makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Evde Studyo

Herkese Selam

Gecen hafta sony R1 aldım. Evde soyle amatorce kendı cabamla (elektrık ıslerınde az da olsa anlarım ),
kucuk bır studyo yapmak ıstıyorum , bu konuda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olabılırlermı

Tarih: 2 Kasım 2006, 22:55 - İp: 85.***.**4.176
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

bende az çok boya badana işlerinden anlarım. evde bir stüdyo bende kurmak istiyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bende yardım bekliyorum.

 

Tarih: 3 Kasım 2006, 01:10 - İp: 88.***.**9.154
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Ya stüdyo foroğrafcısı arkadaşlar genelinize demiyorum ama içinizden bazıları böyle veya bu tarz soru geldiği zaman acaip sinirli oluyor. verdiğin cevabı sen beğeniyormusun sayın orhan yum yardım etmek istemiyorsan cevap yazma kardeşim kimse sena burda illa bişeyler yazıcaksın hükümlülüğü vermiyor. Adam makinasını almış evinde stüdyoda kurar vesikalıkta çeker kimene bundan neden size gelmeyen vede para kaldıramıyacağınız bi şey olduğu zaman bu kadar hazımsız davranıyosunuz anlamıyorum neden bu korku neyi kaybetmekten korkuyorsunuz. Yakında digital makine alan adama bile düşman olucaksınız gibime geliyor. En başta dediğim gibi hepiniz değil içinizden bazıları.

 

Tarih: 3 Kasım 2006, 01:38 - İp: 85.***.**8.177
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

konuyu açan arkadaşımızın evde stüdyo açma isteğine karşı değilim. tepkim bu yüzden değildi chopsuey. ben zaten kazandığımı kazanıyorum kimin ne yaptığı umrumda değil.

benim tepkim fotoğrafçılığı basit gören zihniyete. şimdiye kadar hırdavatçıdan,berberden,sıvacıdan,boyacıdan, stüdyo fotoğrafçıları gördük, olsun elektrikçide görelim. kaportacılar ve bakkalcılarda sırada bekliyor zaten.



 

Tarih: 3 Kasım 2006, 03:50 - İp: 88.***.**9.154
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Guzel kardesım, ben sıze rakıp degılım fotografcı dukanıda acmıyacagım, sadece bu bır hoby evdede guzel resım cekmek ıstıyorum , evet eletrık ıslerınden anlarım cunku elektronık muhendısıyım
Ben sızın kadar kazanamadıgım ıcın aydınlatma sıstemlerıne mılyarlar veremem. Ben olabılıyorsa ucuza eger yapabılıyorsam bır seyler yapmak ısıtıyorum.
Fotografcılıgı basıt gormuyorum, zaten basıt oldugunu dusunsem bende gıder bır dukkan acarıp , benım kı sadece bır hoby.
Yok bu ıs boyle olmaz dıyorsananız tamam ama ukalalık yapmanıza gerek yok sanırım.

 

Tarih: 3 Kasım 2006, 10:30 - İp: 212.***.**3.10
doncarleon
doncarleon (üye)
Kayseri / Meraklı

en iyisi ben işine yarayacak bi kaç şey den bahsedeyim bende amatör manada uğraşıyorum ve kendime göre bikaç ufak ışık ve fon ayarlaması yaptım
önce 1 mt ye 70 cm ve 70 cm ye 50 cm iki adet karton aldım üzerine beyaz kumaş gerdim evde bulunan spot ışıklada aydınlatma y8ışığın önüne beyaz bi kumaş daha gerdim iyi sonuç verdi)
ama ışık konusunda farklı birşeyler yapmak istiyorum örneğin beyaz ışık veren led lerle bir ışık oluşturmayı planlıyorum(malum sende elektronik mühendisi imişin anlazrsın az çok )ayrıca ışık için bana ulaştığın taktirde sana bi kaç link verebilirim
mail adresim [email protected]

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 12:17 - İp: 88.***.**5.101
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Raw formatında çekim yaparsanız, beyaz ışığa da ihtiyacınız olmaz. sanırım. Beyaz ayarını istediğiniz gibi değiştirirsiniz.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 17:20 - İp: 88.***.**6.246
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Selam doncarleon
acıklamların ıcın tesekkur ederım. [email protected] adresıne maıl atabılırsınız.
Selam behrı soyledıgını ıygulayıp bır bakacagım.

Cevaplarınız ıcın ıkınızede tesekkur ederım

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 21:23 - İp: 81.***.**8.175
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bende hoby amaçlı mini stüdyo hevesindeyim.. Stüdyo sahibi profesyonel arkadaşlar bu lafa alınıyorsa "stüdyo" demeyelimde "ışıklandırma ve ortam" diyelim. Maksat şu tarz fotolar çekebilmek



Bu işlere ayıracağınız bütçe ne düzeyde bilmiyorum ama geçenlerde DFM araştırması sırasında bir mağazada 150 ytl ye şemsiyeli ayaklı lambalı çin malı aydınlatma buldum..reklamcı gibi olmayım diye buraya yazmıyorum ilgilenirseniz ankaradaki mağaza adını ve adresini verebilirim. Bu kadar ucuza aynı maksatlı aleti orda burda yaptırmaya, dil dökmeye kafa yormaya gerek yok gibi geliyor bana..

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 09:35 - İp: 85.***.**8.148
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

http://www.turkfotograf.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=62

konusunda bir şeyler yazmıştım..

ancak, stüdyo kurma girişimi gibi adlandırma yapılmasını biraz yanlış konulmuş bir başlık gibi gördüğümü belirtmek isterim.. linkdeki konuya göz atarsanız, öncelikle portatif bir reflektöre sahip olmanızı önereceğimi anlarsınız..

aydınlatma konusunda; bir arkadaşımın "RAW çekerseniz beyaz ışığa ihtiyacınız olmaz" sözünü yanlış yönlendirme olarak buluyorum.. forumda bazı "photoshopda onarsın olur biter" ifadelerinide çok yanlış buluyorum.. oynamak için, NFS gibi şeyleri tercih etmeliyiz...

öncelikli tavsiyem; bir yüzeyi gümüş, diğer yüzeyi beyaz bir reflektöre sahip olun.. ve stüdyo kavramından önce portre kavramı üzerine araştırma yapın.. galeride bu bölümü incelemeniz, (incelediğinizi tahmin ediyorum) ilk adımlardan biridir..

Işığınız bol olsun.. (bütün arkadaşlar)

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 11:41 - İp: 85.***.**6.27
doncarleon
doncarleon (üye)
Kayseri / Meraklı

mail adresinize bi kaç link gönderdim umarım işinize yarar eğer işlerden vakit bulabilirsem kendi yaptığım sisteminde bi kaç fotoğrafını çekip yollayabilirim
bu arada ledlerle bi ışık sistemi kurmayı planlıyorum onlarıda paylaşabilirim(bu konuda da fikirlrinizi bekliyorum bildiğiniz uygulamalar varsa sevinirim)

#doncarleon' tarafından 09.11.2006 11:42:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 11:41 - İp: 88.***.**8.17