bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Km Bırakıyor.

KM fotoğraf piyasasından çekilip varlıklarını Sony'e devrediyormuş. Haberin ayrıntısı şurada

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

engin abi, mart sonundan sonra sony'nin dslr cikaracagi soyleniyor haberde.. zaten gecen temmuzdan beri gelen bir evlilik vardi..
zaten, kameralarda herkesin bildigi gibi gelisimler cok hizli yasaniyor..
.........
ahmet, bence 350D alabilirsin eger ki begeniyorsan.. ayrica kit lensi kesinlikle bir nikon'unkinden veya konica'ninkinden farkli ve kotu degil.. sen de takdir edersin ki kit halinde verilen lenslerin kalitesi yuksek olmuyor, fiyati asagiya cekebilmek adina..
ben de 18-55'i kullaniyorum ayrica.. ve cok da memnunum.. tabii ki bendeki, diger lense gore, 70-200 f/4 L'e gore cok kotu bir lens, ama 70-200'u de ben 500 pound verip aldim.. yani bir 350d fiyatina..
350d'nin ozellikleri acisindan mukemmel bir makine.. bunu zaten tum dunya soyluyor..
ayrica canon'un lens sistemi inanilmaz avantajli..
yaninda bir de sigma 70-300 apo aldin mi harika bir sistemin olmus olur..

ama tabii ki anti-shake olmayacak body'de.. ki cok buyuk bir arti gercekten de..

eger ki daha fazla beklemek istemiyorsan, canon cok iyi bir alternatif..
ama beklerim diyorsan, nisana kadar bekleyip gorebilirsin sonuclari.. o zaman da sony dslr alabilirsin..
tabii sony dslr cikarir cikarmaz da almak olmaz.. test sonuclari falan derken bir ay daha gecer..
................
sen bilirsin sonucta..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 20:31 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

engin abi mesajinizi yeni gordum..
tabii ki haklisiniz.. sonucta begenildigine gore cok da farkeden birsey yok..
ama forumlari inceledigim kadariyla, insanlar hali hazirda ellerindeki minolta kameralari satmaya basladilar.. cunku fiyatlar dusecek.. bu kacinilmaz..
.....
peki fiyat dusmesi cok mu onemli? hayir degil tabii ki.. sonucta senelerce de kullanacaktir alan kimse..
..ama bir de madolyonun oteki yuzu var..

ben mesela 350d kullaniyorum.. ve en gec bir sene icinde, yeni bir model alacagim.. 350d'yi satip tabii ki..
peki 5d alirsa ne olacak ahmet? ilerde kolaylikla satabilecek mi? veya satarsa kaca satabilecek?
.............

benim arabam, rover iflas etmeden once 6000 pound civarindaydi.. biraz da kilometresi falan derken, modeli ayrica, 4500-5000 pound edecekken, su anda 1000 pound civarinda ediyor..
1000 pound'a da satmak istemiyorum tabii ki..

o yuzden, bence konica dslr alacaklar bir kere daha dusunsunler..
olmayacak is gibi, ama olabiliyor iste..

cok yakinda pentax'in da basina benzeri is gelirse hic sasirmayacagim..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 20:38 - İp: 62.***.**2.10
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Haklisin dadanagast, makina almak icin biraz daha belkemek en dogrusu. Yakinda piyasa senlenecek. Yep yeni urunler yolda...

Sony zaten uzun zamandir DSLR piyasasina girmek istiyordu ancak yanlis birsey yapip ismini zedelemekten korkuyordu. Artik onunde engel kalmadi.

Benim tahminim, Minolta`nin destegiyle Sony pespese Baslangic Seviyesi, Orta ve Ust Duzey olmak uzere birkac model birden surecek piyasaya. Bu da biz tuketicilerin yararina bir gelisme tabiiki.

Bu arada Elinde Minolta lens olanlar yasadi, heleki
G-SERISI super kalite lensleri olanlar Minolta`nin mali kriz nedeniyle cikaramadigi ust sinif DSLR`lerde kullanma sansina sahip olacaklar.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:11 - İp: 85.***.**0.37
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

ilker ve engin abiye teşekkür ediyorum benimle fikirlerinizi paylaştığınız için sanırım en ilkel metodu deneyip yarın aksilik çıkmazsa ikisinede bakıp aklıma hangisi yatarsa onu alıp bu işi bitireyim ayrıca bence sony konusunda şöyle bir sorun olacağı kanaatindeyim sony malumunuz dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden ve sadece sony markası yüzünden basit bir flaş bellek bile piyasanın 2 katı fiyatına satılıyor ve bu fark kameralara da yansıyabilir dolayısıyla üzerinde sony yazan km makinaları şu anki düşük fiyatlarıyla bulmamız zor gibi görünüyor tabi sony nin kalite anlayışı ve garantisi tartışılmaz bunları zaman göstercek ama ben daha fazla bu işi uzatmada mantık göremiyorum zaten iki yıl kullanılan bir body ekonomik olarak kendini amorti etmiş sayılabilir özellikle elektronikte iki sene sonra belkide bütün dslr lar ful frame sensör kullanacak teknolojiye yetişmek mümkün değil bir yerden gözümü kapatıp başlayacaz bu işe

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:17 - İp: 193.***.**3.70
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, bu habere bir KM 5D kullanıcısı olarak müthiş sevindiğimi belirterek başlayacağım.

Öncelikle, bu haberi duymadan önce forumda yazılanlardan bakarsak, "KM alacağım ama, acaba yeteri kadar aksesuar çeşidine kavuşabilecekmiyim, yeterli ve kaliteli servis olanağı bulacakmıyım, niye KM diğerleri kadar çok konuşulmuyor" soruları ve şüpheleri kesinlikle bitiyor. Sony destek ve servis ağı ve ürün çeşidi ile KM'cileri de ihya edecektir. Bu biiir..

İkincisi, Sony DSLR piyasasında yoktu, KM ile artık bu alanda da var olacak. Ama nasıl? KM fabrikayı kapatıp, mühendislerini sokağamı atacak. HAYIR. Sony KM'den ciddi know-how alacak. Uyanık Sony. Olacağını söyliyeyim; fabrika ve satış teşkilatında KM tabelaları inecek yerine "sadece" SONY tabelaları konacak, KM yönetiminde birkaç kısıma Sony yöneticileri yerleştirilecek ve Sony KM'ye para akıtmaya başlayacak. Ve çok yakın zamanda "DSLR'da da Sony varken Sony alınır kardeş" diyecekler. "Artık Sony olan KM"'de herşey değişecek mi? "Kesinlikle Hayır". Çünkü bu tip şirket satınalmalarında hiçbir ana firma zaten başarılı olan bir firmanın düzenini bozmaz, tam tersine daha da geliştirmeye çalışır. Para akıtır, pazarlama, satış ve servis ağı kendi teşkilatı içine eklenerek daha da güçlenir.

KM alacaklar bence hiç düşünmesin. Alsınlar. Çünkü alacakları ürünün "sadece" üzerindeki logo değişecek. Tekno demişti dersiniz. Bugünkünden daha iyi olacağı kesin, arkanızda SONY desteği ve gelişen-çeşitlenen aksesuar çeşidi olacak.

Bugün bir KM almanın çok daha önemli bir gerekçesi ise; ve çok inanıyorumki, KM ürünleri Sony markasını taşımaya başladıkları andan itibaren daha pahallıya satılmaya başlayacaklar. Çünkü SONY markası ucuz bir marka hiç bir zaman olmadı. Bir bakın bakalım alternatiflerinden daha ucuza Sony ürünü varmı? Bugün alın, yarın iyi ki almışım diyeceğinize eminim. En kötüsü; aynı ürünü (sadece markası sony olmayanı) geçmişte ne kadar ucuza almıştım diye keyif çatacaksınız.

Sonuçta, bugün KM alma planı olanlar değil, başka markaları tercih etme aşamasında olanlar düşünsünler. Çünkü Sony-KM birleşmesi çok şeyi beraberinde değiştirecek, dengeler sarsılacak. Daha kötüye değil, daha iyiye bir gelişme çünkü. Bunun insanların tercihlerini çok ciddi etkileyeceği inancındayım. Bugünün KM'cileri yarının Sony'cileri olacağı çok net. Sony'nin imajı, gücü ve KM'nin teknolojisi birleşince ortaya çıkacak sinerji, bu forumda yeni Sony'ci ve eski KM'cilerin sayısını bir hayli arttıracaktır.

Yine söylüyorum, bence süper bir gelişme, iyiki KM D almışım.

#TeknO' tarafyndan 19.01.2006 21:39:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:21 - İp: 85.***.**7.95
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar arkadaslar..

bana gore yanlis dusunuyorsunuz.. cunku sony, dslr cikarinca, fiyati konica fiyatlarindan fazla olmayacak.. olamaz zaten.. olursa, piyasada tutunamaz..
su anda sony markali fotograf makineleri, digerlerinden daha mi ucretli? hayir degil tabii ki..
.......
fotoman cok hakli.. yakinda bir suru dslr cikartacak sony.. bu tabii ki konica kullanicilarinin isine gelecek..

ve sony kesinlikle zirveye oynayacak..

ama bence, hal boyle olunca konica dslr alinmamali..

rover'i MG aldi, ve urettikleri modeller rover'inkilerle ayni.. ama rover arabalarinin fiyatlari dustu.. herkes elinden cikarmak istiyor hala..
esime araba alirken karsilastigim manzara, bir suru rover araba satisi bekliyordu.. inanilmaz derecede fazlaydi..
...ayni sey konica'nin da basina gelecek.. sony marka olaninin degil, konica kalaninin fiyati dusecek.. bu kacinilmaz..
ha ama konica dslr sahipleri icin cok mu kotu bu?
hayir tabii ki.. cunku zaten harika bir dslr'a sahipler.. ama iste bir sonraki gunu tahmin edemiyoruz.. yarin; burkay'in dedigi gibi fuji de nikon'a girerse neler olacak mesela?..veya pentax da samsung'a..

bence alacak olanlar almasinlar.. iki kere iki dort..
su anda eminim herkes elindeki makineleri satmaya calisiyordur.. boylesine bir durum varken de, birkac ay sonrasinda cok az edecek bir makine alinmasi pek de mantikli degil dogrusu..
tabii ki siz karar vereceksiniz.. ama ben olsaydim, su anda konica dslr almazdim..

............
bunun bir yarari da var aslinda.. cunku ikinci el, daha ucuza konica dslr alma sansiniz da olacaktir..
piyasadaki sifir fiyatlari da ister istemez dusecektir..

ama tabii ki tekno'nun da dedigi gibi konica kaybolmayacak.. yine konica mount'lu dslr'lar uretilmeye devam edilecek.. ayni kadro devam edecektir calismalarina..
(?)...
..........
ama tum bunlar, fiyatlarin dusmemesi icin bir engel degil..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:37 - İp: 62.***.**2.10
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Yarın dslr alıcak olsam kararım yine de km 5d olurdu.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:50 - İp: 88.***.**7.206
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @dada; Rover ile MG örneği vermişsin. Peki birde VW ile skoda hikayesi var. Ama farklı seyreden. Birde Renault ile Dacia örneği var, yine farklı gelişen. Aklıma gelen böyle tonlarca örnek var. Arkasına dünya devini alan her firmanın ürünleri imajı güçlenerek fiyatını arttırıyor. Benzerini yakında Telsim'de de göreceğiz sanırım. Çünkü, eski Aycell'ciler firmalarının Avea olmasında yana pek memnun değiller. Fiyat değişimi ortada. Dünyanın heryerinde benzer birçok örnek var. Demekki MG bu işi başaramamış ender örneklerden diyorum ben...

http://konicaminolta.com/releases/2006/0119_02_01.html



#TeknO' tarafyndan 19.01.2006 22:06:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 21:57 - İp: 85.***.**7.95
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

arkadaşlar durun ben zaten sony ye ait bir slr makinayı bir vietnam filminde görmüştüm.Askerin birisi sony slr ile fotoğraf çekiyordu. Sanırım sony yıllar öncesinde girmişti.Fakat çıkmış olmalı.Slr ciler bilirler bunu. Yoksa benmi yanlış gördüm.
Birde bitpire artık sudan çık hasta olacaksın birazda biz girelim.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 22:10 - İp: 85.***.**3.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sen sudan çıkmazsan ben gelirim.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 22:22 - İp: 85.***.**5.43