positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Analog Mu Dijitalmi ?

Merhaba,
kendim şahsen ağırlıklı olarak senelerdir analog çekiyorum. Son yıllarda akıma uyarak dijital çeksemde analog fotoğraftaki aldığım tadı alamıyorum. Bu konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Tarih: 24 Nisan 2005, 00:22 - İp: yok
cannibal
cannibal (üye)
İzmir / Firma

selam positif
bende ayni dertleri yasiyorum,hatta burada arkadaslarada danistim bu konuda.Sunu belirtmek isterimki makina ne olursa olsun sen isigi ve kompozisyonu yakalamaya calis ve bol fotograf cek , senin digital makinayla bunu yapma sansin cok daha fazla.En sonunda zevk alacagin fotograflari yakaliyacagina eminim,herseyden onemlisi elindeki makinayi tanirsan basarirsin.bol sans.

 

Tarih: 24 Nisan 2005, 13:41 - İp: yok
shooternew
shooternew (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital mi .. bence dijital fotograf ruhuna yakışmayan bi alet ,yani bu tabi herkese gore farklı olabilir ama ben dijital makineden bi eos 300 kullanıcısı olarak hiç zevk almıyorum , zevk vermiyo ben ısıgı ayarlıycam tripodumu kurucam , zoom umu yapıcam , asa mı enstantane hızımı ayarlıycam ve deklansore bastıgımda biip diye bi ses yerine bi perdenin açılıp kapanma sesini duyucam iste fotografcilik bu ...

Gidicem yaptiricam filmlerimi ve bilg ekranından diil elimin altında istediim zaman bakıcam

saygılar

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 14:39 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Bir de bakacaksın kötü çıkmış. Oysa dijital olsaydı çekerdin bir kaç tane aynı pozdan hangisi kötüyse sil gitsin. Film banyo masrafı da cabası.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 17:33 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

üstelik istediğin fotoğrafı bastır kağıda...
...

öyle 1 makara film yıkama ve bastırma daha masraflı

 

Tarih: 7 Mayıs 2005, 21:43 - İp: yok
shooternew
shooternew (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar elektroniğin girdiği herşey ruhunu kaybediyo , kimse bana SLR manuel bir makineyle cektigi fotograf ile digital makineyle cektigi fotograftan aynı zevki aldıgını söylemesin ,

Bunu soyleyen kiside ya bu isi bilmiyodur , veya da SLR manuel filmi makine kullanmamısdır , paraam var aldım slr kardesim cekiorum cekiorum siliorum modunda dır , biz zaten onlar icin konusmuyoruz.


saygılar

 

Tarih: 8 Mayıs 2005, 10:33 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

belkide sen digital ile fotoğraf çekmeyi bilmiyorsundur hee?olabilir mi?bence bal gibi olur.millet boşu boşuna mı çığrıyor dijitale geçin diye.Tamam ikiside birbnirinin yerini tam tutar demiyoruz ama slr ve dslr kullananların 100%90 ı dslr dio?neden?

 

Tarih: 8 Mayıs 2005, 21:49 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Elektroniğin girdiği şey ruhunu kaybediyor diye bişey yok. Dijitaller ilk çıktığında ben de sizin gibi analog makine kullanıyor ve her yerde üstünlüklerini överdim. Ancak elektronik teknoloji çok hızlı ilerliyor. Şimdi size aynı zevki hatta ötesini tattıracak makineler vardır eminim.
Artık analog teknoloji devri sona ermek üzere , er ya da geç herkes bunu kabul edecek. Analog mu dijital mi sorusu anlamsız kalıyor.

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 00:28 - İp: yok
laz-er
laz-er (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaşım Analog tabiki ama. benim de ilk göz ağrım canon a1 idi uzun yıllar nikon f3 ün rüyasını kurdum ama döndüm onun 3 katı pahalı bir digital aldım. şimdi gelelim saadete. sanatsal çekimler, kendini sınama ve fotoğrafla oynama oyunları için analogun yeri doldurulamaz. ancak digitaller insana daha çok olanaklar sunuyor ve üstelik ekonomik boyutu cabası. bence ne istediğini KESİNLİKLE BİLECEKSUN bilme anlayabildum mi.

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 18:02 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Herhalde fotoğrafla uğraşanların en çok tartıştığı konulardan birisi 'analog mu?. dijital mi?' sorusu. Bence gereksiz bir tartışma çünkü aynı sanatın farklı dalları gibi bunlar. Biraz da zevk meselesi, benim de içerisinde bulunduğum bazı fotoğrafseverler kafasını koparsanız dijitalden zevk almazken, diğer grup ise sonuna kadar teknolojiyle çalışmaktan zevk alıyor. Otomatik ve manuel vitesli araç gibi, birbirinden üstün oldukları tarafları var.. Benim için dijital ne zaman 'dia' kalitesine erişirse o zaman 'kemale ermiştir'..

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 20:32 - İp: yok
_naruto_
_naruto_ (üye)
İstanbul / Amatör

Analoglarda bir zevk,bir emek ,bir ruh var.Ama dijitaldede bir rahatlık,bir ruhsuzluk,bir teknolojinin verdiği tembellik var

 

Tarih: 14 Mayıs 2005, 22:41 - İp: yok