mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Olympus E-3

http://www.popphoto.com/cameras/4701/hands-on-olympus-e-3-digital-slr.html

fiyatı görünce, oldum.. geçen gün Bhphoto'da Eos 5d yi 2300 usd ye görmüştüm..

bana uymuyor.. size uyarmı..




#mete007' tarafından 17.10.2007 09:23:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2007, 09:22 - İp: 85.***.**5.184
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

mete selam. Valla bende bu fiyatı hak edip etmediğini merak etmeye başladım.Çünkü fiyatı bayağı yüksekmiş.
Ama bildiğim kadarı ile bu makina Olympusun pro serisi bir makina.Fiyat olarak aynı kategorideki muadilleri ile kıyaslamak lazım.

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 16:21 - İp: 88.***.**7.153
oguziu
oguziu (üye)
İstanbul / Amatör

as

haklısın ama kimse bu makinayı sadece Olympus olduğu için D300 le A700 le 40D ile kıyaslamaz eminim aslında 18x-13.5 sensörün bana göre bir eksikliği yok tamam CR olarak kötü olabilir ama genel olarak İSO 1200 lere kadar kullanıcıyı uzmuyorsa iyidir geri kalan şeyde objektif sorunu işte Zuıko iyi objektifler yapıyor ama 2. el bulunasbilir mi satmak istediğiniz de ne tür sorunlar yaşarsaınız daha geçen hafta HAYYAM da kızın biri foto makinasını satacak D SLR Olympus adam direk marka sorud Olypus olduğunu duyunca yok dedi

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 20:09 - İp: 88.***.**1.89
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

normaldir.televizyonda sony fotografta nıkon dıyen bır milletiz nede olsa
tutup kim olympus alırki. hele hele ikinci elini kim alacak.
--
valla egrı oturalım dogru konusalım bir makineye 3000 lira vereceksem eger imaj herseydır.
olympus once ımaj calısması yapsın,sonra makinesine 3000 lira fiyat bicsin.

 

Tarih: 8 Ocak 2008, 20:29 - İp: 88.***.**7.179
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Tekrar selam Dostlar..

İmaj çalışmasının fayda edeceğinide düşünmüyorum Çağdaş.. Oguziu'nun bahsettiği bir detay; hayyamdakilerin yok cevabı.. bir süre sonra belki sektörden çekilirim, belki daha derinleştirir dSlr satışına girişirim..bilmiyorum.. fakat marka saplantım olmayacağı kesin..

örneğin bende atıl kalmış lensleri havalandırıp bakımını yapmaya çalışıyorum.. zamanla, modası geçmiş görünen markanın iyi ürünlerle tekrar boy gösterme durumunu göz ardı eden, zararlı çıkar.. 645 Mamiyanın manuel focus lensleri duruyor.. ve ZD uyumlu olduğunu düşününce, onlara hazine gözüyle bakıyorum..

İyi ürün ve marka ürün ilintisini çözüp değerlendirmemiz, dileğimle.. ışığınız bol olsun...

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 09:30 - İp: 85.***.**1.254
kakoy
kakoy (üye)
İstanbul / Meraklı

böyle giderse ben alcagım herhalde herkes meth ediyor

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 13:34 - İp: 78.***.**0.45
kakoy
kakoy (üye)
İstanbul / Meraklı

mete ne yalan söyliyeyim pbase'de E-1 fotoğraflarına baktım vuruldum cidden kimbilir E-3 nasıl olacak.Ya arkadaşlar neden olympus'u bu kadar küçümsediğinizi anlayamıyorum?

 

Tarih: 9 Ocak 2008, 16:08 - İp: 78.***.**0.45
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

sensörü küçük tutmuşlar, bizde ister istemez öyle karşılıyoruz.. 2.0X çarpan.. yani sensör 5d dekinin 4 de 1'i kadar alan kaplıyor..

10 sene kadar önce piyasadan çekilmiş mikro filmleri hatırlayanlar vardır.. film büyüklüğü, aps formatın yarısı kadar bile yoktu.. o makinelerin, sadece çocuklara hediye olarak alınmasını önerirdik.. layka'yı, amatörler kullanırdı.. biz stüdyocularda, 4.5x6 cm veya 6x7 cm boyutunda film kullanan; Mamiya, ZenzaBronica vs.. gibi orta format makineler kullanırdık....

orta format olduğunu tekrar belirteyim.. büyük formatın ebatlarınıda yazıyım:.. 4X5 inch .. (10x12.5 cm) , 5X7 inch (12.7 X 17.8 cm) , 8X10 inch (20x25 cm)

film büyüklüğünü hatırlayınca, ister istemez böyle düşünüyorum..

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 09:38 - İp: 85.***.**9.18
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

hoppala burdayım
neden diye bir sorun bakalım..
tesadüfen olympus e3'ün inceleme sayfasına rasladığımda sırıksıklam bir DSLR görünce şamşırttım.. hele hele ileri sayfalarda delinin birini DSLR (e3) nin üstünde sürahiyle su döktüğünü görünce iyice afalladım

Sevgili mete ve antika
pek çok kere tekrar ettiğiniz "5d yi tercih ederim" gibi söylemleri birde böyle sulu ortamlarda düşünmenizi rica edeceğim. hem incelemeleri hemde sizin yazdıklarınızı okudum. Beynimde erittğim bu fikir ve verilerden süzülen aslında gelenekçilğin bir çeşit tutsaklık olduğudur. 4/3 hiç kullanılmıyor dediniz. fotoğrafçılğın ilk yıllarında 24x35 mm diye bir format yoktu !!.. Bize dayatılan tüm teknik teferruatları bir kenara bırakıp düşünelim.. en güzel format 1/1 değilmidir. Yani tam kare (hatta daire bile olabilir) Dik veya yan çekmek diye bir kavram olmaz. Eğer sensör (yada algaç diyelim) yeterince kaliteli ise en güzeli 1/1. sonra gelelim sensörün küçüklüğüne.. Sizler geleceğin full frame olduğunu söylüyorsunuz. İşim ve fotoğraf ihtiyacım doğrultusunda bende günümüz teknoloji seviyesinde full frame derim. Ama düşünün, herşey küçülüyor.. çarpan 2,0 olmuş.. ee olsun hatta 3,0 olsun.. sensör minicik olsun.. kaliteyi bize verdikten sonra ne önemi var.. sizin savınız 13x17 mm olduğu için kalitesiz ve düşük ISO performanslı olacağı yönünde.. iyide kalite ve ISO bir şekilde iyi olduktan sonra ebatın milimetrenin yada çarpanın ne önemi var..
fotoğraf kalitesi yönünde kimse eleştirmemiş e3'ü zaten.
eğer koşulsuz full frame daha iyiyse double frame daha da iyidir. o zaman gelecek full frame değil double frame'in olmak durumunda ama bence öyle değil.. bence gelişen teknoloji "Kaliteyi küçültecek"
Sonra olympusu tu kaka yapan bir gösterge olarak hayyam piyasasındaki esnafın tavrı gösteriliyor. aynı esnafa hasselblad deseniz "bende senin" der heralde. ama bu hasselbladı yada ricohu kötü yapmaz.

Su ve toz geçirmemezlik bence önemli bir özellik. Bu özelliğe sahip başka marka/modeller varsa öğrenmek isterim. Hali hazırdaki SLR ve DSLR leri sudan ve tozdan sakınmakta geleneğimizin bi uzantısı aslında.. ama özgürlük kısıtlayan cinsten.. Şu sıralar hayata geçirmeyi düşündüğüm projede bu ıslaklık konusunu nasıl çözeceğimi düşünüp duruyorum. En pratik biçimde makine ve sahne arasına büyükçe bir cam koymak olacak sanırım. o camın temizliğide zaman alacak başka bir unsur. Camdaki yansımalar içinse ancak uygulama esnasında çözüm bulabileceğim. Şimd siz bana hala su/toz geçirmezlik önemsiz derseniz gücenirim.
Fiyatı ise tartışılması gereksiz bir konu. Çünkü alet daha yeni çıkmış ve en çok atıf yapılan özelliği dayanıklılığı.. herhangi eşdeğer bir makinayı ilk çıktığı günkü fiyatlarını düşünün.. sonra aynı makinaların benzer dayanıklılık koşullarından sonraki herhangi bir temizlik veya arıza durumunda "fotoğraf çekememe maliyeti" ve "servis maliyeti" ni fiyata ekleyin..

sonuç olarak zerre marka fanatizmi olmayan ben,
şimdiye kadar pek çok konuda sizinle örtüşen mantık ve fikirleri olan ben,
bu olympus e3 konusunda size muhalifim..

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 14:03 - İp: 88.***.**1.44
oldman
oldman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arkadaşlar merhaba.. Olympus e-3 body almayı düşünüyorum..6 ay önce panasonic L1 aldım.. Makinadan son derece memnunum.. nikon d200 le aynı şartlarda aynı ortamda çekimler yapıyoruz..L1 enfes sonuçlar veriyor, d200 sahibi arkadaşımda fotoğrafları gören herkes de l1 in daha iyi sonuç verdiğini açıkça söylüyor.. Benim derdim L1 için sualtı housing i olmaması.. L1 in Leica lensini E-3 de kullanabileceğim.. Olympus da e-3 e housing üretecek..
aklıma takılan tek şey olympus un kompakt makinalarında çekmiş olduğum ve hiç beğenmediğim kötü sonuçları.. E-3 ü aldığımda hayal kırıklığına uğrarmıyım.. Arkadaşlar akıl istiyorum fakat sensör boyutu küçükmüş 4/3 sensör kötüymüş filan akıl vermeyin lütfen.. canon un ff lerini çok gördüm..penceren büyük ama ışığı kullanma kabiliyeti yok..sonuç kötü..

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 15:47 - İp: 82.***.**6.69
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili rokomet K10D'de su ve toz geçirmiyor. Star serisi pentax objektiflerde su ve toz geçirmiyor. Yani ikisi bir araya gelince hemen her koşulda iç rahatlığıyla fotoğraf çekilebiliyor.Bir de küçük sensör her zaman handikap değil Olympusun 2x sensörü kuş fotocuları için biçilmiş kaftan.Son olarak gelecek full frame in felan değil gelecek aps-c ve full frame in bir arada olduğu bir ortam olacak. Aps-c kolay kolay ölmez.Sonuçta bilinen teknik verilere rağmen Olympus küçük sensör noise sorununu bir şekilde alt etmişse neden düşünülmesin??

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 15:50 - İp: 85.***.**3.118