sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Makinesi Beklentilerim Veyardım

arkadaşlar, canon ve nikon dsl makinelere bakıyorum mağazalarda ya bukadar kötü görüntüler resimler çeken makineler nasıl bukadar fiyata olabilir inanamıyorum. çektiğim resimlerin çözünürlükleri iğrenç. bilen bilir. sony dsc-r1 markalı bir makinem vardı. onla çektiğim resimler gözünüzle nasıl görüyorsanız fotoğrafa aynı canlılığı gösteren çözünürlülüğü çok yüksek. renkleri harika çeken bir makinemdi, dedim bunu satım yeni bir makine alım dedim canon 650d makine aldım çektiğim resimlerdeki götüntüler iğrenç, resmin çözünürlülüğü iğrenç. gözle gördüğüm renkle makineye yansıyan renk farklı, sakın demeyin sen ayarlarını iyi yapamamışsındır. yaptım. hatta bir arkadaşın elinde nikon d7000 vardı onu alıp bir gün inceledim onunkide iğrenç görüntüler çıkartıyor. yani bu makinelere bu fiyatların verilmesini anlamıyorum makineyede ihtiyacım var ama alamıyorum çünkü bir fotoğraf makinesinin normal bir işlevi vardır oda resim çekmek, yani gözünüz ne görüyorsa onu fotoğrafa yansıtmak bu makineler bunu başaramıyor. çektiğim resimleri makine içinde zumluyorum çözünürlüklerine bakmak için kumlu görüntüler var.. kısaca söylemek istediğim. bana bir makine lazım çözünürlülüğü çok iyi, fotoğrafların renklerinin canlılığı bire bir uyan, balıkgözü lens takabileceğim fiyatı 2500 tl yi geçmeyen bu konuda bana YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

Tarih: 12 Eylül 2012, 22:15 - İp: 78.***.**5.178
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

valla sen işi çözmüş ve baya baya aşmışsın. buradaki insanların çoğu senin bahsettiğin iğrenç makineleri kullanıyo ve daha o iğrençliği keşfedememişler (bende dahil. keşfedememişiz biz o irençliği nabalım bizdeki göz göz değil ki ) yani bu ortamdan yardım beklemek senin için çokta sağlıklı değil.

 

Tarih: 14 Eylül 2012, 17:42 - İp: 88.***.**7.223
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle theyapici ve birsahil rumuzlu arkadaşa teşekkür ederim. benim anlatmak istediğimi anlayıp, laf canbazlığı yapmakyerine işin özünü anlayıp bana yardımcı olmaya çalıştıkları için. benim derdim sanatsal fotoğraf vs.. çekmek değil, benim derdim makineyi elime aldığımda gördüğüm güzelliği yakalamak. bir fotoğrafla uğraşan arkadaş vardır iş yerinde. elinde nikon d7000 var. makineyle çektiği resimlerle benim cep telefonumdan çektiğim resimleri karşılaştırıyoruz: ben diyorumki cep telimden çektiğim resimlerde (nokia c6-01) benim gördüğüm neyse bana resimde verdiği o. benim için önemli olan bu, çünkü benim için fotoğrafçılık bu. haa sizin için ayrıdır siz farklı şeylerden zevk alıyorsunuzdur. ben resim diyince fotoğraf dersiniz vs.. bunlar beni alakadar etmiyor kardeşim. ben verdiğim parayla işimi görecek makineyi almam gerekiyor. marka kalitelidir. fotoğraf makineside ama ben manzaraya bakınca o manzarayı fotoğrafta görmek istiyorsam. resmin renklerinin bire bir canlı olmasını, çözünürlülüğünün iyi olmasını istiyorum. bunu bana verecek makineyi almak isterim. ben gördüğüm manzarayı çekersen şurasını şöyle yapım, burasını böyle yapım. isosunu ayarlayım bunlar işin ayrı tarafları zaten yeri geldiğinde bunlarıda ayarlayabileceğim başlangıç seviyesinde makine almamın nedeni ve sizden yardım istememin nedeni bu. sen sana göre fotoğraf çekiyorsundur. ben bana göre resim çekiyorumdur. yani bir işi yapıyorsanız ve bundan zevk alıyorsanız bunu ayrıca başka insanlara yetirmeye satmaya çalışmanın anlamı ne, yaptığından zevk alıyormusun salla gitsin gerisini ya.

 

Tarih: 14 Eylül 2012, 23:44 - İp: 78.***.**5.178
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Oy dağlar dağlar

Şimdi şöyle

atıyorum çekeceğiniz fotoğraftaki ton #222666 numarasına sahip ve siz teknik olarak bilgisayara attığınızda bu tonu istiyorsunuz öyle değil mi ?
Şimdi diyelim ki size istediğiniz orjinal renkleri veren makineyi aldırdık.
Çektiğiniz fotoğrafın tonları makinede ayrı, bilgisayarınızda ayrı, telefonunuzda ayrı olacak. Başka ekranlarda da ayrı olacak ?

Şimdi geleyim fotoğrafını çektiğiniz tonlamalar ile fotoğraftaki tonlamaların farklı olmasının sebeplerine:

White balance (Beyaz dengesi): ısının sıcaklığına bağlı olarak değiştirilmelidir.

ISO etkeni: her ISO değerinde tonlar aynı olmayacaktır, renkler sapmaya uğrayacaktır.

Diyafram değeri: her diyafram değerinde aynı tonu alamayabilirsiniz, diğerlerine nazaran azdır bu etki.

LENS: lensler bir çok optik içeriyor, bu optiklerde farklı farklı kaplamalar var, bu kaplamalar da tonları etkiler. Her lens ile aynı tonu alamazsınız.

Makinenin fotoğraf işleme algoritması: adı üstünde

Sensörün önündeki filtreler: Makinelerin sensörleri kızılötesi ışıkları da algılayacak şekildedir, bunu engellemek için filtre koyulmuştur, aynı şekilde moire etkisini engellemek için filtre de vardır.

Aklıma başka gelmedi, umarım yeterli olur.

Yok ben illa dediğimi istiyorum derseniz de carl zeiss a bakmanız gerekecek.



#g.emre' tarafından 15.09.2012 01:15:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2012, 01:12 - İp: 88.***.**2.121
sudamlasi79
sudamlasi79 (üye)
İstanbul / Amatör

g.emre, güzel yorumu için teşekkür ederim. bazı arkadaşların yaptığı yorumlaraa istinadende : yaptığı işten tatmin olmayanlar, çektiği fotoğrafların insanlar tarafından hakettiği değerin verildiğine inanmayanlar (aslında çektiği resimler zaten bir boka benzemiyor ama kendi gözünde sanat eseri.) arkadaşların yorumlarınada sadece gülüp geçiyorum. bir derdimi söylemişim ben olaya kendi açımdan bakmışım. ve anlatmışım. olayı markaya dökmenin anlamı ne onu anlamadım. benim bakış açımla canon nikonnun başlangıç seviyesi makineleri bir halta yaramaz. ama bu benim bakış açım. seninki başkadır arkadaşım. ben sadece karşılaştığım problemleri anlatıyorum tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum. fikrimide belirtirken acaba yanlış birşeymi yapıyorum düşüncesiyle tecrübeye sığınıyorum

 

Tarih: 15 Eylül 2012, 02:21 - İp: 78.***.**5.178
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

sudamlasi19

Öncelikle bilmelisin ki iş makineden ziyade lens ve ışıktadır.
Işık kelimesinin altı çizilmeli.

Bundan 10 yıl önce bu makinelerin hiçbiri yoktu ama iyi fotoğraflar hep vardı.Demek ki iyi fotoğraf çekmek için daha fazla para vererek alınan makinelere gerek yok.

Pahalı makine kaliteli fotoğraf çekmeye yardımcı olur, iyi fotoğraf çekmek için bundan fazlasına ihtiyaç olacaktır.

 

Tarih: 15 Eylül 2012, 04:38 - İp: 88.***.**2.121