı geri yukluyor.

Tarih: 1 Mart 2008, 15:58 - İp: 78.***.**5.64
aybige
aybige (üye)
Bursa / Amatör

bende çok gördüm ve kimden bahsedildiğini tahmin ediyorum kişinin bir önemi yok bence burayı tanışma arkadaşlık sitesine çevirme meraklısı sanattan anlamayan kişilikler utansın....

 

Tarih: 12 Nisan 2008, 17:44 - İp: 88.***.**0.180
keman
keman (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

dilaver 61 siz herzamanki gibi utanmadan arlanmadan öküz altında buzağı arayan tipsiniz benim aklıma hiç gelmiyen düşünmediğim düşüncelerini yazıyorsun milletin yazdığı yorumları okuyorsun beğenmiyorsan yazma kardeşim senin beğendin fotoğrafı ben beğenmek zorunda değilim benim beğenip yorum yazmama engelde olamazsın sen beğenmiyorsun diye benim yorum yazmamada karışamazsın o hakka sahip değilsin kimseyi deşifre etme hakkına sahip değilsin heryerde her fotoğrafta polemiğe giriyorsun ve problem çıkarıyorsun sizinle aslında polemiğe bile girilmez çünkü siz çok bilgilisiniz sanat ve fotoğraftan anlıyorsunuz kutlarım aynı doğrultuda devam edin fakat benim yazdığım eleştirilere laf atmayın düşünce ve fikirlerimi ben beyan ediyorum siz değil

 

Tarih: 14 Nisan 2008, 10:10 - İp: 194.***.**9.34
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Keman;

Bunca zamandır sitedesin, ne öğrendin?

Veya şöyle sorayım;

Bunca zamandır sitedesin, ne öğrettin?

Son eklediğin fotoğraf gösteriyorki hiç bir şey öğrenememişsin.


Öğretemezsin çünkü, basma kalıp ''kutlarım çok güzel bir kare'' demekten başka bir şey yazmamışsın fotoğrafların altlarına.

Yazman için okuman gerek, öğrennem için heves gerek, yorum yazma hevesinden zaman kalmıyor sanırım.

Bir solukta yazdığın 8-10 satırlık yazında nokta virgül satır başı büyük harf ve benzeri bariz hatalara bakılırsa, senin fotoğraflara yazabileceğin başka bir şey yokmuş keman.

 

Tarih: 18 Nisan 2008, 12:23 - İp: 85.***.**0.180
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Öğrenmek, öğretmek güzel de...

"Eğitimle cehalet gider, eşeklik baki kalır.. " demişler..

Konuya katılmak yerine, Gaijin'in konusu hafiften çarpıtılmaya başlanmış gibi..


Çağdaş.. Zamanında benzer meseleler ele alındı.. Ele alanlar, kadın-erkek ayırımına dikkat çekmişti.. Ben ayırım yapmadan yorum yazmaya bakıyorum.. Ayrımcılıkla yorum yazan veya yoruma, yorum yazanlarıda pek takmıyorum doğrusu..

Saygılar.

 

Tarih: 18 Nisan 2008, 17:31 - İp: 85.***.**5.97
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

gaijin dostum aynen katılıyorum tebrikler fikirlerini açıkça dile getirmişsin.bayanlarda bal gibi farkında 15 20 yorumluk etmediğini fotoğraflarınında..neyse.. diğer yazılarınıda okudum forumlarda gaijin çok doğrucu ve gerçekci olmamak lazım aslında herkes herşeyin farkında ..

 

Tarih: 18 Nisan 2008, 19:16 - İp: 85.***.**1.202
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

x ve x ler okadar cokkı Y bıle var abı yaa

bu arada nasılsın cagdas abı ozledım ya senle sole dertlesmeyı

 

Tarih: 30 Nisan 2008, 23:45 - İp: 85.***.**9.63
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

o x isimli şahısı ben çok iyi biliyorum ewet sanırım ben eleştrimi yazmıştım x isimli şahısa ve cep telefonuyla çekilmiş kareler sadece ... Tabiki bahsi geçen şahıs aynı şahıs ise ...

#eskidost03' tarafından 01.05.2008 09:45:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mayıs 2008, 09:24 - İp: 85.***.**4.223
muciii
muciii (üye)
İstanbul / Amatör

evetya nekadar hastalıklı ruhlar bunlar başka sorun var???

 

Tarih: 24 Mart 2009, 03:09 - İp: 88.***.**0.13
restpektif
restpektif (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Konu biraz eskimis, daha yeni uye oldugum halde yazmak istedim simdi bu konu gercekten benim de uzuldugum bir konu, sadece kisinin kendi resimlerini koymasindan degil kendini sergileyen kadinlardan da bir bayan olarak utaniyorum...

Kadinin vucudu aslinda bilindigi gibi bir guzellik semboludur. Ve kadin vucudu kapitalizmle birlikte ticaretlesen bir obje haline de gelmistir. Ve bizim kadinlarimiz, bu ticaretin icine kendilerini zevkle sunmuslardir. Somurulmeyi kabul ediyorlar....

Konuyu acan arkadasimla tamamen ayni fikirdeyim, bir bayan eger kendini sergiliyorsa, bu sadece guzelligine guvendigi icindir, ve ben bu bayani ronsard'la seslenmek isterim « Cueillez, cueillez votre jeunesse » gencliginizin tadini cikarin cunku bir gul gibi solacaksiniz...

Bilmek, arastirmak, ogrenmek, zeka, ask... Bunlar kalicidir.... Gerisi bahane....

 

Tarih: 5 Nisan 2009, 20:55 - İp: 82.***.**2.128
mehmetcihan
mehmetcihan (üye)
İstanbul / Amatör

Evet konu çok yeni değil fakat ben forumda yeni üyelerden olduğum için başlık ile ilgili bir iki şey yazmak isterim. Tabi bu arada konunun gelişimi sırasında arkadaşların bir birlerine kırıcı yazılarıda beni üzdü doğrusu.

Başlıkta değinilen konu çok sık karşılaşılan bir durum. Aslında çok büyük tepki vermek bence gereksiz. Bu tip şeyler doğa yasalarına bağımlı çalışan ve bu yasalar sayesinde var olmaya çalışan insan için temel davranış biçimleridir.

Hadi bu konuyu çok açmayayın yoksa forum felsefe forumuna dönecek. Diyeceğim bu tip şeyşere birazda içsel gözlerle bakıp değerlendirmek lazım fakat daha sakince ve kırmadan. Unutmayın insan salt mantıksal bir varlık değildir dahası bir orjinal örnekten kopyalanmış milyarlarca tek tip varlık hiç değildir. Umarım anlatabildim.

#mehmetcihan' tarafından 07.04.2009 11:27:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Nisan 2009, 11:26 - İp: 78.***.**0.67