positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Analog Mu Dijitalmi ?

Merhaba,
kendim şahsen ağırlıklı olarak senelerdir analog çekiyorum. Son yıllarda akıma uyarak dijital çeksemde analog fotoğraftaki aldığım tadı alamıyorum. Bu konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Tarih: 24 Nisan 2005, 00:22 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

merhaba analogtan aldığnız sonucu dijitalden almanıza imkan yok çünki film 18milyon piksel ama şu anki günümüzde bulunan dijitaller 12 milyon mega piksel civarında birde dijitalde 3.boyut yok filmde olduğu gibi.

 

Tarih: 5 Haziran 2005, 23:48 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşım kapanmış bir konuyu tekrar körüklemeye gerek yok.
Konunun açıldığı tarihe bir bakar mısınız??

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 21:36 - İp: yok
Film
Film (üye)
İstanbul / Amatör

Teknoloji ilerledikçe herşey digitale dönüyor.Ama anolgun zevki dijitali aratmaz dijitalle çekmek ve film masrafına katlanmamak daha kolay olsada hiçbir zaman dijital makinenin çektiği fotograf anolog makinenin çektiği fotografın kalitesine asla ulaşamaz anolog makinede siyah\beyaz fografda çekebiliyorsunuz ama dijital makinada sadece photoshoptan yararlanarak siyah\beyaza çevirebiliyorsunuz...
Ama bu seferde ıso değeri tutmuyor Yani kısacası bana sorarsanız analog derim.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 17:19 - İp: 85.***.**0.64
foto biz
foto biz (üye)
Yozgat / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşların dedigi gibi aynın dijital de bir tenbelik var ama çok rahat...

 

Tarih: 14 Mart 2007, 17:15 - İp: 88.***.**9.166
photo dolc
photo dolc (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Merhaba Arkadasim ayni soru bende yasiyorum o yüzden kendi resimlerimi anolok cekiyorum tabiki tadini cikarta cikarta.

 

Tarih: 14 Mart 2007, 23:00 - İp: 194.***.**1.122
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

photo_Dolc haklisin tadini cikarta cikarta cekmenin zevki ayri olsa gerek ama sende iyi biliyorsunki ve bunu burada beraber cogu zaman yasadik özellikle kaplai mekandaki cekimlerde stüdyo demiyorum su saraydaki mesela yok fuji 400 biraz yesi lrengi fazla oluyor yok kodagin 400 lügü kirmiziyi cok veriyor disari cikarsan 200 fuji kullan yok labaratuvarda bak nasil cikmis müsrteriye götür ya burasi karanlik olmus bu rengi begenmedim yok burasi söyle olsaydi türlü sorunlarla karsilastik ilk makinami sen almistin bana hatirlarsan nikon f80 daha yeni sattim biliyorsun kac paraya verdik cöpe atsaydim daha iyidi niye o zaman sen nikon 200D ye gecis yaptin ekrana baktinmi anliyorsun aha burasi olmamis burasi isik güzel gelmemis yada salon cekimlerinde aksamlari saatlarca labaratuvarin orda bekledigimiz zamanlari unutma derim salona fotograflari yetistirmek icin radara yakalandigimiz günleri bence digital en iyisi caga ayak uydurmak lazim bunun en güzel örnegi burada alamnyada kodak 2 fabrikasini kapatti fuji aynisi hepsi digitala yöneldi ister istemez bizde ayak uyduracagiz
Saygilar

 

Tarih: 15 Mart 2007, 05:42 - İp: 62.***.**2.73
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

stüdyocular, reklamcılar, haber fotoğrafçıları için dijital kesinlikle avantajlı.
ama onun dışında bizlere kalmış.

dijitalin sonuçlarında analog gerçekçiliği yok bence. fotoğrafın içine analog daha çok çekiyor gibi geliyor bana hep.

bir arkadaşımız, "bakarsın, olmamışsa tekrar çekersin, analogda olmamışsın gitti fotoğraf" demiş.
Böyle bir cümleden bu arkadaşımızın daha önce analogla pek macerası olmadını sezdiğimi söylemem lazım.

analog çekimin bence en önemli noktası bir fotoğrafı çekerken bir kaç kez düşünüyor olmanız. sonucu hemen görüp düzeltme yaparak tekrar çekmeyeceğiniz bildiğiniz için her şeyin istediğiniz gibi olduğu tekrar tekrar kontrol ediyorsunuz. bence bu insanın fotoğrafçılığını tekniğini çok daha hızlı geliştirebilecek bir şey.

bütün o fotoğrafların sonuçlarını bekleme süreci de tatlı bir heyecandır.
o akşam görmeyeyim fotoğrafları nolur yani.

banyo baskı masrafı da bir yere kadar. dijitallere verilen fazladan 1000-1500 dolarlar çok yoğun fotoğraf çekmiyorsanız 1-2 yıl banyo, baskı masrafınızı karşılar. ondan sonra da büyük ihtimalle daha yeni bir dslr alacağınız için yine aynı masrafa girmeniz gerekecek.
arada fark olursa da bu birinin kesinlikle dijital diyebileceği bir fark olacağını sanmıyorum.

ben de isterdim analog makinemde asa ayarını tuşla değiştireyim, banyolar ve taramalar istediğim gibi olsun ama olmuyor işte. ama yine de analoğun sıcaklığı bir başka.

#burfak' tarafından 15.03.2007 17:43:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mart 2007, 17:35 - İp: 84.***.**1.75
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Amatör kullanıcı için filmli makine devri geçmiştir. Evinizde laboratuar kurup tüm işlemleri yapmak olmayacak bir iş. Dijital makine ve yazıcılarla her kullanıcı tek başına tüm işlerini yapabiliyor. Kendini ispatlayıp geliştirebiliyor, bunu yaşamak dijital dünyanın en güzel yanı. Analog teknik tarihteki yarini almıştır artık.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 08:46 - İp: 88.***.**7.170
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bence hem analog hem dijital. İkisinin yeri farklı. Dijitalin kolaylığı var ama analogun da zevki var, dianın renkleri var.

Dijitali olanlar imkanları el verirse basitte olsa bir tane de analog makine edinip ara sıra dia çekmeyi denesinler.İkisinden birini seçmek zorunda değiliz, her ikisini de kullanabiliriz.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 14:32 - İp: 85.***.**2.38
yuti
yuti (üye)
Kocaeli / Stüdyo Fotoğrafçısı

Çıraklık yıllarımda daha dijitali bırakın kullanmayı piyasada bile yoktu.sokağa çıkıp fotoğraf çektiğimde yanımda bir de not kağıdı olurdu ve yazardım hmm 1nci kare şu ens.bu diy. değer vs hepsine yazardım banyodan sonra çıkan sonuca bakardım ve şunu söylerdim kendime demek ki E şu olmalıymış F şu olmalıymış diye. Stüdyoda ustamızın kullandığı "mamiya" 20mpnin üzerindeydi şuan da stüdyo kullandığımız makina ise 11 veya 12 arasında değişiyor. siz düşünün artık aradaki net ve kalite farkını ama bir şekilde de teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. onun için şundan yanayım. Hobi olarak çekim yapacaksanız analog makina, stüdyoda kullanacaksanız ne yazik ki ditijal
saygılar

 

Tarih: 19 Mart 2007, 13:02 - İp: 81.***.**6.136