caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Coolpix 8800, Sony F828, Fuji S9500

Arkadaşlar bu üç makeneden birini çok büyük bir engel çıkmazsa bu hafta alıcam. forumlardan uzun süredir araştırıyorum bu üçünü. yalnız gel gelelim sizin de bildiğiniz gibi sanki makine aynı makine değilmiş gibi milletin yarısı çok iyi derken diğer yarısı kesinlikle tavsiye etmiyebiliyor. bu durumda da insanın aklına, acaba forumlara şirketlerin de parmağı bulaşıyor mu düşüncesi geliyor. enazından benim aklıma geldi bu.. sanırım en mantıklı hareket bu makineleri kullanmış olanların bana vereceği tavsiyeler olucak.. ama ben yine de herkesin düşüncesine açığım.sevgili mimarh'ın 8800 kullandığını biliyorum ve örnek fotolarını gördüm.sevgili arkadaşımız afrikalı da 828 kullanıyor.nihat bey de bir ara s9500 almıştı hatırladığım kadarıyla. bu kişiler benim bu makineleri kullandığını bildiğim insanlardan sadece birkaçı sanırım. bu üç makina için çok iyi şeyler de duydum çok olumsuz eleştiriler de.. nikon için yavaş, sony için noise seviyesinin tahamül edilemez olduğu, fuji içinse hem noise hemde IS probleminden çokca bahsedilmiş. ama tabi bunun böyle olmadığını iddia edenler de var. sevgili kullanıcılar ve bu makineleri iyi tanıyan arkadaşlar; benim için tek önemli yorum sizlerin yorumları olucak.. varsa olumsuzlukları bunları da açık açık yazmanızı rica ediyorum.. ilginenenlere şimdiden teşekkürler..

Tarih: 12 Kasım 2005, 14:45 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

alişahin arkadaşım, bir haftadır f9500 kullandığını yazmışsın. yeni makinan hayırlı olsun. F9500 için çok fazla olumsuz eleştiri okudum fakat bir linkte, tüm bu eleştirilen problemlerle jpeg sıkıştırmasında kullanılırsa karşılaşıldığını ve raw formatındaki çekimlerde sonuçların harika olduğunu okumuştum. bizim için bir de raw formatındaki sonuçları karşılaştırıp yorumlarını paylaşırsan çok sevinirim..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 14:19 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

sevgili mimarh arkadaşım, nikon 8800'ü aramızda en iyi tanıyanlardan biri de biliyoruz ki sensin.. senin yorumlarını da sabırsızlıkla bekliyorum..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 14:26 - İp: yok
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam caglareral bende uzun araştırma ve arkadaşların yorumları fikirleri ile 8800 aldım.5 aydır kullanıyorum ama makine arkadaşlarında dediği gibi ağır hele RAW filan çekeyim dersen resim çek bir çay iç gel ancak kaydeder.(işin espirisi) ama gerçekten yavaş.gündüz çekimleri zoom'lu çekimleri iyi ama gece çekimleri nedense iyi değil ve karanlık çıkıyor tekrar resimlerde işlem yapmak gerekiyor.resim kalitesi olarak MÜKEMMEL RESİMLER YAKALARSIN.

kullanacağın karta gelince 8800 den önceki makinemde 256 MB SD kart kullanmıştım.şimdide bunda araştırdık Sandisk'in 1 GB CF Ultra II aldım ama önceki normal SD karttan farkı yok gibi geldi(eski makinenin bir resmi yaklaşık 500 KB idi 8800 de ise bir resim 4-5-6 MB yer kaplıyor,RAW da ise 20-25 MB yer tutunca tabii hayvanda kasılıyor ve yavaş diyoruz)alacaksan bulabilirsen sandisk'in extreme III almanı tavsiye ederim.

ama geçen hafta TEKNOSADA 9500'ü gördüm ve sağolsunlar inceleme imkanım oldu S9500 hafif ve objektiften de zoom ve netliği/ışığı ayarlıyor olman çok iyi 8800 de P yada Otomatik çekmezsen ayarlamalar tam bir bilmece gibi tırmalatıyor.

F828 i hiç incelemedim ve araştırmadım bende markanın kalitesine inanan biriyim ve bir arkadaşım vardı ya nikom ya fuji demişti onlarda yoğunlaştım.

ben aldığımda 9500 özellikleri belli idi ama piyasalara inmemişti ne burada ne yurtdışında eğer o zaman olsaydı ben 9500'ü alırdım.yinede 8800 den memnunum ve titreşim azaltma özelliği 9500 de varmı bilmiyom ama 8800 de ve ve özellikle yüksek optik zoomlu makinelerede bence çok önemli bir özellik titreşim azaltma özelliği.fiyat olarak 100 YTL gibi bir fark var aralarında o da önemsiz.

tüm forum dostlarına saygılar

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 01:45 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

merhabalar sevgili m.aslan arkadaşım. Sandisk'in 1 GB CF Ultra II hafıza kartının makinaya ekstra bir hız kazandırmadığını öğrenmem iyi oldu.f9500 şık bir makina ama body'si elde sanki kalitesiz hissi uyandırıyor. benim için en önemli kıssas resim kalitesi aslında.. sen de diyorsun ki 8800'ün resim kalitesi mükemmel. o yüzden nikon bana daha yakın gibi. şu makineleri üreten arkadaşlar neden yapmışken tam anlamıyla eksiksiz yapmazlar sinir oluyorum doğrusu. sony f828'in body'si o kadar hoş ki insan sırf bu yüzden bile alabilir. bana çizdirseler daha iyi çizerdim nikon'un body'sini inan ki.. ama sony n'apmış..? aman her şey tam anlamıyla mükemmel olmasın dercesine, küçük asa değerlerinde bile sevimsiz noise oranı olan bir makina yapmış..! sana sormak istediğim diğer bir husus da şudur ki, nikon 8800'ün bu kadar yavaş olması çok da fazla rahatsızlık yaratıyor mu..? eğer durum o kadar da içler acısı değilse, senin de belirttiğin bu mükemmel resim kalitesi nikondan vazgeçmeme kesinlikle engel teşkil eder. nikon 8800 hakkında yapabileceğin daha başka yorumlar da varsa onları da sabırsızlıkla bekliyorum.. saygılar..

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 23:59 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

m.aslan kızmazsa (ki bana kızmaz biliyorum) biraz araya gireyim. 8800 kullandığım için ancak 8800 için konuşabilirim.

Seçmemdeki en önemli faktör fotoğraf kalitesiydi. Fotoğraf kalitesi, sensör boyutuyla doğru orantılıdır. 8800 8MP, 9500 9MP olmasına rağmen, 8800 ün sensörü daha büyük. İki makinenin fotoğraf kalitesini karşılaştırma konusunda güvendiğim tek bir site var, o sitede de henüz 9500 için bir değerlendirme yapılmamış. Bu nedenle, 9500 ün fotoğraf kalitesi konusunda bir şey söyleyemiyorum henüz.

m.aslan'ın 8800 konusunda söylediklerinin bazılarına müdahale etmek zorunda hissettim kendimi.

Birincisi RAW çekerken çay içip gelme konusu Çok abartılı olmuş. Ben kesin süreyi vereyim: Single shot yani tek tek çekimde iki RAW arası 9 saniye! m.aslan bu süre zarfında çay içip gelebiliyorsa onu bilemem.

İkincisi, RAW ın 20-25 MB yer tuttuğu ki, yaklaşık 12 MB yer tutar, 20-25 MB olan TIFF dir, ki kullanırmısınız bilmem ama iki TIFF arası da yaklaşık 30 saniye beklersiniz. JPEG boyutlarına gelirsek i, EXTRA kalitede çekilenler için 4-5 MB doğrudur ama FINE kalitede yaklaşık 2 MB tutar ki, ben EXTRA ile FINE arasında gözle görülür bir fark bulamadım. Yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla, bulabilene de rastlamadım.

Üçüncüsü, manuel ve/veya yarı manuel ayarların tam bir bilmece olduğu ve tırmaladığı (çok hoşuma gitti bu laf ya) konusu. 8800 ün ayarlarının herhangi bir fotoğraf makinesindeki ayarlardan pek bir farkı yoktur. Hangi ayarı nerede ve ne amaçla kullanacağınıza iyi karar verebiliyorsanız makinenin sizi tırmalamasına izin vermeyip siz onu tırmalayabilirsiniz.

Eğri oturalım, doğru konuşalım: 8800 devamlı RAW kullanımı için uygun bir makine değil. Satın almadan önce yaptığım araştırmalardan da bunun böyle olduğunu biliyordum ve bilerek aldım. Ben RAWı çok sık kullanmıyorum, hatta hiç kullanmıyorum, genellikle JPEG çekiyorum bu nedenle RAW daki yavaşlık beni hiç rahatsız etmiyor. İki EXTRA JPEG arası 2 saniyedir. FINE çekerseniz bu süre 1.5 saniyeye düşebilir. Çektiğiniz fotoğraftaki renk bilgisinin yoğunluğuna bağlı. Tek tek çekim modunda bu süreler sizi tatmin etmiyorsa, 8800 sizin için yavaş makinedir.

Tek tek çekim modunda arka arkaya 1.5-2 saniyeden daha seri fotoğraf (JPEG) çekecekseniz zaten bu seri çekime girek ki, seri çekim moduna geldiğimizde hızlı ve yavaş çekim modlarında, moduna göre makine ardarda 2.3 kare/saniyede 5 fotoğraf veya 1.2 kare/saniyede 11 fotoğrafı ardarda sizi bekletmeden çeker, ama seri çekim sonunda çekilen fotoğrafları karta yazarken sizi bekletir.

Fotoğraf kalitesi *benim* beklentilerimin üzerinde. Önceden de söylediğim gibi fotoğraf kalitesi açısından şu an 9500 ile karşılaştıramıyorum ama sadece titreşim önleme özelliği bile çok önemli bir faktördür. Titreşim önleme sisteminin de bu kadar etkili olabileceğini beklemiyordum doğrusu. IR uzaktan kumanda, Bulb modu ve zaman aralıklı çekim özellikleri de cabası.

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 13:45 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

8800 bu kadar yamaşmı ?
s2 kullanıcısı

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 14:12 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Ocaklılar bu yazın için Çünkü son paragrafta yazdıkların bile s9500'ü Nikon Coolpix 8800 ile kıyaslamaya yetemeyecek bir makine olduğunun göstergesidir.Coolpix 8800 manuel ayarlarının karışık olduğu tezi çok şaşırtıcı Bilakis oldukça kolaydır.Mesela bana Fuji S9500'ün açama-kapama tuşunun dizaynı hatalı geliyor.Nedeni de şu
off pozisyonundan çekim moduna geçmek istediğimde play modunun üzerinden geçirmek zorunda kalıyorum ve çekim moduna geçme sırasında anlık da olsa hissediliyor.Bana göre çekim modu ortada play modu en sonda olmalıydı.

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 14:24 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Caglareral niçin alternatifler arasında Olympus C-8080 yok ?
Mükemmel sonuçları vardır.Hem fiyatı da oldukça düştü.

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 14:32 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

aslında özgür fotonun bahsettiği olympus 8080'i de değerlendirmedim değil. bir çok yerde hem 8080'in hem de konica minolta A200'ün resim kalitesinin nikon 8800'den iy olduğunu okumuştum. benim için en önemli faktörün resim kalitesi olduğunu söylemiş olmama rağmen hem olympus'un sadece 5 optik zoom'a sahip olması hem de A200'ün makro mesafesinin 13cm olması beni rahatsız etti. madem kompakt bir makina alıcam özellikleri de tam yerinde olsun ki ekstra aksesuarlara girmeyelim diil mi? hem makro hem de tele zoom'u çok önemsiyorum ben.. bu iki makina nikon 8800'den daha kaliteli resimler alıyor olabilir fakat bu kalite farkının optik ve makro isteklerimi örtecek kadar da fazla olmayacağından eminim.. beni yoran başka bir mesele de şu. mesela foruma katılıp, madem bu kadar fazla para veriyorsun neden dslr almıyorsun, hem foto kalitesi dslr-like makinelerle kıyaslanamayacak kadar üstün şeklinde düşünen arkadaşlar da var. ama şunu unutmasınlar ki ben dslr araştırmıyorum kompakt bir makina araştırıyorum. kompakt araştırıyorsam demek ki bir sebebi var. demek ki özellikle kompak istiyorum öyle değil mi. adı üzerinde kompakt. tabi arkadaşların sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştıklarını biliyorum ama bu açıdan da yaklaşmalılar meseleye bence. şu da var ki çok yakında canon pro1'in nikon ise 8800'ün devamını piyasaya çıkartıcak çünkü bu iki makina da piyasaya çıkalı 1 seneyi geçti. acaba bu iki yeni makina piyasaya çıktığında 8800'ün ve pro1'in fiyatına yakın mı olurlar yada 8800 ve pro1'in fiyatlarını düşürürler mi..? bunu da bilmek lazım sanırım...

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 15:15 - İp: yok
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam ocaklılar hocam dediklerinde haklısın.RAW değil de TIFF 22 MB civarında yanlış bilgilendirdiğimden konuyla ilgili arkadaşlardan özür.Evet RAW ve TIFF pek kullandığım format değil en çok "ekstra" kullanıyordum. 15 gündür "fine" çekiyorum.hem resimlerim boyutlarıda az oluyor ben 1 GB ram'i 1 haftada dolduruyom.

ama ocaklılar yazını okurken aldım makineyi denedim RAW çektim 15.4 sn ki hafızada da 4 tane resim var. makine dolu iken bu süre uzayabileceğini düşünüyorum. benim makine 15 sn uzun süre ise RAM'i teste mi yollayayım.

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 20:00 - İp: yok