kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri


Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler





#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

geyikte büyük payı olan benim sanırım..
eğer talep gelirse tüm mesajlarımı editleyebilirim. geyik bu olmasada olur.. ama olduğu için sorun çıkartmaması gerekir.

bu arada benim arada bi yerde yazdığım pentaşın jpeglerinin keskinliğini konu alan topik hakkında yazdığım mesaj kaynadı.. elimde pentax yok ama o testin mantığı açısından söylediklerimin arkasındayım. (konu pentax fotoğrafları)

romoket
eye

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 19:37 - İp: 88.***.**5.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

şimdi ahmet bey.

Elinde makina olmadan bugune kadar yazı yazan ve hala da yazan bircok arkadaş var. Bu konuda bir graiplik oldugunu dusunmuyorum. Benim pentaxla çekilmiş fotograflarından yola cıkarak yorum yapmamla, makinların farklı sitelerdeki test şemalarını buraya yukleyerek yoruma acan arkadaşların yazılarıyla arasında bir fark yok.

Oyleki nasıl fotografı yorumlamak goreceli ise. Yurtdısı sitelerindeki testlerinde göreceli oldugu herkesce biliniyor. çünkü test sonuclarına göre çok değişken bir gidişat var.

Olaya birde bu şekilde bakmak gerekir.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 19:42 - İp: 88.***.**1.113
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

pentax k10d nin aldığı ödüllerden haberiniz vardır.

bilmediğim soruyorum ;

bu ödülleri veren kuruluşlardaki insanların hepsi renk körümü.hiçbiri göremiyo mu k10d nin renklerini

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 20:11 - İp: 85.***.**4.130
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

shn58 pentax k10d ödüllerini ne zaman aldı?pentax k10d nin piyasaya çıkış tarihi nedir?
pentax k10d 2007 yılında piyasaya çıktı.rakip firmalardan aynı sınıfta ve aynı tarihte piyasaya çıkan makina yok..doğal olarak 2007 yılının en iyi makina ödülünü alacak..

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 21:20 - İp: 88.***.**3.41
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör


eger oyle ise cok sacma

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**2.40
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bilemiyorum moda renkler var şu anda. Dİkkat edermisiniz bilmem ama her filmin bir rengi var. Sinema filmi demek istiyorum. Filme belirli bir his duygusunu vermek adına ve bir uslup belirlemek adına sinema filmlerinin kendine has renkleri olur. BU furya zon zamanlarda dizilere de sıçramış durumda. Dİkkat edin dizlerden gercek renkler yerine farklı renkler görürüz. İzleyici cezbetme ve fantastik renk kullanımının elbetteki sinema dnyası adına bir acıkmalası var.

Peki şuna dikkat ettiniz mi bu renklere? genel olarak sarı ve yeşil agırlıklıdır. Kırmızı rengin sert çağrısımlarda bulunması ve uçlarda bir renk olması nedeniyle genellikle bu renk kullanılmaz. Bir nedenide kırmızı renklerle insan yuzundeki kabahatlerin kamufle olmamasıdır. Ama sarı renk kabahatlari gizleyen sivilceleri saklayan yumusak bir renktir. Yeşil renk ise mor(magenta) rengin zıttı oldugu icin yine insanlar tarafından tercih edilir.

Peki bir de albüm kapaklarına ve afişlere dikkat ettiniz mi? Oralardan nasıl renkler kullanılıyor. Bir şarkıcının klibini izleyin. Kırmızı rengin o klipte yer almadıgını gorursunuz cogunlukla. Yeşil ve sarıdır. Bu o şarkıcıyı memnun edecek, hosuna gidecek renklerdir.

Şimdi başa dönüyorum. HEr yerde gördüğümüz bu renkleri bir zaman sonra "normal algılama" yanılgısına düşebilir insan. Doğal olarak bu şekilde renk veren bir fotografı çeken kişi de begenebilir çekilen kişide. Bazen biz burda esprisine soyluyorz. Kurbaga gib yeşil cıkmak istemem diye. Ama gercek olan çogu kişinin bu renklerde kendini güzel hissetigidir.

Ödül veren kurumlar her yıl mutlaka bir makinaya ödül vermek zorundadırlar. Son bir yıl icinde devrim niteliğinde olmasa da, pentaxın bu modeli, dslr icin kafası karışık olanlara ilaç gbi gelmiştir.

Bri makinanın ödül alması beni o markaya yoneltmez. Nitekim orhan pamuk da ödül almıştır. Nitekim hergün birileri ödül alır. Ticari furyanın gizli reklam oyunlarından baska bisey değildir bu. Nikon yada pentax bu konuda fikrimi degistirmez.

BElki diyorum hani..pentax üreticileri revacta olan bu renkleri default ayar olarak kabul etmiş olabilirler mi?

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 21:29 - İp: 88.***.**1.113
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kontur eğer bu default ayardaki renk olayında kasıt ararsak biraz komplo teorisi ve paranoya ya sarmamız gerekir.. Çünkü sonu yok...
canon-Nikonun niye titreşim önleme koymadığı ?
Nikonun niye sonyden sensör aldığı ?
bir body maliyetinin 300-400 ytl iken niye 2500 ytl ye satıldığı..
Bu sitede neden dergi reklamı yapıldığı ?
Senin niye pentaxı hedef aldığın ?
Makine testlerinin niye yapıldığı ?
Yapılan testlerin neden ısrarla savunulduğu..

iş uzar..
birde işin gerçekcilik düzeyini düşünüyorum. Hiç bir firma satış stratejisi için böyle bir karar alamaz sanırım. Çünkü bu tarz ayarlar ve kararlar elbette o firma bünyesinde üst düzey bölüm yöneticileri ve uzmanlarının katıldığı bir toplantıdan çıkar. Yani türk usulü işletmelerdeki AĞA-PATRONLARIN, "bu şöyle olsun" şeklinde bir emir-komuta zinciri sonucu değildir. Pazarlama bölümü uzmanı satış için renkler böyle olsun dediğinde eminimdi diğer bölüm uzmanları buna karşı çıkar.. Yani kasıt olursa karşı-kasıtta olmalıdır. Kasıttan ziyade bir kaza olabilir. Dünyanın en büyük firmaları bile bu tür kazalara maruz kalmakta.. Daha 3-5 ay önce mersedes bilmemne modelini üretiminden 1,5 yıl sonra servislere geri çağırdı özel mektupla.. ön düzen zımpırtısındaki bir parçayı değiştirmek için... bence pentaxın yeni bir firmware sürümü çıkartması yakındır...

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 10:02 - İp: 88.***.**5.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rokomet. Yönetim ve muhendislerinden ziyade. Bazı testlerden gectigi inancındayım. Çeşitli arge ve kullanıcı deneyimleri gözününde bulundurlarak belirli aşamalardan gecip nihai şeklini alıyordur.

Aşagıya örnek fotograf yukluyorum. D70s ile çektigim fotografın exifini yazmadım. Çünkü nihayetinde exifler değiştirlebiliyor. Bana güvenecek insanlara exifini özelden veririm

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 12:58 - İp: 88.***.**2.52
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 13:10 - İp: 88.***.**2.52
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

senin sozun senettir HÜSEYİN abi bizim icin sana guvenmicezde kime guvenecegiz
fotograflar acik bir sekilde ortada

 

Tarih: 19 Mayıs 2007, 14:02 - İp: 85.***.**4.91