can burak
can burak (üye)
İstanbul / Amatör

Eos 350d Bana Fazlami

merhaba arkadaslar canon 350d almak istiyorum ama daha hic tecrubem yok ilk makinem olucak aldimmida guzel nbisey olsun istiyom ilerde satmamak icin cekicegim resimler manzara resmi

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:05 - İp: 85.***.**7.225
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

hiç düşünmeden al derim can...
yıllarca kullanabileceğin bir makina...

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:50 - İp: 82.***.**6.56
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

R1 almanda fayda var.Fotoğraf kalitesi ve kullanım kolaylığı açısından,350D'den üstün bir makinadır.Üstelik fişyatınıda son kuruşuna kadar haketmektedir.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 14:55 - İp: 85.***.**9.28
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

selamlar
ilk olarak iyiniyetimle belirtmek isterim ki resim çizilir fotoğraf çekilir...

makine olarak bütcen müsaitse ve bu işi severek ileriye dönük profesyonelce yapmak istiyorsan d-slr derim... 350d giriş seviyesi profesyonel bir makinedir..daha sonraları yine canon profesyonel makine alma ihtiyacı duyarsan objektiflerinide kullanma olanağın olur...

fazla makine yoktur hep bir eksiği olan makine vardır

#engin 13' tarafyndan 15.07.2006 17:36:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 17:34 - İp: 195.***.**4.58
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

can burak merhaba, foruma hosgeldin oncelikle..
zaten gorunuse gore sen bazi arastirmalar yapmissin; 350d'nin dunyada ne kadar cok tutulan bir makine oldugunu biliyorsundur.. burada da bizlerden farkli sozler duymayacaksin acikcasi.. evet iyi bir makine..
ama tabii ki de alternatifler var..

cok yakinda photokina fuari olacak, bircok yeni makine duyurulacak deniliyor; o yuzden eylul'un sonuna kadar bekleyip de alman cok daha iyi olur kanimca.. ne de olsa 350d, gecen senenin bir makinesi; fuarla birlikte 370d modeli duyurulacak dedikodularini duyuyoruz.. beklersen daha yeni bir teknolojideki makineyi ayni butceye alabilirsin yani..

...

osmanli arkadasimizin dedigine de kulak vermelisin.. 350d'den fotograf kalitesi olarak ustundur demezdim ben; ama r1'in fotograf kalitesi icin 350d ile ancak kaliteli bir lensin kullanilmasi sonucunda alinacak kaliteye denktir diyebilirim.. o kaliteli ve pahali olan lenslerin fiyatlari, zaten R1 fiyatinda.. o yuzden r1, gercekten cok hesapli bir kamera..
tek kacar noktasi dslr gibi lensinin degistirilememesi.. bu yuzden bir 350d gibi esneklik saglamaz.. o yuzden ileride tele lensler almayi da dusunuyorsan, r1'den vazgecebilirsin..

bu makinenin uzerinde durmamin nedeni, manzara fotograflari cekmek istemen..
r1 kesinlikle manzara fotografi cekmek icin ideal bir makine..
24-120mm'lik lensi cok uzaklari yakinlastirmayacaktir ama bircok alanda destek verecektir sana..

sana tavsiyem, istanbulda da oldugundan kolay olur, bir dukkana gidip denemen makineleri.. karar vermen kolay olacaktir..

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:25 - İp: 62.***.**2.10
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Engin 13 Selam,

Bence, Can Burak fotoğrafa resim derken aslında çok büyük yanlış yapmıyor. Elektronikte Image Processing yerine yaygın olarak Resim İşleme tabirini kullanıyoruz. Hatta bırakalı fotoğrafı Video için bile "Resim" tabiri yaygın olarak kullanılabiliyor.
Yani fotoğrafa post processing ile işlenecek bir veri olarak bakıldığında resim demek yanlış olmuyor.

Can Burak Selam,

Auto Moda alıp deklanşöre basacağım diyorsan ve 120mm ötesinde zoom gerekmiyorsa R1 en iyi tercih olur. Fakat bu fotoğraf işini uzun vadeli bir uğraş olarak görüyorum dersen 350D bence daha mantıklı. En azından amacına uygun lens seçebiliyorsun ve gövdeyi değiştirirken aldığın lensler elinde kalıyor.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 02:04 - İp: 85.***.**6.207
can burak
can burak (üye)
İstanbul / Amatör

sagolun arkadaslar onerileriniz icin simdi ardasimla konustum ingilterede ogrenci orda eos 350 icin 600 euro diyo buda arastirdim 850 den asagi bulamadim

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 03:26 - İp: 85.***.**8.132
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

"DSLR-like tamamen palavra ve fotograf çekeceksen DSLR alacaksın".Şu anda FZ30 dan İxus 700 e indim anı fotograflamak için arabanı torpido gözünde bulunsun diye
Ve bahara dogru DSLR piyasasına çıkacak makinaları takip edecem ama muhtemelen EOS 350D satın alacağım.Bence fiyat/performansı çok yüksek bir makina. Bu foruma girmeden önce digital hakkında bir şeyler biliyordum ama markalar ve ürünlerin bu kadar yerlerde süründüğünü bilmiyordum (fotograf kalitesi olarak)
Bu forumdan öğrendiklerim...
1. Fotograf DSLR ile çekilir gerisi hikaye... Bu DSLR lerde mutlaka senin ihtiyaçların karşılayacak özellikte olmalı ve seveceğin bir makinayı almalısın...
2. DSLR-Like diye birşey yok bu tamaman para kazanma güdüsüyle üretilmiş bir kavram karmaşası. Bu seviyedeki tek ele gelir makina Sony R1 oda DSLR ye giriş seviyesi olan Canon EOS 350d ile yarıştırılmaya çalışılsada yenilir. Üstelik fiyatlarıda Türkiye için aynı. Yani o parayı vereceksin aldığın makina Like olacakDiğerlerinde ise yok efendim noise fazla, yok flu fokus problemli, yedek batarya sıkıntılı çünki piyasada yok veya pahalı, güneste iyi loş ışıkta perisan, yok wide çekemez, converter lens makina fiyatına,makro olmaz neden zoom makina imiş, renklerde sapma yapar gb insanın içine oturacak problemleri para ile satın almaktan başka birşey değildir.
Like serisinde Panasonic, Sony, Nikon, FujiFlim, Canon,
Samsung ve diğer markalardan makinalarını alanları hepsinin dilinde olan bu makina güzel palavralarına yanlızca gülüyorum artık. "bir çoğu en kötü DSLR ile çekilmiş çok başarız fotograflar bile imrenerek bakıyor" ki ben öyle hissetim ve imrenerek baktım bu fotograflara. İçimde hep bir boşluk ve tatminsizlik hissettim.
3. Nefis körlemekse amacın git en ucuzundan birşey al güneş altında hepsi mükemmel...
Bu forumda bu bilgileri paylaşan kısa sürede hemen hemen her makinanın açığını + ve - sini öğrenmeme katkısı olan herkese teşekkür ederim gerçekten doğruyu bulduğuma inanıyorum.
Yaklaşık bir aydır günlük 6-7 saat forumu okudum ve
Yeni makinamı alana kadar da bu forumun takipcisi olacağım.



#mbsahan' tarafyndan 16.07.2006 04:52:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 04:30 - İp: 85.***.**4.210
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet sana fazla, sen layik degilsin o makineye
saka-saka, madem manzara cekeseksin, al bir tane, ileride de maddi durumuna gore babalar gibi bir genis aci lens alirsin oh deymesinler keyfine
R1 felan fikaye hepsi... bakma sen burda o kadar buyuttuklerine (gecen elemanin biri R1 ile Canon30D-NikonD200 kiyasliyodu ) , guzel bir lens taktin mi 350D'ye, 10 tane R1'i koysan ust-uste viz gelir. bak istersen D50 de dusunebilirsin, fiyati biraz daha uygun, lensleri de Turkiye'de uygun fiyata bulabilirsin. 350D daha iyi felan diyen olursa fazla kafani karistirmasin, ikisi de ayni neredeyse, iksinin de birbirine ufak tefek ustunlukleri var ama fotograf cekerken hic farkina varmazsin...
insallah yardimci olabilmisimdir
alirsan biseyler hayirli-ugurlu olsun...

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 17:19 - İp: 81.***.**7.8
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Engin çok güzel söylemiş.
fazla makine yoktur hep bir eksiği olan makine vardır.
350D hiçkimseye fazla değil. Başlar başlamaz manuel ayarlarda çekmek şart değil, bir süre otomatik mod kullanır geliştikçe/öğrendikçe her şeye imkan veren bir makine almış olmaktan mutlu olursunuz.
Manzara diye başlarsınız, bir bakarsınız makro hoşunuza gider, alırsınız uzatma tüpleri, veya iyi bir gerçek makro lens.
Belki tele çalışmak hoşunuza gider, dilediğiniz gibi tele alırsınız, belki portre dersiniz, sabit odaklı düşük alan derinlikli bir lens alırsınız.. vs vs.
Bende fotografı biraz ciddi düşünenler için SLR makinenin en iyi tercih olacağı fikrindeyim. Diğer makineler sizi çok sınırlar.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 19:35 - İp: 85.***.**6.251
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

aslinda bunu forumda defalarca tartisdik ama zaman zaman yeniden tartismak gerekiyor, yeni gelen arkadaslarimiz acisindan..
oncelikle fatih abiye (mffoto) kesinlikle katiliyorum.. dslr demek gercek anlamda ozgurluk demek..
ben de ayni sekilde dusundugumden 350d almistim..

makine fiyatlari o kadar geriledi ki, artik cogu insan, slr makine tecrubeleri olmamasina ragmen, dslr almak istiyor..
evet dslr makineler buyuk sensorlerinden dolayi cok daha kaliteli sonuclar veriyorlar.. (r1'i olayin disinda tutuyorum, cunku onun da sensoru dslr'larinki kadar buyuk..)
ama paranin bir de oteki yuzu var arkadaslar..
dslr almak cok pahali ve kulfetli bir olay.. ozellikle daha hicbir tecrubesi olmadan, ben fotografciliga ozeniyorum bir tane dslr alayim diyenler icin..
6 ay sonrasinda fotograf cekmeye devam edilecek mi belli degil.. ama dslr alarak buyuk masraflarin altina giriliyor..
yuksek oranda, insanlar dijital fotografciliga ozendiklerinden dolayi makine alimlarinda boylesine artislar oluyor..

dslr aldiktan sonra olay kesinlikle bitmiyor.. uzerine kaliteli bir lens almaniz gerekiyor ki yuksek kaliteyi yakalayabilesiniz..

ben r1 ornegini verdim, cunku, r1'in fotograf kalitesi, gercekten cok cok yuksek ve fiyati cok makul.. sensoru bir dslr kadar buyuk oldugundan, dslr'in verecegi fotograf kalitesini aliyor.. ve lensi o kadar kaliteli ki, dslr icin ancak r1 ucretinde olan lenslerden almak gerekiyor ki r1'in verdigi kalite yakalanabilsin..

ama bir optik viewfinder'i yok.. ki bence bu buyuk bir eksiklik.. fakat r1'in viewfinder'i da hic fena degil.. kesinlikle diger kompact makinelerden cok cok daha iyi..

pahali ve kulfet dedim.. evet, dslr alinca yaniniza cantanizi almadan cikamiyorsunuz.. bu da her zaman makinenizi yaniniza almayacaginiz anlamina geliyor.. oysaki bir kompact makine, ki ozellikle r1'i kastediyorum, her zaman yaninizda olabilir..
pahali cunku, bir tane de su lensinden alayim diyorsunuz ve masraf giderek cogaliyor..
oysaki kompact makinelerde bircok ozellik birarada bulunmakta.. ve gunun sonunda profesyonel fotografci olunmadigindan, en yuksek kalitede olmasi da gerekmemekte..

ben bugune kadar, forumda en cok dslr'i destekleyen insan oldum, ki hala daha desteklerim.. gidip de dslr makine almak cok cok daha iyi.. cunku kolayliklari saymakla bitmez.. yapilabilecekler..

ama lutfen, fotografciligin hangi asamasinda oldugunuzu iyice dusunerek makine alin..
eger ki hicbir ozelligini kullanmayacaksaniz, sadece oto modda cekim yapacaksaniz, dslr almayin arkadaslar.. cunku gunun sonunda sadece olan cebinize oluyor..

diger yanda, r1 testi konusunda da konusuyoruz ve goruyoruz; cogu amatorun aradigi kaliteli cikti versin makine.. tek onemli etken, fotografin kalitesi.. eminim bircok arkadas icin baska kistas da yok..
bu gibi durumlari da gozden gecirmek gerekir.. fotograf kalitesi ise aranan, r1 gibi bir makine, super bir araligi, super bir kaliteyle sunmakta..
dslr mi? evet paraniz varsa kesinlikle alin.. cunku yapilabilecekler sadece hayallerinizle sinirli..

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 20:02 - İp: 62.***.**2.10