kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri


Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler





#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

velhasıl pentax bana göre

hadi iyi geceler hepinize.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 00:20 - İp: 85.***.**3.239
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ruzgar2 sdtyrdkn ben girip çıktığım yere dikkat etmiyorum ne yapacaksınız hadi yapın bakalım bekliyorum benim kişiliğim falan cinsel problemlerim falanmış ne terbiyesiz adamsınız ben çok mutlu biriyim benim özel yaşantım ne sizi nede başkasını ilgilendirmez sizin gibilerde bana viz gelir tırıs gidersiniz

elinizden geldiğince uğraşın bakalım kim pişman olacak görelim deneyin hadi ben burdayım bekiyorum

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 00:24 - İp: 88.***.**2.123
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

burdan yönetimden bir ricam var fikret bey netfotoğraf.com sahibi fikret bey sizinle fuarda tanışmıştık ve ben size demiştimki benim ip adresimle fufuli adresi karşılaştırdınız dimi evet 2 ip adreside varklı dediniz bunu neden sitede yazmıyosunuz hayır arkadaşlar böye bişey yok murat-d80 ile fufuli arasında hiçbir alaka yok diye neden bir açıklama yapmıyosunuz fikret bey

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 00:33 - İp: 88.***.**2.123
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fikret bey ben kimseye hakaret etmedim ve buna karşın kişilik haklarıma saldırıda bulunuldu buna site içerisinde nasıl izin veriyosunuz bu konuda sizden açıklama bekliyorum bende ona göre gereğini yapacam lütfen özelimden bir açıklama yaparsanız sevinirim

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 00:44 - İp: 88.***.**2.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sdt..ulyses- ve lazut hocam yuklediginiz örnek fotograflar ve acıklamalar icin teşekkür ederim. 3 ünüzünde makinanızdan memnun oldugu aşikar. Hele hele lazut hocam makina sizin icin ideal. Yani oraların manzarasını bu makinayla çok güzel çekersiniz. Tariz yapmıyorum bilesiniz. LAzutla msn den de konusuyoruz. Ona aynen bunu soyledim. Senin yaptgın konularla ilgili fotoraf cekiyor olsam bende hic dusunmeden pentax alırdım dedim.

Ulyses. Bende de kalbalaık bir bayan fotografı var. Onlarda benle tanışmak icin gelmişlerdi. Elimde de fotograf makinası filan yoktu. Sadece gözlük takmıyordum. Yani bakışlarımın tesirinden kaynaklı olabilir. Ben ona yordum yani

Sdt. BEyaz karton uzerine yansımalar ve ışıgın kendi rengi elbette dusecektir. Ben o yuzden sordum kartonun rengi ne diye. Masasustu cekimleri zordur ve kendine has kuralları vardır. O kuralsı acıdan baktıgımızda fotografında bazı hatalar var. Meselea cok aydınlık fotograf. BU yuzden ürün fotografta cok parlak durmuş. Alan derinliği iyi ayarlanmalı. Tabi biraz da bu tercih meselesi. Tabi en zor olanı da ışık. Ama bu tür evde cekimler yapıp efectif biseyler elde etmek icin spot aydınlatma cok iyi olur. Yani ürünün kısmi yerlerinin aydınlık diger yerlerinin gölge ve karanlık olması fotogfrafını daha çekici yapabilir. Aynı durum tabak fotografın icinde gecerli. Gölgelere dikkat etmelisin. Gölgeler ürünlerin üzerine çok sert ve düzensiz füşmüş. Daha iyisini yapabilecegine eminim.

Ulyses. Dun yazamadım. Akşam üzeri cekimlerde sarı cıkması gerekmez mi? Yani akşlam güneşi güzele vurur ya hani. O esnada da sarı-turuncu olur ya. BEn hep o şekilde tasvr ediyorum akşam güneşini.

BU arada arkadaşlar uslupları biraz yumusatırsak iyi olacak. Kişileri değil biz hala renkleri ve makinaları konusalım.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 09:02 - İp: 88.***.**7.113
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

zamanında bu topiği çok hareketli görüp biraz tedbirli davranarak renkler konusunda kendi bilgimce birşeyler yazmıştım.. Hala şaşırıyorum hareketliliğe..
Buna benzer çok makine eleştrisi oldu ama her nedense bu konu gereğinden fazla "tepkilendi"
Sitenin önde gelenlerinin yol açtığı bu tepkilenme sanırım sitenin yeni gelenlerine sirayet etti..
Kişisel sataşmalara kadar varan olaylar falan.. hayretle izliyorum..
Ya zamanı gelmiş stresi birikmiş bir deprem
yada artık iyice şişmiş bir balon

ya yıkım olacak heryer birbirine girecek..
yada balon patlayıp içinden konfetiler saçılacak etrafa..

hemen hatırlatayım as'ın R1 topiğinde osmanlının s9500'ü yerden yere vurulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.. gerçi büyük bir karşılaştırma hatasıydı ama aklıma geldi işte..

murat-d80, arkadaşım yazdığın mesajlarda, bir cihazı körü körüne karalama ve başka markaya fanatiklik düzeyinde bir savunma üslubu var. Belki ben yanlış algıladım. Oysa çalışmalarına baktığım zaman oldukça profesyonel işler görüyorum. İnsan gerçekten merak ediyor tam olarak ne iş yaptığını. eğer gerçekten amatör isen kutlarım..profesyonel olma yolunda ve kıvamında çalışmaların var..

kontur birkaç sayfa öncede belirttiğin gibi bu topikteki renk sapma olayı sanırım yeterince vurgulandı. Tezin benim gibi bazı kişiler tarafından doğrulandı bazı kişiler tarafından da karşı tezlerle kabul görmedi.. hatta amacınıda aşmaya başladı. bazı arkadaşlar birbirlerine fütursuzca saldırmaya başladı.. sence bunun bir tedbiri varmıdır yoksa olması gereken bu mudur..?

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 10:06 - İp: 88.***.**5.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sığınma ve savunma güdülerinin aşırı komplikasyonları neticesinde tezahür eden bu gündem için tedbir mahiyetinde ne yapılabilir bilmiyorum.

Burası er meydanı değil. Bir forumdur. BU yuzden bu topik üzerinde yaglanıp "hayde bre pehlivan" demeye gerek yok.

Sabah bir corba içtim. Peşi sıra bir cay ictim. Sonrada sigramı yaktım. Winampa bir kaç muzik koydum. Onları dinledim. Bircogunuz da benzer şeyler yapmısınızdır. Gercek hayatta hepimiz birbirmizi gordugumuz zaman "naber hocam" radıdna bir muhabbete koyuluyoruz.

NE zaman ki kulanıcı adıve login tuşlarına bastık o zaman farklı bir uslup gundeme geliyor zannımca.

Rokomet senin bir ara birisi icin kullandıgın "klavye şovalyesi" tabirin çok güçlü bir benzetmeydi.

Herşeyin bir tadı vardır. Tatlı olmak ve sert olmanın ortasını bulmak icin tatlı-sert diye bir sozcuk üretilmiş. TArtışmalarımızın bu kıvamda gecegeini ümit ederek kaldıgımız yerden devam edeli.

Evet sarı ve yeşil Vardır. Yeşil ve sarı saklanılmak istendigi zamanda doğal olmayan yapay yani yazılımsal bir renk oluşuyor.

k10d keskinliğine isaret edilen bazı fotografların yazılımsal sharpen etkisiyle çok tuhaf hala geldigini goruyorum. Sanırım sharpen ayarı cok güçlü bu makinada. +3 yerine daha düşük ayarlarda çekilirse daha doğal fotografların elde edilecegini dusunuyorum.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 10:29 - İp: 88.***.**6.207
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

rokomet dostum ben amatör bir fotoğrafçı değilim meraklı diye seçmemin sebebi ise bazı üstadlarımızın yanında profosyonel yazmak istemedim büyüklerimizden böyle gördük belki bilemiyorum benim siteye yüklediğim fotoğrafların hiçbiri özel çalışmalarım değil bunu defalarca yazdım ben özel çalışlmalarımı nette paylaşmam daha doğrusu tartışmaya açık sitelerde paylaşmam bu sitede galeri dahil hiçbiri özel çalışmalarım değildir

zaten olmamalı diye düşünüyorum benim marka fanatikliğim yok sadece kaliteli ne varsa onu kullanma olayı benimki ben hayatımda herşeyin en kalitelisini kullanmışımdır seçtiğim siyasetçiden tutunda dinlediğim izlediğim sanatçıya kadar hep kaliteli olmalıdır kalite parayla ölçülmez yeri gelir pazardanda çok kaliteli şeyler alabilirsin

pentax k10d olayına gelince bu benim düşüncem bu renklerle tam bir fiyaskodur bu bir karalama değil olamazda gözün gördüğü bişey karalama olmaz yurt dışında abd'yaşayan arkadaşlarım var açık konuşuyorum geçen pentax diyenler var burda dediğimde o ne dedi burda kimse pentax kullanmaz nasıl yani dediiğimde türkiyede yumatu yusuf mahmut tuncer neyse burdada o diyo abd de hiç bir anlamı olmayan bir marka buda karalama değil gerçek olan bişey gerçekler karalama değildir abd gibi gelişmiş ülkelerde nikon ve canon tercih edilir çoğunlukla

bakın şunu bilmenizi isterim burda ülkemizde el üstünde tuttuğumuz en iyi fotoğrafçılar hatta marka olmuş ünlü fotoğrafçılarlar'dan çok daha iyi fotoğrafçılar var bu fotoğrafçılar sadece sokak fotoğrafçısı yani biz ülkemizde bu bazı isimleri fazlası ile gözümüzde büyütüyoruz bakın aynı fotoğrafları siz çekin hemen o patates olur ama türkiyede bir ünlü fotoğrafçı çeksin of süper sanat eseri derler dediğim gibi türkiyede en kral fotoğrafçı abd gibi gelişmiş ülkelerde sokak fotorğafçısı başkada bişey değil

bu arada bir arkadaşa bursalı sedat dedim bu ismi (sdtyrdkn) yazmak zor geldiği için kendiside ben bursalı değilim sivaslıyım dedi banane nereli olursan ol TÜRK ol TÜRKİYE CUMHURİYETİ evladı olda neresinden olursan ol istersen çamurdan ol ben bana sordukalrında nerelisin dediklerinde ben TÜRKÜM diyorum neyse ben ALLAH'dan başka bişeyden korkmam en kralı gelsin vız gelir tırıs gider.

Bu arada rekomet dostum bak dostum diyorum herkese demem bunu çok teşekkür ederim fotoğraflarım hakkındaki düşüncelerin için senin fotorğaflarında oldukça güzel galeriye baktım sevgiilerimle.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 14:02 - İp: 85.***.**2.181
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

"dostum" kelimesini layık gördüğün için teşekkür ederim..

Peygamber efendimizin :
"Ümmetimin çokluğu ile övünürüm" sözünü çağrıştırdı.

dostumun çokluğu ile övünürüm

ama yanlış anlamazsan sana şunu söylemek istiyorum
bu söz buralarda sıkca kullanılıyor bu aralar.
"Sizin İnsanbul'da dost dediklerinize biz ankara'da arkadaş diyoruz. Bizim ankara'da dost dediklerimiz istanbulda yok"


"makine" konusunda tartışırken yada sohbet ederken seçilen kelimelere ve üsluba dikkat etmek lazım.. Kalp kırmamak lazım.

neyse konumuza dönersek ;
diğer topikte konu edilen bir olaya burdan cevap vereyim (zira topik atlatmak moda bu aralar )
jpeglerin kalitesi konusunda teste tabi tutulan konu yani fotoğrafı çekilen unsur yine bir fotoğraf yada baskılı medya..
bence bu jpegin yada fotoğrafın detayı, keskinliği vs.. gibi değerlendirmelerde yanlış bir seçim. Çünkü orjinalin ne kadar kontras veya keskin olduğunu bilemeyiz. oysaki bazı filmlerde adli tıp polislerinin fotoğrafları çekerken bir objenin büyüklüğünü gösterebilmek ve ölçebilmek için kadraja bir para fotoğrafı koyduğunu biliriz. Bu çekimlerde benzer şekilde netlik, keskinlik derecesi herkes tarafından bilinebilen bir objeyle yapılmalıydı. Belkide yanılıyorumdur. ama şimdilik mantığım doğrunun bu olduğunu söylüyor bana.

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 14:35 - İp: 88.***.**5.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet topicler arası cevaplaşma moda bugunlerde. Ben biraz daha durumu geliştireyim o halde. Msn den arkadaşım sormuş burdan cevaplayayım. hani moda ya.

nerdesin hüso? la olum iki dakka bak. işim düştü sana.

Yok işim var şimdi yazamam bakamam sana..

 

Tarih: 18 Mayıs 2007, 14:59 - İp: 88.***.**6.207