bilginx
bilginx (üye)
Kocaeli / Meraklı

Slr Like Özellikleri

Slm arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım, herkese sevgiler, saygılar.
Bayadan beri Slr Like diye tabir edilen makineleri inceliyorum sitedeki yazılar olsun diğer sitelerdeki yazıların çok büyük faydası oldu. Makinalarda aradığım zellikler zoom, image stabilization, HD fotoğraf ve video çekim yapması 700-800 ytl yi geçmemesi idi model olarak aşağıdaki modelleri seçtim fakat tam belirgin olmayan ve kafa karıştıran özellikeri var merak ettiğim kullanan arkadaşlar varsa yarımcı olurlarsa sevinirim. Mesela...

Kodak Easyshare Z1012 IS - yükksek çözünürlükte HD foto ve vide çekiyor ama özellikler listesinde 640x 480 VGA sesli video diyor 16:9 HD formatta sesli vide çekmiyormu. video çekimi sırasında zoom yapıla biliyormu

Panasonic Lumix DMC FZ18 - Bildiğim kadarıyla video çekimi sırasında zoom yapamıyor. HErkes noise konusunda şikayetçi

Sony CyberShot H50 - Şimdilik tercihim bundan yana LCD ekranı haraketli ve büyük Video çekimi sırasında zoom yapabiliyor. Tam emin değilim fakat HD video çekmesede HD fotoğraf çekiyor. Sanırım birde kızıl ötesi gece çekim özelliği var.

En önemlisi bir meraklı fotoğraçı için noise nekadar önemlidir. Manzara ve Gece fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum.

Tarih: 10 Haziran 2008, 18:21 - İp: 78.***.**4.144
Michelin
Michelin (üye)
İstanbul / Meraklı

h 50 kullanıyorum .. su ana kadar bana herhangibir problem yaşatmadı . zoom u güzel super stadey shot olması yuksek zoomda fotoraf cekmenize engel olmuyor.

aslında bakarsanız sony h 50 piyasa için oldukça yeni bir model ben kendi keyfime göre herhangi bir yorumunu görmeden aldım ama şu anda memnuun renklerin canlılığı olsun kalitesi olsun beni tatmin edecek cinsten ..

mor saçaklanma olayınıda her fotorafta değil yuksek kontrast değişimlerinde yaşanıyor . photoshopta düzeltilebilecek bir durum .

 

Tarih: 17 Haziran 2008, 13:40 - İp: 85.***.**6.43
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

fuji s6500fd kullanıyorum, video kalitesi çok iyi, zoom yapabiliyorum kullanırken...

ikinci el sorun olmazsa, yakında satmayı düşünüyorum fujiyi...

 

Tarih: 17 Haziran 2008, 13:49 - İp: 78.***.**7.101
alman
alman (üye)
İstanbul / Meraklı

cedric55 "12x e çıktığınız zaman makinayı hareket ettirmeden elde tripodsuz çekim yapmak neredeyse imkansız." dmeişsin ama fz18 ile net çekiyor inan bana ... (mega o.i.s sayesinde daha net çekio)

 

Tarih: 8 Temmuz 2008, 16:22 - İp: 88.***.**4.3