hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Canavar 350d

Herkese selam
Artık benimde bir Canon 350D + 17-85 IS USM var.
Yaklaşık olarak 1 aydır bu siteyi takip ediyorum.Çok faydasını gördüm.Orta halli bir makina düşünürken sonra slr-like lara bakmaya başladım oda yetmedi slr aldım.Özellikle burada Sn.Dadanagast a teşekkür etmek isterim.Yardımları anlatılamayacak kadar fazla oldu.(teşekkürler dadanagast).
Makinamı 2 gün önce aldım (Amerika dan) ve böyle mükemmel bir makinaya sahip olmak çok güzel birşey.Lensimide enaz makinam kadar çok seviyorum.Herkese umarım böyle iyi makinalar nasip olur.
Makina harika ama daha önceki arkadaşların da yakındığı gibi ne yazıkki türkçe kullanma klavuzu yok. Yabancı dil bilmemek çok kötü.Kitapçığı çözmek biraz problem.Eğer önceki arkadaşlar türkçe klavuzunu buldularsa lütfen bana yardımcı olsunlar.

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

canavar tabii.. hem de en canavari..
ne o ceko, yoksa sendeki d70 mi asil canavar?..
yok atilgan d50'ymis de..
..
hulg sen bakma onlara.. cekemiyorlar..
simdi de d200 geliyor diye forumda sevinc naralari atiyorlar.. ciksin da gorelim su d200'u.. cucuk d200'u..
..
hulg bekledigin kabahat.. hemen ejderha diye degistir basligi.. 350D'ciler olarak yanindayiz..

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 14:17 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Sevgili dostum dadanagast desteğin için teşekkürler.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 11:21 - İp: yok
fotoguy
fotoguy (üye)
Ankara / Meraklı

Sözünü ettiğiniz 17-85 IS USM lens nedir? Türkiye hatta ankarada veya internette nerde satılır?
Bende EOS-350D alacağım fakat lens işi kafa karıştırıyor.

Yalçınlardaki kampanyadan faydalanmayı düşünüyordum fakat 18-55 dışındaki verilen diğer lens çok dandik galba.

 

Tarih: 10 Kasım 2005, 18:46 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

EF-S 17-85 IS USM lens öncelikle Canon un kaliteli lenslerinden biri.Tabiki çok daha kaliteli lensler var ama uçuk fiyatlarda.350D nin üzerinde verilen lens hakkında pekte fazla iyi şeyler söylenmiyor (Tabiki bu iş bütçe ile alakalı eğer durumun varsa öneririm yoksada tabiki kit lenside kullanan var ve sonuçta oda Canon un bir ürünü.Böyle bir makinaya takılan lens herhalde çok kötü değildir diye düşünüyorum).Ben almadan önce 1 ay sürekli araştırma yaptım tam kafayı yemek üzereydim ki sonunda aldım (bu arada dadanagast a tekrar teşekkürlerimi bildirmek isterim).

Gelelim IS konusuna IS (Image stabilizer)belli bir sarsıntıya kadar görüntüyü sabit tutar.Senin kamerayı hafif derecede sarsman ile görüntün bozuk çıkacakken IS bunu engeller tabiki bu çok küçük sarsıntılar içindir.

USM ise Ultra Sonic Motor manasına geliyor.Bu sistemde motor çok sessiz,hızlı ve ultra sonic ses dalgaları ile çalışıyor netlemeyi bu şekilde sağlıyor.

EF-S 17-85 e gelince 5 zoom lu geniş açılı ve bir üst kalite seviyesindeki bir lens.Yapılan incelemelerde önerilen ve beğenilen bir lens.

Ankara da nerede bulabilirsin bilmiyorum ama kesin vardır.İnternette ise şu adreste var tabi diğer siteleride incelemek lazım. http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=3580&category_id=003002001&brand_id=99#

Diyebilirimki nerdeyse lensimi makinamdan daha çok seviyorum.Sana kolay gelsin.

 

Tarih: 11 Kasım 2005, 09:08 - İp: yok