bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Km Bırakıyor.

KM fotoğraf piyasasından çekilip varlıklarını Sony'e devrediyormuş. Haberin ayrıntısı şurada

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:53 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Benim de kulağıma gelen Fujiyi Nikonun devralacağı veya işbirliklerini fazlasıyla artırıp birlikte üretim yapacakları yolunda...Elin ağzı torba değil ki büzesin? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz...Hadi bakalım çıkın işin içinden çıkabilirseniz...

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 15:37 - İp: 85.***.**9.27
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

hiç sorma ruhi bey..sitede okadar km dusunen var ki...uzuldum yaa. once git minolta ile birles sonra git sony e sığın..olacak iş değil..yakıştıramadım koca firmaya.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 15:38 - İp: 85.***.**0.89
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ruhi abi, onemli olan birsey yok ki.. bakin samsung da dslr cikaracak.. pentax ist ds2'nin aynisi..
degisen birsey olacagini zannetmiyorum.. yine ayni makineleri bulabileceksiniz..
fakat sony, cok daha fazla cesit model surecektir..
ve su anda, gercekten de canon'un en buyuk rakibi haline geliyor.. canon disinda kac marka, makinenin butun parcalarini uretiyordu?
bakin nikon'a.. sony'nin ccd'leri kullanmiyor mu?
......
sony bence, tartismasiz zirveye oturacak..
ki sony'nin video kamera alaninda bir dunya devi oldugunu herkes kabul ediyor sanirim.. iste kamera'da da ayni seyi yapacaklar..
minoltanin da destegiyle....

...ustelik km mount'lu makineler uretmeye devam edeceklermis.. diger yandan, daha fazla cesit lens de uretilecektir..
bence.. konica kullananlar icin harika birsey bu..

..................................

burkay eger ki dedigin de olursa, bir baska bomba daha patlamis olur gercekten..
tabii ki bazi markalarin dunyada cok onde olduklari dusunuldugunde, bu tur birlesmelerin gerekliligi de ortaya cikiyor.. simdi sony, minolta ile cok daha guclu gelecek..
nikon, fuji'yi devralirsa; daha da guclenecek..
samsung ve pentax..
....aslinda o veya bu sekilde, artik film fotografciligi bitmek uzere.. ve dijital alemde, en basarili olacaklar, dijitalde gelismis olan firmalar..

asil gelisimler bundan sonra baslayacak..
panasonic ve leica..
aslinda leica da dijitale oynuyor.. ama ne kadar bsaarili?
..
bakiniz zeise'e.. simdi de nikon mount'lu lensler yapacak..
..........
bir sekilde hepsi de paylarini almaya calisiyorlar..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 16:42 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allah Allah .Demek öyle.
Z serininin fotoğraf kalitesini sony sayesinde yüseltseler bari.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 17:12 - İp: 85.***.**3.81
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı


Dünyanın ilk AutoFocus fotoğraf makinası, ilk AF SLR'si, İlk makina içi Sarsıntı Önleme Sistemi (AntiShake)ilk minilab sistemi gibi pek çok yeni yeknolojiyi fotoğraf dünyasına kazandıran Minolta ile Sony'nin birleşmesinden en karlı fotografçılar çıkacak bence.

Minolta ve Sony'nin beyin takımı, teknolojisi ve bilgi birikimi biraraya gelince Yakında Dünyanın ilk Live-view DSLRsi ile ilk Video çekebilen DSLR'sini üretmeleri hiç sürpriz olmaz.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 17:29 - İp: 85.***.**5.148
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

haydaaaa
oldumu ya tam herşeyi ayarladım yarın alıcam 5d yi derken nolacak şimdi benim halim arkadaşlar siz bi fikir verin bana ben kararımda sabit kalıp makinamı alsam ne gibi zararları olur bu isim değişiminin bana insan tabiki bugün bisürü para verip aldığı aletin çok kısa zamanda değerinin yarıya inmesini istemiyor forumdaki tüm km taliplerinin acil yardıma ihtiycı var dada tekno ve eacinci sayesinde baya km seven ve alma taraftarı insan oluştu forumda siz ne dersiniz km almayı düşünenlere

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 19:27 - İp: 193.***.**3.70
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

sormayın ahmet bey... gerçekten bayağı ilgi çekti ve alan oldu KM 5D yi.. ve ben onca zamandır bir türlü elim değip de alamadım... peki bu gelişmeler bir KM 5D kullanıcısı olmamı etkileyecek mi? kesinlikle hayır.... çünkü şirket evlilikleri pat diye olmuyor.. haydi bu evlilik 1 içinde oldu dyelim bu sefer iş evlenmekle bitmiyor ki... onca makina parkı.. onca üretim.. ve onca yeni satış politikaları... yani bu işin piyasaya yansıması, oturması tahminimce 2 yılı bulur.. bizler de 2 yıl aman duralım sony + KM = ? ne olacak diye bekleyelim mi? gidip alalım KM 5D lerimizi ve keyifle deklanşörüne basalım... sevgiyle kalın......... [>:D

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 19:43 - İp: 81.***.**0.227
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

fotoman hakli.. yakinda mucizeleri gundeme getirmeye baslarlar..
....................
ahmetozt merhaba..
bence almanda bir sakinca yok, ki olamaz da.. ama ben olsaydim beklerdim..
apple da yakinda intel islemcilerini kullanacagini belirtti.. ama kardesim yine de gidip, apple bilgisayar aldi.. yanlis mi yapti? hayir.. cunku apple yine de destekleyecek..
sony de ayni sekilde.. zaten uretecekleri butun dslr'lar, minolta mount'lu olacakmis..
....
tabii bu arada, butun konica makinelerinin fiyati dusecektir.. bu kacinilmaz..
ayni rover'in basina gelen gibi.. benim de rover 25'im var.. ve fiyati inanilmaz derecede dustu su anda..
..............
gel sana canon alalim..
ama yarin da baska bir haber duyma sansimiz hep olacak..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 19:49 - İp: 62.***.**2.10
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

dada beklemek tabiki şu şartlar altında daha mantıklı geliyor ve işin kötü tarafı geçen seneden beri makina alma fikri var ve son üç aydırda bunun için kesemi hazırlıyorum yani baya bi süredir bekliyorum ve artık sabredememek gibi bi durum söz konusu eacinci aslında benim düşünceme katılarak içimi rahatlattın işin açıkçası insan bi karar verdikten sonra birkaç kişininde onu onaylamasını bekliyor zaten forumun amacıda birazcık bu
dadanın söylediği canoncu olma ise hep bir alternatifti zaten aralarında öyle çok bir fiyat farkı yok ANCAK forumda herkesin bahsettiği (tabi ben fatoğraf konusunda sadece hevesliyim sağdan soldan okuduklarımım bi makina alarak uygulamak istiyorum ondan sonra fotograftan anladığımı iddaa edebilirim) iyi lensler kullanılmazsa 350d almanın pek akıl karı olmadığı yolunda ve ben bu iş için 2000 ytl ayırdım bu gün forumdaki acı haberi okuyana kadarda 5d kit ve 75-300 km lens ve 1gb extreme 3 kartla olayı bitirmeyi düşünüyordum artık bana siz söyleyin napim

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 20:10 - İp: 193.***.**3.70
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

ahmet bey, bence artık düşünüp de yeni arayışlara yeni ertelemelere hiç girmeyin... çünkü malum, bu işin sonu yok.. büyük devler küçük devleri yiyecekler..ama sindirip ortaya çıkartacakları şeyin içinde gene küçük devlerin parçaları olacak.. yani değişen birşey olmayacak ki.. bu maalesef bizlere asla "ohhh sonunda en iyisini elde ettim" dedittirmeyecek bir sanayi rutini.. otomotivde de aynı şeyler yaşanmıyor mu? alın gitsin KM nizi güle güle kullanın.. eninde sonunda KM 5D içinize sinmişse, vizörden "o anı" yakalayıp deklanşöre basacak sizsiniz..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 20:27 - İp: 81.***.**0.227