caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Coolpix 8800, Sony F828, Fuji S9500

Arkadaşlar bu üç makeneden birini çok büyük bir engel çıkmazsa bu hafta alıcam. forumlardan uzun süredir araştırıyorum bu üçünü. yalnız gel gelelim sizin de bildiğiniz gibi sanki makine aynı makine değilmiş gibi milletin yarısı çok iyi derken diğer yarısı kesinlikle tavsiye etmiyebiliyor. bu durumda da insanın aklına, acaba forumlara şirketlerin de parmağı bulaşıyor mu düşüncesi geliyor. enazından benim aklıma geldi bu.. sanırım en mantıklı hareket bu makineleri kullanmış olanların bana vereceği tavsiyeler olucak.. ama ben yine de herkesin düşüncesine açığım.sevgili mimarh'ın 8800 kullandığını biliyorum ve örnek fotolarını gördüm.sevgili arkadaşımız afrikalı da 828 kullanıyor.nihat bey de bir ara s9500 almıştı hatırladığım kadarıyla. bu kişiler benim bu makineleri kullandığını bildiğim insanlardan sadece birkaçı sanırım. bu üç makina için çok iyi şeyler de duydum çok olumsuz eleştiriler de.. nikon için yavaş, sony için noise seviyesinin tahamül edilemez olduğu, fuji içinse hem noise hemde IS probleminden çokca bahsedilmiş. ama tabi bunun böyle olmadığını iddia edenler de var. sevgili kullanıcılar ve bu makineleri iyi tanıyan arkadaşlar; benim için tek önemli yorum sizlerin yorumları olucak.. varsa olumsuzlukları bunları da açık açık yazmanızı rica ediyorum.. ilginenenlere şimdiden teşekkürler..

Tarih: 12 Kasım 2005, 14:45 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Aşağıda linkini verdiğim 8800 hız testi tablosunda tüm süreler açıklanmış. Gizli saklı bir konu yok. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bu tabi ki sizin bileceğiniz bir konu.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/CP8800/CP88A7.HTM

caglareral- kompak makine konusundaki kararlılığına saygı duyarım. Ama hem kompakt olsun hem ben raw çekeceğim raw konusunda da hızlı olsun dersen, işin biraz zor.

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 13:13 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

selamlar syn ocaklılar. bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. raw konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. yani benim için olmazsa olmaz bir şey değil. raw formatını sadece çok özel durumlarda kullanıcam herhalde. tabi daha hızlı bir makinaya sahip olursam raw formatından vazgeçmeyeceğimi de itiraf ediyorum burada..

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 22:49 - İp: yok
ttforce
ttforce (üye)
Ankara / Amatör

Forumdaki arkadaşlara sesleniyorum.Çokmu zor bir soru sordumda sorduğum soruya bir cevap veya istediğim yardıma bir yanıt yazılmadı.Burda bulunmamızın amacını sorabilirmiyim.Sadece geyik ve muhabbetmi acaba?
Eğer öleyse forumda yazılanların hepsi hem yalan hemde boşa zaman kaybı demektir.
Ben kimseden birşey istemiyorum arkadaşlar sadece sizin fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var hepsi bu.Eğer fikirlerinizle yardımcı olmayacaksanız bu forumun ne anlamı kaldı acaba ! merak ediyorum.Ya burdakilerin hepsi çok amatör benim gibi hiç bir bilgileri yok yada hepsi çok profosyonel olduğu için ufak tefek işlerle uğraşmak istemiyor....neyse sağlık olsun
Emeğe saygılıyız
SAYGILAR

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 01:32 - İp: 85.***.**3.246
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

syn burkayın da dediği gibi daha 1 günlük üyesin ve forumu incelemeden başlamışsın ahkam kesmeye. arkadaşım biz bir forumda 20-30 cevap alabiliyorsak bu senin zannettiğin gibi 1-2 günde olmuyor. 1 günde de olabilir 1 aya da yayılabilir bu. çok biliyorsan oturup inceleseydin forumları.. forumların asıl ciddiyetini bozanlar işte senin gibi fevri arkadaşlarımız ne yazık ki..!

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 17:15 - İp: 85.***.**9.150
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar, açılan topic i ilgiyle izliyorum. S-9500 hakkında tek kullanıcı olan anladığım kadarıyla alişahin. Diğer arkadaşlar biraz "toplama" yorum yapıyorlar - o dikkatimi çekti. İkincisi S-9500 de CF yerine XD 1 GB öneririm - hem mekanik açıdan hem de veri transfer hızında bu makinede en hızlı karttır. Makineler ile ilgili yorum yapmayı bu topic de uygun görmüyorum ( tamamen taraflı olurum diye düşünüyorum ) ancak yorumlar benim de çok ilgimi çekmekte. Sevgiler...

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 17:45 - İp: 81.***.**2.84
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

sevgili pozitif
söylediğin gibi ben de s9500 kullanan sadece alişahin'e rastladım. eğer kullanan başka arkadaşlar varsa umarım onların da yorumlarını alabiliriz. özellikle merak ettiğim husus, raw formatındaki çekimlerde f9500'ün gerçekten de tatminkar sonuçlar verip vermediğidir. çünkü bir linkten okuduğuma göre tüm olumsuz eleştiriler jpeg formatındaki çekimlerde kendini gösteriyormuş..

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 19:56 - İp: 85.***.**4.177
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Fujifilm FinePix S9500'ün DIVA altın ödülü aldığı duyuruldu. kardeşim madem bir çok forum sitesinde bu makine neden yerden yere vurulmuş. ya da DIWA adlı kuruluş yeterince güvenilir değilmidir..? Ya da biz bu makinenin değerini mi bilmiyoruz ne..?

 

Tarih: 23 Kasım 2005, 12:28 - İp: 85.***.**4.160