bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Km Bırakıyor.

KM fotoğraf piyasasından çekilip varlıklarını Sony'e devrediyormuş. Haberin ayrıntısı şurada

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:53 - İp: yok
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

peki dada bana 2000ytl sınırı dahilinde canon 350d ve bir adet lens önerirmisin kullanım amacım siyah beyaz insan fotografları bir de tarihi eserler ve geniş açı manzara yani pek fazla zoom a gerek olmayacak en azaından şimdilik beni canondan soğutan işin açıkçası elimin büyük olması nedeniyle makinayı tutarken parmaklarım boşta kalıyor kusur bende napalım birde az önce dediğim gibi canon lenslerin yüksek fiyatları

arkadaşlar şimdiden özür diliyorum konuyla alakası yok ama yeni konu açmak istemedim affınıza sığınıyorum

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 22:27 - İp: 193.***.**3.70
xmertx
xmertx (üye)
Ankara / Amatör

bu saatten sonra makine satmak anlamsız geliyor bana örneğin ben makinemi yeni aldım. 1500ytl verip aldığım makineyi 1000ytl ye satmak sizce mantıklımı bu zarar değilmidir? yoksa alıp eskitmekmi daha mantıklı? ama satan warsa lensine talip olabilirim :D tele olsa fena olmaz.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 22:48 - İp: 85.***.**1.36
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Ucuz ucuza KM 7D'sini satacak arkadaşlar, hemen ilgilenirim...

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 23:05 - İp: 85.***.**7.95
decato
decato (üye)
Ankara / Amatör

Bu aralar KM almayin demeyi dogru bulmuyorum. Fotograf makinesine maddi bir yatirim olarak bakilmamali bence. Eger bir DSLR almak istiyorsaniz, gucunuz yetiyosa ve KM'yi begendiyseniz hic durmayin. Fiyatlarin dusmesini, yeni markanin olusmasini, sunu bunu beklemek fotografla ilgilenen kisinin degil borsayi takip eden kisinin yapacagi sey. Beklediginiz 6 ay icinde fotograf cekemiyceksiniz, halbuki yapmayi istedigimiz asil sey bu degil mi?

Bence ikinci eli, karli olmayi vs. dusunmeye gerek yok. Takdir eden icin KM uygun fiyata guzel ozellikler sunuyor. Omrunu doldurduktan sonra satamamayi da goze almak uzere, bir tane makine alip fotograf cekmeye baslamak lazim...

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 23:55 - İp: 81.***.**5.44
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Az once Xmetrix`e yazdigim cevabi ozur dileyerek burada da tekrarliyayim

Minolta lens ve aksesuarlari Turkiye`deki dagitici firmalarin uyuzlugu yuzunden az bulunuyordu,

Sony`nin Turkiye`deki gucu dusunuldugunde artik lens ve parca bulamamak diye bir sey yasanacagini sanmiyorum.

Yakinda yeni uretilecek DSLR`ler ve onlar icin uretilecek yeni lensler (ve tabiiki 2.el Minolta lensler) cok daha kolay bulunacaktir.

Sony gibi bir devin hem makina uretip hem de onlari lenssiz ve aksesuarsiz birakacak kadar aptalca davranacagini hic sanmiyorum.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 00:20 - İp: 85.***.**5.67
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

katılıyorum sana decota... iyinin de iyisi var...ve bu işin sonu yok.. dipsiz bir kuyu.. bence de kimin aklına yatmışsa içine sinmişse şimdiden gönül rahatlığıyla alsın KM sini başlasın çekmeye.. işte tekn0... daha dün ne alayım diye aranırlen aldı KM sini ve şimdi tam bir KM fanatiği oldu... öyle değil mi tekn0?

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 00:23 - İp: 81.***.**0.227
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bu birleşme ile ilgili bir yorumda ben yapayım.Ben KM nin yine KM adıyla makina üretmeye devam edeceğini düşünüyorum.Evet SONY DSLR ler de olacak ama Sony KM yi bir kalemde silemez,dünyada bu kadar tanınan bir marka olarak KM den artık sık sık yeni dslr ler göreceğimizi tahmin ediyorum.Bu birleşmeden her iki firmada kazançlı çıkacak ben böyle düşünüyorum.Km kullanıcıları için tek dezavantaj kısa sürede çıkacak yeni modellerle ellerindeki makinaların teknolojik olarak geri kaldığını görmek olacak,tabii bu Canon ve Nikon kullanıcıları içinde geçerli .Artık bir yılda veya iki yılda bir yeni model çıkaran Canon ve Nikon da Sony-KM ya yetişmek zorunda kalacak.Örnek Sony vaya Km adıyla (farketmez)3-5 ay içinde 12 mp. fullframe bir makina piyasaya üstelik antishake özelliği ile 1500-2000 usd ye sürülürse Canon un 20D,350D Nikon nun D50,D70s gibi makinalarının ikinci elde 500-600 usd ye bile zor satılacağını tahmin ediyorum çünkü o kadar satılık makina olacak ki.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 00:32 - İp: 85.***.**5.207
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Ooooo millet muhabbeti iyice koyulaştırmış. en ilginç dedikodu Nikonun fuji yi devralması sözkonusu olduğu doğal olarak - Fuji photo film şu anda dünyanın en büyük 200 şirketi arasındadır. Nikon a kıyasla yaklaşık 9 kat daha hacimli ve varlıklı bir kuruluş (yanlış haber )
KM de "sonun" başlangıcı yaklaşık 3 yıl önce Konica ve Minoltanın birleşmesiyle oldu. Tüm fotoğraf makinesi teknolojisi Minoltadan kaynaklı gelmekteydi ve maddi güç konica nın elinde bulunuyordu 3 YIL ÖNCE. Devamında gelişen durum ise: KM ciddi oranda ARGE gücünü kaybederek hatalı yönetimler sonucu pazarlama güçlerini ve üretim kapasitelerini kaybettiler. KM i önümüzdeki 2 yıl içinde takip edecek şirketler K.... , P..... , H. , R..... olacaklardır. Bu söylediğim şirketler benzer stratejik hatalar yüzünden fot. sektöründen ya kısmen çekilecek ya da tamamen silinecekler. SONY markası ARGE de güçlü bir marka ancak şirket bünyesinde çok ciddi zarar kalemleri mevcut. Fotoğraf mak. bölümü ise kesinlikle karlı bir bölge değil !
Herşey ne yazıkki dışardan göründüğü gibi değil AKSİNE fotoğraf sektörünün böylesine eski isimleri birazda finans borsalarının "aç" yatırımcıların kurbanı oluyorlar. Bu konuda 2006/2007 de AGFA ve KM den sonra çok büyük bir başka markanın bitmesine şahit olacağız. Bu marka şu anda dünya çapında 25.000 personelini işten çıkarmakta.
Ben şahsen Sony nin KM geçmişini geliştirerek sürdüreceğini sanmıyorum. Lens sisteminden faydalanabilir ama Sony ancak kar yapabilirse bu bölümü geliştirecektir. Bu konu zannedildiği gibi kolay değil. Fuji sadece uğraştığı fot. alanına sadece 1 yılda 1,5 milyar USD ARGE yatırımı yapmakta. Sony nin marka olarak toplam ARGE bütçesi 2,2 milyar USD. Fotoğraf bölümüne düşen pay 150 - 200 miyon USD olur EN EN EN FAZLA. Bu yatırımla SLR teknolojisini geliştirerek ayakta devamlı tutmanız MÜMKÜN DEĞİL !!!
Birde arkadaşlar bir şeyi unutmayın - Geçmiş dönemlerde markaların iddiası olan "sürekli en ucuzu" üretmek yerine markalar bundan sonra "sürekli en iyisi" için çaba harcayacaklar. kalitede bir düzelme ama fiyatlarda kesinlikle artışlar olmak zorunda. Bu konu çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook uzun bir konu. Umarım hava düzelince buluşuruz ve sabahlara kadar sohbet ederiz. İYİ GECELER

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 01:02 - İp: 81.***.**4.253
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili pozitif, Sony DSLR uretmemesine ragmen 2005 yilinda Dijital sektorde 1. sirada yer aldi (Bazi kaynaklara gore 2005`te camera satisinda Canon 1. Sony 2., Bazilarina gore ise Sony 1. Canon 2.- hangisi dogru olursa olsun sonucta dijitalde en iyi satis yapan 2 firmadan birisi)

Toplam ticari hacim olarak da dunyanin en buyukleri arasinda (29.sirada, canon 171.sirada)

Video sektorunde ve Muzik sektorunde de lider kurulus. Cok iyi hesap yapmadan durduk yere kendini atese atacagini sanmiyorum.

Tabiiki senin soyledigin gibi bu isler cok kolay degil ama Sony elini attigi her alanda bir numara olmaya oynuyor. Dijital de zaten (ticari anlamda)iyi bir yeri var, Minolta sayesinde DSLR piyasasina da girerek yerini saglamlastiracagini dusunuyorum.

Diger konularda sana tamamen katiliyorum, onumuzdeki 1-2 yil icinde hic tahmin edmiyecegimiz fotograf dunyasindan cekilmek zorunda kalacaklar.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 02:09 - İp: 85.***.**5.137
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sony bugüne kadar kendini bol bol ateşe atmış bir kuruluş. liderliğini vahşi stratejilerine borçlu daha çok. o da lider veya öncü olabildiği piyasalarda.

şahsen sonyyi bir firma olarak sevmem. ama ürünlerini severim.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 02:24 - İp: 85.***.**3.157