dragci
dragci (üye)
Zonguldak / Meraklı

Sıfırdan Başlayan Garibana Tavsiye Lazım

merhaba arkadaşlar. foruma yeni üye oldum. kameralarla ilgili bilgim sıfır oğlu sıfır. 1-2 gündür durmadan araştırıyorum.

kısa süre içinde objektifi değişen bir kamera alacağım. genelde yeni başlayanlara nikon d40 tavsiye ediyorlar. ama ben bu işe ağırlık vereceğim yani amatörlükten kurtulmam çok sürmez. o yüzden bana 4-5 yıl gidecek bir kamera lazım. bütçem 1500 TL civarı.

tabi bir de objektif davası var. amatörler için 18-55 iyidir diyorlar ama bana dediğim gibi daha uzun idare edecek lens lazım.

çekim olarak, genelde aile, otomobil, deniz manzarası gibi çekimler düşünüyorum. buna göre bir objektif idealimdir. yardımlarını için teşekkürler.

Tarih: 7 Haziran 2009, 18:19 - İp: 78.***.**7.16
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

"kameralarla ilgili bilgim sıfır oğlu sıfır"



aldıgın her makine zaten 4-5 yıl kullanılabilir. en dandik kompaktından en pahalı dslrsine kadar.amatorlukte kullandıgın makineyle alakalı degildir, fotograf gozuyle alakalıdır..
dslr yerıne dslr like bir model alman daha dogru olur..

ama sen tabıkı bunu dıkkate almayacaksın.

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 18:46 - İp: 78.***.**4.7
dragci
dragci (üye)
Zonguldak / Meraklı

4-5 yıl gidecek bir makina derken, dayanıklılık değilde, kendimi geliştirince isteklerime cevap veren bir makinayı kastetmiştim. uzun bir süre tatmin edebilmeli, ayrıca bir daha alım satım işleriyle de uğraşmaktan kurtulurum diye düşündüydüm. yani bana orta vadeli bir makina iyi gider

#dragci' tarafından 07.06.2009 19:19:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 19:16 - İp: 78.***.**7.16
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bir iki gün araştırma yetmez daha fazla araştırmalısınız. Bu forumda yüzlerce kere bu fiyatlara tavsiye verildi. Zaten seçim yapmak aslında okadar da zor değil. Ancak olur da birkaç model arasında kalırsınız, ya da bir model hakkında aklınıza takılanlar olur (mesela D40 da AF motoru yok, bu nedir? gibi) topik açar sorarsınız. Bütçeniz fena değil, seçeneğiniz az değil (80 TL hafıza kartı, 80 TL civarı da çanta desen 1300 - 1350 TL de makine+lens alırsınız. Bu fiyatlardaki makineleri netten bir araştırıp ona göre seçeneklerinizi sınırlayın derim.

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 19:25 - İp: 85.***.**2.230
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bastada dedigim gibi aldıgın her makine "manuel kullanıma imkan verdigi surece" 4-5 yıl ıhtıyacını gorur.
bugun yetıyorduda yarın yetmeyecek gibi bir durum yok fotograf makinelerinde..boyle bir sıkıntı olmayacakda hiçbirzaman..
bugun 5-10 yıl oncesinin makinesiylede mukemmel fotograflar cekiliyor zaten..
******
ama dslr alırsan ileride lens ihtiyacı cekeceksin, lens fiyatlarına bakarsanda her lens için yaklasık bir makine parası kadar daha verecegını goreceksin...
fakat aldıgın bir dslr-like zaten alacagın tum lenslerin verdigi aralıgı verecegi ve makroda cekebilecegi için, ekstra bir masraf olusturmadan o 4-5 yılı gecirmeni saglayacak..
******
gerci dslr bile alsan 4-5 yıl bekleyecegini sanmıyorum model degiştirmek için..
insanoglu..
bu yuzden dslr-like almak daha mantıklı bir davranıs işi ogrenene kadar.
boyle br durumdada mesela 2 yıl sonra temel kavramları, makine kullanımını, ve teknik butun "zorunlu" bilgileri ve kendi cekim alanın ve ihtiyaclarını ogrenmiş olarak dslr alırsan, ihtiyacın olmayan aksesuarları kendin belirleyip gereksiz harcamalardan kacınmıs olursun..ve emin ol o gereksiz harcamalar aldıgın dslr-likeın fiyatından cok daha yukarıda olacak.
bilinçli yapılmayan her alışveriş zarardır..
sakız bile alsan bu boyledir.

bir sure sonra içindekinin gelip gecici bir heves olması ıhtımalindede dunya kadar para harcamamıs ve her daim ihtiyac duydugunda kolaylıkla kullanabilecegin bir makine sahıbı olursun..

içindeki gelip geçici bir heves degilsede, dogru adımlarla bu işi ogrenmiş ve temelin olmadan bina dikmenin yaratacagı orunlarda kurtulmus olursun.

******************************

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 19:40 - İp: 78.***.**4.7
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gaijine tamamen katılıyorum. Hele hele dslr-like makinelerin son durumları gerçekten dikkate değer.

Bu arada gaijin sana benden bir helal olsun dostum Bıkmadan usanmadan yazıyorsun, aydınlatıyorsun. Bazen dinleniyor, bazen dinlenmiyor ama böyle bir sitede senin gibi dostların olması çok ama çok önemli. Tekrar teşekkürler kendi adıma...

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 23:27 - İp: 85.***.**9.234
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

18-55 mm objektif amatöre değil , 18-55 mm objektife ihtiyacı olana hitap eder...
yanlış bilgilenmeyin 18-55 ve diğerleri herzaman herkese yeri geldiğinde lazım olabilir...

 

Tarih: 8 Haziran 2009, 00:11 - İp: 85.***.**0.29
  • 1