sementit
sementit (üye)
Kocaeli / Amatör

Dslr Dünyasına Yeni Gireceklere..

Geçenlerde uzunca bir rüyanın ardından, ilk DSLR Makinam olan, Olympus E-510 Double Kit aldım.

DSLR Makinalarının fiyatları büyük bir düşüş içerisinde iken, biraz fotoğraf çekmeye meraklı arkadaşların, DSLR Makinalara yönelmemeleri için neden kalmadı diye düşünüyorum. ileride DSLR kullananların sayısı iyice artacak.

Giriş seviyesi birçok DSLR Model var. Şüphesiz en yaygın makinalar Canon ve Nikon'a ait. Eskiden; Doğan ve Şahin araba da ne ise, DSLR'de de, Nikon ve Canon o galiba. Ama eğer benim gibi; ilk defa DSLR alacaksanız ve Alan Derinliğinin ne olduğunu dahi yeni öğrendiyseniz, fotografçılık konusunda çok yol almanız gerekecek. Çok fazla para ödemeden alınabilecek iki makina var diye düşünüyorum. Bu makinalardan birinde pişip, Canon ve Nikon'un üst modellerini yıllar sonra düşünmek gerek.

1. Makina : NIKON D40 6 MP . Yeni alınan bir makinada ilk sorulan şey "makinan kaç piksel"dir. Yıllardır, MP ile Kalite arasında doğru orantı varmış gibi algılanır. Ama bunun doğru olmadığını, ustalar daha iyi açıklayablir. Bu makinanın 6 Megapiksel olması problem yaratmıyor. Hatta Ağabeyi 10Mp lik D40X e göre daha kaliteli görüntüye sahip olduğu söyleniyor. Görüntü kalitesi, Fiyat/Performans oranı çok yüksek. (dpreview ve letsgodigital siteleri şiddetle tavsiye ediyorlar.) Fiyatı şu sıralar 800 YTL civarlarında. Flaşla kullanmak isterseniz, Sb-400 Flaşı çok pahalı değil.

2. Olympus E-510 Double Kit : Şu an Fotozeynep sitesinde 1.145 YTL . Ve bu makinada yok yok. Muadillerinden çok daha fazla özelliği çok daha ucuza sunuyor. Live view var,titreşim engelleme,toz temizleme var. Hatta Türkçe Menüsü bile var. 55 Dakikalık E-510'un özelliklerini anlatan DVD formatında Türkçe videosu ve Türkçe kullanım klavuzu da benim çok işime yaradı. Yani Olympus Türk Pazarında tutunmak için de elinden geleni fazlasıyla yapmış. Olympus E-510 yerine ; Nikon D60,D80 ,Canon EOS400D,450D den birini alırsanız, belki görüntü kalitesi açısından daha karlı olacaksınız, fakat tek lensli fiyatları bile Olympus'tan daha fazla olacaktır. Ayrıca o görüntü kalite farkını, biz yeni başlayanların gerçekten farketmeye başlaması ne zaman olacaktır? Unutulmamalıdır ki;Elektronik ve bilgisayar dünyası çok çabuk kendini yeniliyor. 3-4 sene sonra, Canon 450D, giriş seviyesi için bile yetersiz denebilir.

Kişisel görüşüm; fotografçılığa yeni başlıyor iseniz; fazla para vermek yerine ya Nikon D40 alın, ya da çift lensli E 510.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 17:26 - İp: 81.***.**5.2
latein
latein (üye)
İstanbul / Amatör

Selam,

Ben ilk slr makinemi alacağım. Sizin yazdıklarınıza ilaveten olympus E-420 ye de takıldım. Bir arkadaşım da Canon 400D al diyor. Benim aklım biraz E-420 ye takıldı. Ne dersiniz?

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 00:16 - İp: 85.***.**3.134
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Paranız varsa 400d + tamron 17-50 gibi bir lens (nerdeyse 2 milyar) yoksa kit lensli nikon d40 öneririm kesinlikle..

Olympus güzel ancak sensörü küçük

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 01:23 - İp: 85.***.**6.76
aykutiii
aykutiii (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaslar bi suredir siteyi ve forumları surekli takip ediyorum ancak sanırım piysaya yeni cıkmış olan pentax k200d ile ilgili fazla bi bilgisi olan yok bu makine su anda gittigidiyorda 900- 1100 lira civarında fotozeynepde de 977+kdv seklinde d40 yada olympus icin gayet uygun fiyatlı ve dişli bi rakip gibi gorundu bana. Ben de bu dünyaya yeni girmek isteyenlerdenim fazla deneyimim yok şu aralar hala araştırıyorum ama bu makine hakkında bilgisi olanlar da bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:34 - İp: 81.***.**0.206
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pentax K200d ile ilgili bir yerde arkadaşlarımız küçük K10D yazmışlardı ? K20D nin de bazı özelliklerini üstünde barındırıyor. Fiyatı gerçekten çok iyi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:40 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

PENTAX K200D


Yüksek görüntü kalitesi, kolay alışılabilen özellikleri, mükemmel kullanımi ve inanılmaz fiyat performanslarını üzerinde toplayan, TÜRKÇE MENÜ’lü, popüler bir Dijital SLR fotoğraf makinesi modelidir.

İleri sınıftaki dijital fotoğraf makinelerinin özelliklerini basitlendirilmiş kullanma tekniği ile birleştirilmiştir.
PENTAX Corporation, PENTAX K200D dijital SLR fotoğraf makinesini sunmaktan kıvanç duyar.

İleri sınıftaki dijital fotoğraf makinelerinin özelliklerini basitlendirilmiş kullanma tekniği ile birleştirilmiştir. Dijital fotoğrafçılığa başlayanlar ve amatörlere yönelik bu model, ileri modellerin birçok kullanım özelliklerine sahiptir. Yeni kullanıcılar, ileri dijital fotoğrafçılığın zevklerini başlangıçta tecrübe edebilirler.


ANA ÖZELLİKLER

1. PENTAX orijinal SR (Sarsıntı Giderici), bulanık olmayan ve keskin görüntüler için.
200D’nin gövdesinde bulunan sarsıntı giderici mekanizması, berrak ve keskin görüntülerin, en güçlü koşullarda, tele objektif kullanımında ve karanlık ortamlarda sarsıntıları azaltarak elde edilmesini sağlar.
Bu yeni mekanizma içerisindeki sensorun, sarsıntıyı algıladığı oranda, CCD sensorundaki, yatay ve dikey düzeltmeler yaparak, sarsıntıyı en az düzeye indirir. Üzerlerinde sarsıntı azaltıcı mekanizma olan objektiflere ihtiyaç olmadan, tüm Pentax objektifleri rahatlıkla kullanılabilir.


2. YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİ

K200D yüksek performanslı, 23,5 mm x 15,7 mm CCD görüntü sensorunu PRIME (PENTAX Gerçek Görüntü İşlemcisi ile) birleştirerek, en mükemmel görüntünün elde edilmesini sağlar. İstenilen görüntü ve zengin gradasyonlu görüntüler için, 10,2 gerçek mega piksel. Bu özelliğe ek olarak, yaratıcı olanağı geliştirmek için 6 adet dokunuşla da kullanılabilen, özel çekim modları vardır.


3. GENİŞ KAPSAMLI TOZ TEMİZLEME VE YOK ETME SİSTEMİ

CCD sensoruna ve filtreye yapışan tozlar, DR sistemi ile temizlenir. Pentax orijinal SP (Super Protect) tabakası, yüzeyindeki tozları kaldırır. SR sistemi görüntü sensorunu hızla oynatınca, yüzeyde kalan tozlar, sarsıntı ile ve SR ünitesinin altında bulunan yapışıcı tabakaya düşecektir. Bu DR sisteminde, ayrıca toz uyarı fonksiyonu mevcuttur.


4. TOZA VE SUYA DAYANIKLI GÖVDE

K200D toza ve suya karşı dayanıklı olarak üretilmiştir. Deklanşör düğmesinden başlayarak, gövdenin 60 farklı kısımlarına, özel mühürlenmeler uygulanmıştır. Böylelikle, K200D yağışlı ve çok tozlu ortamlarda, rahatlıkla kullanılabilinir.


5. ISO 1600’e KADAR OTOMATİK HASSASİYET KONTROLÜ

Konu’nun berraklık düzeyi ve objektifin fokal uzunluğuna göre, K200D’nin otomatik duyarlık kontrol fonksiyonu, optimum duyarlılığı ISO 1600’e göre ayarlar. Bu ayarlamalar, düşük ışık ortamlarında içerideki çekimlerde de geçerlidir. Duyarlılık manüel olarak, ISO 100-1600 olarak da ayarlanabilir.


6. 11 NOKTADA ÇOK HASSAS GENİŞ AF ÇERÇEVESİ

K200D hassas SAFOX VIII otomatik netleme sistemi ile 11 noktadan kusursuz odaklama yapar. Konu odaklandığında, netleme vizörde görünür.


7. BERRAK VE AYDINLIK OPTİK VİZÖR

K200D vizörü Natural-Bright-Matte Focusing Screen (Netleme Ekranı) ile hafif ağırlıklı Pentax ayna prizmasını ile birleşerek, %96 alan görüntüsünü 0.85 büyültme ile sağlar.


8. ÇOK YÖNLÜ OTOMATİK ÇEKİM MODU

Herhangi bir konumda, portre, manzara ve makro gibi en uygun çekim modunu belirlemek için, PENTAX, Auto-Picture Mod’unu geliştirmiştir.


9. BÜYÜK 2.7inch GENİŞLİĞİNDE LCD EKRANI

230.000 LCD piksel, 2,7 inch renkli LCD ekranı, geniş görüş tasarımı ile fotoğrafçı, ekranını, dikey ve yatay olarak 160 dereceden kontrol edebilir.


DİĞER ÖZELLİKLER


1. Dayanıklı paslanmaz çelik gövde.
2. Değişik uygulamalara cevap verebilen, orta ağırlıklı ve nokta ölçümü yapabilen, 16 segmanlı ölçüm sistemi.
3. Kendinizin değerlendirebileceği 22 değişik fonksiyon.
4. AA boyutlu piller ile 1100 görüntü çekma olanağı
5. SD ve yüksek kapasiteli SDHC hafıza kartları ile uyum.
6. RAW ve JPEG dosyalarının aynı anda kayıt olanağı.
7. Tek hareketli görüntü dosyası için RAW düğmesi.
8. Yaratıcı ve artistik uygulamalar için sekiz dijital filtre.
9. Kayıtlı RAW formarraki görüntülerin gelişmesi.
10. SDM objektifleri için yavaş ve yumuşak kullanım olanağı.
11. PENTAX PHOTO Laboratory 3, RAW data yazılımı, PENTAX Browser 3, Browser yazılımı ve PENTAX REMOTE Assistant 3, makine yazılımı bir CD-ROM içinde dahildir.

Bilgiler fotono1.com sitesinden alınmıştır.


#muratreis' tarafından 05.08.2008 16:53:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:42 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pentax K200D’nin K100D modeline üstünlükleri
• 10.2 megapiksel CCD + PRIME + DDR2 sistemleri
• Toza ve suya karşı dayanıklılık
• Toz uyarı sistemi
• 2.7 inç (6.9 cm) 230,000 piksel ekran
• Geliştirilmiş Dinamik Alan
• Opsiyonel batarya gribi
• Ayrı olarak tasarlanmış RAW butonu
• İyileştirilmiş batarya ömrü
• Geliştirilmiş dijital ön izleme fonksiyonu

Pentax K100D ile ilgili bu forumda oldukça fazla detay bilgi ve örnek var.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:45 - İp: 81.***.**9.145
aykutiii
aykutiii (üye)
Ankara / Meraklı

muratreis emegin icin tesekkurler bunların dısında kullanıcı yorumları albilirsek aslında biraz da gayet iyi olacak sanırım yine de sitede bu makineyi arastıranlar bos cıkmayacaklar simdilik.....

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:51 - İp: 81.***.**0.206
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forum.donanımhaber.com dan alıntıdır. Burada oldukça geniş bir Pentax bölümü var bakmanızı tavsiye ederim.

YILDIZ :

Aslına bakarsa bunu henüz bilmeyen sayısı çok ama size şöyle açıklayayım. K200D içerik olarak K100D gövdesi içine saklanmış bir K10D dir. Neden böyle oldu derseniz cevabı çok net. K20D ile CMOS sensöre ve kayda değer ilerlemeye geçilince bir alt segmente zaten kendini kanıtlamış olan K10D sensörü ve işlemcisi yerleştirildi. Bunun yanında gövde tamamen su geçirmez yapıya kavuştu ve çeşitli yeni teknolojilerle donatıldı. K20D body olarak K10D gövdesini kullanıyor. Yani gövde harici K10D ile K200D arasında pek fark yok gibi. Çünkü sensöründen işlemcisine kadar K10D malzemesi bu gövdeye sığdırılmış ve varolan K100D gövdesi hem içerik hem dış olarak yenilenmiştir.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 16:58 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İngilizce varsa Pentax K200D ile ilgili linkler :


http://www.dpreview.com/news/0801/08012310pentaxtk200d.asp

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3404

http://reviews.cnet.com/digital-cameras/pentax-k200d-body-only/4505-6501_7-32900069.html

http://www.ephotozine.com/article/Pentax-K200D

http://www.cameralabs.com/reviews/Pentax_K200D/

http://www.photographyblog.com/reviews_pentax_k200d.php

http://www.photoreview.com.au/Pentax/reviews/digitalslr/pentax-k200d.aspx

http://www.steves-digicams.com/2008_reviews/pentax_k200d.html

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1763/show.html

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/04/24/Pentax-K200d/p1

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 17:12 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Benden bu kadar Pentax K200d için

Genelde görüşüm (bu yoldan geçmiş, bilgisayar başında forum okumaktan kafayı yemiş, makineyi görüp inceletmeyen mağazalara sinir olmuş biri olarak )

Kullanım Amacı + İhtiyaç olan lensler ve ulaşabilirliği + İhtiyaç olabilecek ekipmanların bulunabilirliği ve ulaşabilirliği + Bütçe

Daha sonrada çok yazıyorum ama Sayın Ocaklıların " Çok Bilen Bizler " adlı konusunun okunması DSLR almak isteyenler için bir yol gösterecektir diye tahminde bulunuyorum.

Işığınız Bol Olsun.

#muratreis' tarafından 05.08.2008 17:18:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 17:17 - İp: 81.***.**9.145