caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Coolpix 8800, Sony F828, Fuji S9500

Arkadaşlar bu üç makeneden birini çok büyük bir engel çıkmazsa bu hafta alıcam. forumlardan uzun süredir araştırıyorum bu üçünü. yalnız gel gelelim sizin de bildiğiniz gibi sanki makine aynı makine değilmiş gibi milletin yarısı çok iyi derken diğer yarısı kesinlikle tavsiye etmiyebiliyor. bu durumda da insanın aklına, acaba forumlara şirketlerin de parmağı bulaşıyor mu düşüncesi geliyor. enazından benim aklıma geldi bu.. sanırım en mantıklı hareket bu makineleri kullanmış olanların bana vereceği tavsiyeler olucak.. ama ben yine de herkesin düşüncesine açığım.sevgili mimarh'ın 8800 kullandığını biliyorum ve örnek fotolarını gördüm.sevgili arkadaşımız afrikalı da 828 kullanıyor.nihat bey de bir ara s9500 almıştı hatırladığım kadarıyla. bu kişiler benim bu makineleri kullandığını bildiğim insanlardan sadece birkaçı sanırım. bu üç makina için çok iyi şeyler de duydum çok olumsuz eleştiriler de.. nikon için yavaş, sony için noise seviyesinin tahamül edilemez olduğu, fuji içinse hem noise hemde IS probleminden çokca bahsedilmiş. ama tabi bunun böyle olmadığını iddia edenler de var. sevgili kullanıcılar ve bu makineleri iyi tanıyan arkadaşlar; benim için tek önemli yorum sizlerin yorumları olucak.. varsa olumsuzlukları bunları da açık açık yazmanızı rica ediyorum.. ilginenenlere şimdiden teşekkürler..

Tarih: 12 Kasım 2005, 14:45 - İp: yok
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

size bende katılıyorum aynı ve ya benzer makinaları bende araştırıyorum.ama nikon ve sony için genel itibari ile aynı yorumları aldım biraz.ikisinin de hemen hemen aynı olduğuna dair. ben nikonun optik zoom özelliğinin daha fazla olmasından ve biraz sanki nikoncuymuşum gibi hep nikona kayıyorum ama buradan öğrendiklerime göre sonyde bu kategoride süper bir makina

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 15:15 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar bu 3 makine arasında tereddütte kalacak bir durum hiç yok.Bunlarla ilgili daha önce bu sitede çok yazılar yazıldı ama yine yazalım bakalım.Tartışmasız coolpix 8800 öndedir.
Sony F828'de sadece noise sorunu değil başka sorunlarda var.Mesela WB. Almadan önce florasanlı ortamlarda mutlaka deneme yapmanı öneririm.Ayrıca çok ağır bir makine.Uzun süreli kullanımlarda hoş olmuyor.Coolpix 8800'den yaklaşık 300 gr daha ağır.Birde herşeye rağmen Nikon'un işi bu olduğu için her türlü çekimler için aksesuar bulman daha kolay oluyor.
Fuji S9500'i ise Coolpix 8800'le kıyaslamak abes olur.
Hoşçakalın

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 16:16 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Nikon8800 ve Sony F828 her iki makinayıda kullandım ve çeşitli ortamlarda farklı resimlerde gördüğüm şudurki Nikon8800 oldukça iyi. SonyF828 de özellikle gün batımına yakın çekimlerde renk dengesi ve doygunluğu zayıf. Nikonun hem sensor ebadı hemde optik zoomda kullandığı ED lensler Sonyden daha iyi. Kullanımı kolay menüsü ve oynar LCD'si de artı avantajları.Sonyde gövde hareketli ama eteli değil.

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 16:20 - İp: yok
slmnokz
slmnokz (üye)
Konya / Amatör

Nikon 8800 modelini bende çok beğeniyorum. Ama 35 mm den başlayan objektifi bana göre handikap. Geniş açı değeri daha düşük bir değerden başlasa daha doğru olur. Bu konu benim seçimimi etkiliyor ve aklımdan Sony R1 modeli geçiyor.

#slmnokz' tarafyndan 12.11.2005 20:10:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 20:10 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Açıkçası benim de gönlümden öncelikle nikon geçiyor ama belki bu forumda nikonun forumlara çok fazla yansımamış olumsuz kullanıcı eleştirilerini de görürüm kim bilir.. ya da belki de sony veya fujinin cazip yönleri de vardır. bu açmış olduğum konunun daha dar veya farklı açılardan daha önce de çok defalar açıldığını biliyorum. zaten hemen hepsini de inceledim, hatta ciddi yabancı sitelerde bile çok zaman geçirdim.. zaten bu incelemelerim sonucunda eleştirilerin tamamen tutarsız olduğunu gördüğüm için bu sorunu daha güncel ve daha derli toplu hale getirmeyi amaçlıyorum.. enazından son bir aydır yeni fotoğrafçılar katılmıştır muhakkak aramıza..bu konuyu son açanın ben olacağımı da zannetmiyorum.. ama ben ve necro arkadaşım dahil aynı katagorideki bu üç makineyi adamakıllı tartmak isteyen insanların sayısının az olmadığından da eminim.. slmnokz arkadaşımın tavsiye ettiği sony r1'in de kalitesi tartışılmaz ama fiyatı, 5 optik zoom'u ve 35cm gibi komik olan makrosu ki ben makro çekimlerden büyük keyif alıyorum, beni o makineden soğuttu. benim için çok önemli olmasa da bu makinede video özelliği de yok ayrıca..sonradan pişman olmamak adına, bizim sizlerin fikirlerine gerçekten çok ihtiyacımız var.. görüş ve önerilerinizi bekliyoruz..

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 22:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar caglareral..
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5919
adresinde s9500'un dcresource'da cikan degerlendirmesini turkceye cevirmistim..
o degerlendirmeyi gozonune alinca, bence s9500 almak pek de iyi bir fikir degil..
..nikon 8800, cok iyi bir makine ama cok yavas calismasindan dolayi pek de iyi notlar almiyor kullanicilardan.. ama fotograf kalitesi acisindan cok iyiymis orasi baska..
sony f828 de iyi bir makine.. cok hizli calisabilen bir makine, fakat fotograf kalitesinde pek is yok.. en azindan fringing problemleri falan vardi..
ama body yapisi acisindan harika bir alet f828..
...........
ben senin yerinde olsaydim, samsung pro815'in degerlendirmesinin yapilmasini beklerdim.. hem genis aci hem de cok uzun tele.. tek eksi yani IS ozelliginin olmamasi..
diger yandan s2 veya h1, hem ucuz hem de iyi rakipler bu makinelere..
son olarak, sony R1'i da dusunmen gerekir bence.. carl zeiss lensi sadece o fiyattir..
en son olarak, madem aliyorsun en pahali compact'lardan.. son bir kez daha dslr almayi dusunmelisin bence..
d50'nin fiyati cok dustu.. kit lensine ilaveten bir tek 70-300 alsan sana fazlasiyla yetecek... ama inan aldigina pisman olmayacaksin..

 

Tarih: 12 Kasım 2005, 23:51 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

valla ilker her konuya yetişiyosun maşallah..benim slr-like tercihimin sebebi bu makinaların kompakt oluşları.. makro üzerinde, tele zoom üzerinde, hem objektif değiştirme derdi de yok. nikon'un resim kalitesi beni çok cezbediyor. benim için en önemli kıssas da bu zaten.. 8800 resim kalitesinde d50 ile yarışamaz zaten ama dediğim gibi kompakt makina benim aradığım.. dediğin gibi f828'inde tipi çok klas be blader. insan bazen diyo ki bırak resim kalitesini bir yana, al bir f828, as boynuna karizma karizma dolaş. ben artık f828 ile resim çekmeyi bırakır da f828 in kendisinin resimlerini çekmeya başlarım herhalde ama şaka bir yana tabi ki demin de dediğim gibi resim kalitesi en önce gelir benim için.. nikon'un yavaş olmasını da umursamıyorum açıkçası. yavaş makinelere alışık olduğum için nikon 8800 bile hızlı gelir sanırım bana.. bu arada 8800 alırsam bunun yanında kullanacağım CF ultra II hafıza kartının nimetleri fayda sağlayabilir mi acaba nikon'a..? bu kart normal CF kartlardan 3.5 kat hızlı çünkü..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:10 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

bu arada D50'nin kit lensinden kaliteli sonuçlar alabilirmiyiz onu da merak ediyorum bak ilker.. aklıma gelmişken, 8800 üzerinde IS özelliği olması da çok büyük artı bak benim için..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:17 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba arkadaşlar, Her makinenein artı ve eksileri olacak ama sony 828 en önemli artısı Carl zeiss 28-200 f 2/2,8 ve 200mm de 2,8 f değeri veren bir objektifin fiyatı bu makinenin çok üstünde. Macrosu etkileyici. Size net söylemekteyim sadece renkleri canlı ve parlak yapmasından başka kusuru yok. Efendim "noise fazla"! kaç asada fazla? ve bu yüksek asa değeri ne için gerekli ve hangi makine bu sorunu çözdü acaba? Sadece büyük ama ben manuel objektifi sevdiğim için mi ne bu objektife bayılıyorum. Ayrıca 2 tür kart kullanıyor. Bataryası büyük ve kameralar ile aynı batarya kullanması sebebi ile yaygın ve ucuz.Fluoresan ışıkta müthiş başarılı ve ayrıca fl filtre kullanırsanız gün ışığı tadında çekim yapıyor.Ben Nikoncuyum ama oğlumda bulunan bu makineye hayranlık duymadan edemiyorum.8800 sadece biraz küçük ve lens kalitesi bakımından bir adım arkada.Oğlum da bu makineyi haber fotoğrafında (Gazetecidir) kullanıyor.Yani dayanıklı olduğunu vurgulamak istedim. Bence sony ve nikon dan hangisini seviyorsanız tereddüt etmeyin. Bende bir de T1 sony var üstünden araçla geçtim, ama çölde kum zeminde ve screeni kırdım, hala cam gibi (tabii gün ışığında) fotoğraf çeiyor. Bol ve zevkli çekimler...

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 09:04 - İp: yok
alisahin
alisahin (üye)
Denizli / Amatör

slm.
uzun zamandır panasonic fz30, coolpix 8800 ve finepix 9500 makinalarını yerli ve yabancı sitelerde araştırdım. Özelliklerini yanyana koydum. mümkün olduğunca kullananlardan memnuniyetlerini sordum. şunu belirtmeliyimki 9500 özellikleri itibariyle diğerlerine fark atıyordu. bende içimdeki sesi dinledim ve finepix 9500 satın aldım. bir haftadır adeta kurcalıyorum. tüm özelliklerini keşfetmek için. karanlıkta bile flaşsız çektiğim resimler beni şaşırtı.hızı, makro çekimleri,video kaydı,geniş açı imkanı,kalem pille bile çalışması,kusursuz otomatik netleştirmesine kimse bişi diyemez. özellikleri bitecek gibi değil. bence bu makina ileri amatörler için mükemmel.

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 11:20 - İp: yok