can burak
can burak (üye)
İstanbul / Amatör

Eos 350d Bana Fazlami

merhaba arkadaslar canon 350d almak istiyorum ama daha hic tecrubem yok ilk makinem olucak aldimmida guzel nbisey olsun istiyom ilerde satmamak icin cekicegim resimler manzara resmi

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:05 - İp: 85.***.**7.225
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

"dslr mi? evet paraniz varsa kesinlikle alin.. cunku yapilabilecekler sadece hayallerinizle sinirli.."

reklam slogani gibi konusmussun be abi!

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:57 - İp: 81.***.**7.8
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

alın siz.önce fotoğraf cekmeyi biliyormusun, ps biliyormusun hiç daha önce slr kullandınmı diye soran yok.al kardeşim nasılsa sen kendi kendine öğrenirsin herşeyi.....

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 23:40 - İp: 88.***.**0.187
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin eraycanli..

....

gantry dur sinirlenme hemen..

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:01 - İp: 62.***.**2.10
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Daha önce SLR kullanmayan birisi sizce DSLR kullanamaz mı? Ben P&S makineden doğrudan DSLR'a geçiş yaptım ve her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Temel bilgiler internette mevcut. Gerisi deneme ve yanılmayla edinilecek tecrübeye kalıyor. Zaten 15-20 kötü fotoğraftan sonra çekim yapılan ortam koşullarında yapılması gerekenler netleşiyor.

Film SLR kullanmaya cesaret edemezdim çünkü benim için gereğinden fazla masraflı ve zahmetli olurdu. Fakat DSLR ile makinenin perde ömrüyle sınırlı bir deneme yanılma şansına sahibim.

Manuel ayarları öğrenmek kadar PP'de keyif veriyor. Fotoğraf benim için boş vakitlerimi değerlendirebileceğim harika bir uğraş.

İlker'in dediklerine katılmamak elde değil gerçekten de yapılabilecekler hayalgücüyle sınırlı.

DSLR almak istemeyenlere R1'in önerilmesinin bir nedeni de sensör boyutu. Sensör boyutu arttıkça beraberinde makinenin dynamic range'i de artıyor. Bu haftasonu 350D'nin dynamic range'i üzerine yaptığım bir denemenin sonucunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Beni çok etkiledi büyük sensör Güneş'i tüm parlaklığıyla gösterebiliyorken gerçek boyutta bakıldığında çakıl taşlarını bile sayabiliyorsunuz.



[/IMG]

#gorkemkgo' tarafyndan 18.07.2006 00:21:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:16 - İp: 85.***.**2.3
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

sizin için eğlenceli bir uğraş başkalarına ızdırap haline gelebilir.şuan r1 topiğinin son sayfasındaki son yazıları okuyun.bu gibi kişiler sağlıklı kaynak bulamassa başkalarının yanlışlarıyla uğraşacaktır.dslr yi veya başka birşeyi kötülemek gibi bir amacım yok ama tavsiye ederken neyi kime tavsiye ediyoruz diye biraz düşünülsün.

#gantry' tarafyndan 18.07.2006 00:28:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:27 - İp: 88.***.**0.187
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

gorkemkgo nun sensör boyutu ve dynamic range arasındaki ilişkiyi aşağıdaki inceleme açıkça gösteriyor.
Aşağıda görüldüğü gibi bu testin içinde yer alabilmiş tek dslr-like makina R1.Üstelik RAw çekimde pro sınıfında yer alan makinalardan sonra gelmesi jpeg te ise bazı dslr den bile daha iyi performans göstermesi ilginç.




#as' tarafyndan 18.07.2006 01:23:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:43 - İp: 88.***.**0.9
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



adnan, bazi noktalari atliyorsun..

oncelikle raw degerlerine bakacak olursan; s3pro, adobe camera raw ile daha yuksek dynamic range saglamis.. cunku hemen r1'in de ustunde s3pro degerleri var..

ve sayfanin hemen altinda bir yazi, bilmem dikkatini cekti mi? adobe camera raw'in 2/3 stop veya daha fazla dynamic range sagladigini soylemis..
2/3'un manasi 0.67.. yani diger dslr'lar da adobe camera raw ile islenmis olsalardi, sonuclari r1'den yuksek olacakti..

r1'in jpeg performansi icinse soylenecek birsey yok, cunku heryerde soylenen, r1'in jpeg'lerinin iyi olmadigi..


....................


arkadaslar bence biraz abartiyoruz olayi.. tamam sonucta dslr kullanmak biraz daha zordur ama imkansiz degildir.. gayet kolay bir sekilde otomatik ayarlarda cekebilir kisi, manuel ayarlari ogrenene kadar..
benim esim 350d ile rahat rahat cekim yapabiliyor, ustelik hicbirseyi bilmiyor fotografcilik hakkinda..

kaldi ki bir amatore eger ki r1 gibi gelismis bir kompact makine onerebiliyorsak, dslr da onerebilmeliyiz..
neyse.. nedense hep kime ne onerecegizi tartisiyoruz.. sonucta herkes icinden neyi seviyorsa onu oneriyor.. birakalim onersin insanlar..
makineyi alanlar da dikkatli olsunlar, arastirmadan almasinlar..
simdi siz kalkip da birkac hafta icinde hicbirsey ogrenemeden, sirf birkac kisinin sozlerini dinleyerek alir misiniz kamera? hayir.. kimse de aptal degil merak etmeyin.. herkes dolu dolu arastirmalar yapip da aliyor kameralarini..

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 03:50 - İp: 62.***.**2.10
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Sıkca okuyorum formda 1 stop 2 stop dıye bunların anlamı nedır, dynamic range dan tam olarak ne anlamak gerekıyor, arkadaslar bu konularda kısada olsa bılgı verebılırmısınız.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 08:07 - İp: 212.***.**3.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer bu topic in başına bakıcak olursak, Can Burak arkadaşımız DSLR makine almak istiyor ve bizden yardım istiyor. Bizlerinde DSLR kullanamassın bilmiyorsun, kompakt makine al demesi doğru olmaz. Elbette arkadaşlar da DSLR makine tavsiye edecek, bunda sinirlenecek bir durum yok.

DSLR makine kullanmak ne kadar zordur. SLR makineleri kullanmak zordur. Film maliyeti var, ve çekimlerin sonuçlarını hemen göremiyorsun daha sonrada exif bilgilerini göremiyorsun. Ama DSLR için aynı durum geçerli değil. Hatalı çekim yapsan ne olurki. Fotoğraf fazlamı karanlık oldu, Diyaframı açarsın, enstanteneyi açarsın, ISO ya müdahale edersin, eğer hevesli bir insansan, fotoğrafçılıkla ilgili bilgileri de okuyup kısa sürede işin tekniği ni öğrenmek kolay. Gerisi İlkerin dediği gibi hayal gücümüze kalmış.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 11:37 - İp: 212.***.**0.50
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

kızdığım yok arkadaşlar can ilk makinam olacak ve deneyimim yok diye yazmış galiba.ama ileride satmıycam diye başlar herkes can ama teknolojinin bize sunulma hızı bu fikirleri tekrar düşünmemize sebep olur.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 20:46 - İp: 88.***.**0.187