mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Ne Zor İşmiş Dslr Seçmek:)

Evet arkadaşlar Fotograf merakım benim bilgiasayarın başına civiledi...
Bundan 2 ay önce çıktığım bu yolda nerelere geldik.

Öncelikle bir compat makina alayımda biraz kendimi geliştirince üst seviyede bir makina alırım diye çarşıya çıktım. Ama aldıgım compact ve DRLR like makinaların amacıma uygun olmadıgını görünce yok olmayacak bu iş deyp DSLR almaya karar verim, olan bundan sonra oldu

Fotograftaki amacım binip arabama kaygısız bir şekilde doğaya açılmak, kapalı mekanlardan bir parça olsun uzaklaşmak, kendimi dinlemek, güzel fotograflar çekip mutlu olmak idi...

Ama bu DSLR işi öyle karışık bir işmiş ki son 1,5 aydır internette fotograf makinası incelemekten bir hal oldum, kapalı mekanlardan kurtulalım derken Forum bağımlısı oldum çıktım...
Lütfen yardım edin bu forum bağımlılığının çaresi var mı?

DSLR satın alma bölümüne yazdım ki benim gibi ilk defa DSLR almak isteyen arkadaşlara örnek olsun diye... Saygılarımla....

Tarih: 8 Ağustos 2006, 14:19 - İp: 85.***.**3.163
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Amaç fotoğraf çekmekse en alt seviyedeki SLR nin bile fotoğrafla yeni ilgilenmeye başlamış birisine fazlasıyla yeteceğini özllikle bir makina aldıktan sonra daha iyi anlayacaksınız.

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 14:29 - İp: 85.***.**5.45
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

mbsahan bu forum bağımlılığının tek çaresi hemen bir makina alıp kendini dağlara ,bayırlara vurup fotoğraf çekmenin zevkini yaşamak.

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 14:34 - İp: 85.***.**9.232
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Adnan abi dağlar beni bekliyor ben bilgisayarın başındayım

Bekle doğa bir gün ama bir gün makinam ve ben sana geleceğiz...

Selamlar Kobra....

Evet en kötü DSLR bile benim beklentilerimi az çok karşılayacaktır.Senin dediğini yapmaktan başka çarede pek gözükmüyor. Sonuçta giden ömürden fotografsız bir şekilde gidiyor...

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 14:44 - İp: 85.***.**3.163
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Aslında makina almak için belkide en kötü zaman çünkü muhemelen 1-2 ay sonra aynı paralara daha gelişmiş makinalar alınabilecek,hiçbir şey olmasa bile yeni makinalar piyasaya çıktıktan sonra keşke biraz daha bekleseydim demek insanın yaradılışı gereği.Tabi burada başka bir sorun doğuyor beklemeye kara verince bu geçecek sürede ne yapmalı tavsiyem artık makina özelliklerini araştırmayı ve birbirleriyle karşılaştırmayı bırakıp daha çok fotoğraf sitelerinde dolaşıp ilgilendiğiniz türde fotoğrafları inceleyip çekim teknikleri konusunda fikirler edinin, zira bu karşılaştırmalara devam ettikçe ve süre uzadıkça fikir gel gitleri kaçınılmaz oluyor düne kadar ilgilenmediğiniz ve beğenmediğiniz makina bile gözünüze hoş göünmeye başlıyor ve kafa karışıklığı daha da artıyor emin olun pek çok kişi bu duruma düşüyor.

#kobra' tarafyndan 08.08.2006 15:35:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 15:03 - İp: 85.***.**5.45
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Kobra kötü bir zaman oldugu konusunda haklısınız Ertelemekte iyi bir alternatif olabilir...

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 15:28 - İp: 85.***.**3.163
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşlar ertelemekle nereye kadar. Her zaman elinizdeki makinelerin daha iyisi çıkacak. Bu arada mbsahan bilgisayar başında hep oturacak hiç kalkamayacak. Şahsi görüşüm beklentilerine en yakın makineyi al ve keyfine bak. Yoksa A100-d80 falan derken bu uzar gider. Bu arada çekemediğin fotolara yanarsın. Zaten pazarlama gereği firmaların 1sene zarfında çıkardığı makineler arasında uçurum yok. Fazla vakit kaybetmenin anlamı yok.

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 16:10 - İp: 81.***.**2.162
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Can Bey selamlar...
"Bu arada mbsahan bilgisayar başında hep oturacak hiç kalkamayacak."

"Zaten pazarlama gereği firmaların 1sene zarfında çıkardığı makineler arasında uçurum yok. Fazla vakit kaybetmenin anlamı yok."
Çok doğru bir tespit herşeyi sattıkları üst seri makinalar durduğu sürece alt seride lcd büyüklügü, sekil farklılıgı, MP artırımı dışında çok şey beklemek hata olur kanatindeyim...Köklü reform yaratacak teknolojik gelişme olmadıktan sonra beklenti içinde olduğumuz özellikleri alt serilerde hiçbir aman göremeyeceğiz. Öyle bir kararsızlık ki İXUS 700 le baş başa kalmayı bile tercih edebilirim.

Vesselam çok zor iş bu çok...Aman ilk defa DSLR almak isteyen arkadaşlar gözünüzün önüne bakın ve benim durumuma düşmeyin

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 17:06 - İp: 85.***.**3.163
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

sayın mbsahan ne yazıkki aynı durumdayız...birçok kişi de öyle sanırım....



valla çok zormuş bu işler , çooookkk...

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 17:15 - İp: 85.***.**0.89
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Can abi şöyle bir durum var.Ben Nikon D70s'i çok beğeniyorum.Ve bu makina D70 ile lcd ekran ve pil türü dışında pekde farklı değil.Sensörü de,işlemciside aynı.
D70,dpreview sitesinde Nisan 2004'de incelenmiş.Demekki bu makinanın üretimi ve piyasaya çıkacağının haberleri 2004 başı gibi yapılmış.Dediğim gibi D70s'de aynı fotoğraf kalitesini sunuyor 's' siz modeli gibi.

Şimdi tarih Ağustos 2006 dersek,arada neredeyse 3 yıllık bir teknoloji var.
Bunu niye söyledim,parası olan biri şuanda D70s'de düşünüyor olabilir.Fotoğraf kalitesi ise yeni çıkacak D80 ile uçurumlar oluşturmayacaktır.Ancak bende dahil insanlar kafalarında makinanın 3 yıl kadar olduğunu düşünüp,sırt çevirebilecekleridir.

Aslında yeni teknoloji hepimizi cezbediyor

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 17:15 - İp: 85.***.**8.241
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

En ucuzunu al.

Nikon D50 veya Pentax istDL al.

6 MP fazlasiyla yeterlidir ama yine de gonlun razi degilse, Sony A100 veya Canon 350D veya Oly.E500 al.

Sonra da paran oldukca guzel lens al.

Nikon D80mis, Canon 400Dmis,bunlarin hepsi yalan, simdilik. Onlar yeni makina cikaracak diye beklersin, sonra bakalim iyimiymis, reviewlarda ne diyorlar diye beklersin, piyasaya ciksin fiyati ne olacak diye beklersin, en sonunda da Sony, Olympus, Panasonic vs. ne cikaracak bir de onlari gorelim diye beklersin. Sonu yok bu isin.



Bir sozum Canon 350D alacaklara:

Yahoo bir dijital makinaya "spot metering" koymakla koymamak arasinda maliyet farki nedir sizce ? Poz sensoru orada, CPU orada, elektronik ve mekanik olarak gerekli hersey hazir, ustelik yeni bir icat da degil 40 senedir biliniyor "spot metering" olayi. Muhtemelen firmwareden spot meteringi cikarmanin maliyeti, oldugu gibi birakmaktan daha yuksektir. O zaman ne halt etmeye konmaz ? Canon 20D'nin satisi etkilenmesin diye alanen "backward engineering" yapilmis gibi geliyor bana. Bu nedenle 350D'ye oldum olasi antipati duyuyorum. Bu sahsi gorusumu burada paylasmadan edemedim iste.

 

Tarih: 8 Ağustos 2006, 17:20 - İp: 85.***.**6.20