hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Canavar 350d

Herkese selam
Artık benimde bir Canon 350D + 17-85 IS USM var.
Yaklaşık olarak 1 aydır bu siteyi takip ediyorum.Çok faydasını gördüm.Orta halli bir makina düşünürken sonra slr-like lara bakmaya başladım oda yetmedi slr aldım.Özellikle burada Sn.Dadanagast a teşekkür etmek isterim.Yardımları anlatılamayacak kadar fazla oldu.(teşekkürler dadanagast).
Makinamı 2 gün önce aldım (Amerika dan) ve böyle mükemmel bir makinaya sahip olmak çok güzel birşey.Lensimide enaz makinam kadar çok seviyorum.Herkese umarım böyle iyi makinalar nasip olur.
Makina harika ama daha önceki arkadaşların da yakındığı gibi ne yazıkki türkçe kullanma klavuzu yok. Yabancı dil bilmemek çok kötü.Kitapçığı çözmek biraz problem.Eğer önceki arkadaşlar türkçe klavuzunu buldularsa lütfen bana yardımcı olsunlar.

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:03 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Hayırlı olsum hulg, makinada da lensde de güzel seçim yapmışın.. Özellikle de 17-85 IS USM lens için çok güzel şeyler duymuştum.. Ben de kısa bir süre önce Amerika'dan getiren bir arkadaştan 18-55 mm lensiyle birlikte 350D almıştım. Sen ne kadara aldın? 350D'nin şu anki Amerika fiyatı merak ettiğim için soruyorum. Bu arada Türkçe kullanım kılavuzu hepimizin sorunu.. Forumdan bir arkadaş kendisinde bulunduğunu söylemişti ama henüz paylaşamadı bizlerle. Görüşmek üzere..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:21 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Özgür makina Türkiye den çok farklı değil vergi dahil
880$. Ama lens çok uygun vergi dahil 600$ + Hoya UV filtresi 28$.

Lensin Türkiye deki fiyatı zannedersem 900 euro

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:45 - İp: yok
mojo
mojo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar TR kullanma kılavuzunu paylaşacağım ama inanın şu sıralar dehşet vakit sıkıntısı çekiyorum, öyle ki daha taze 350D'min tadını çıkaracak imkan bulamadım, o kadar yani...

Ama merak etmeyin ilk fırsatta elimden geleni yapacağım inşallah... Bu arada soracaklarınız olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Bu arada Hulg makinen hayırlı olsun, güle güle kullan özellikle lensin çok güzel gerçekten, şu bütçe eski haline gelsin geniş açı eksiğini ben de kapatmak istiyorum


#mojo' tarafyndan 24.10.2005 13:03:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 13:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogruyu soyle simdi hulg; lensi mi makineyi mi daha cok seviyorsun?..
..gule gule kullan makineni..
soracagin birsey olursa ben de buradayim.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 13:28 - İp: yok
onuronat
onuronat (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

senide 350 d ciler kervanında gormek cok guzel
kolay gelsın

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 13:32 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Anlamadığım bir şey var, makinelerin fiyatları ABD ile neredeysen aynı mı? O zaman buradan almak daha avantajlı değil mi?

#nick' tarafyndan 24.10.2005 14:01:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 14:01 - İp: yok
wayni76
wayni76 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Hulg,

Makinen hayirli olsun ve aramiza hosgeldin. Gercekten güzel alet, güzel günlerde kullanmani dilerim.

Türkce kilavuza gelince ben bu isi gercekten anlamiyorum. Herkes bu tür siteleri paylasim icin kullanir, biz ise 350D nin kullanma kilavuzunu devlet sirri gibi sakliyoruz. ben Almanyada yasadigim icin, makinenin almanca kullanma kilavuzu var. Ama bu sene Türkiyeye gittigimde bastiracagim parayi alacagim kilavuzu ve burada herkese dagitacagim..

Hersey para olmasa gerek..Korkuyorum yakinda, dadanagast arkadasimizin kanina girecekler o da bize ücret karsiligi yardim edecek diyeeee....

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 15:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla yakinda ucret alacagim wayni76..
saka bir yana, gercekten ayni seyleri yazip cizmek beni artik biraz bunaltmaya basladi.. turkiyeden alinmis bir 350D ile beraber verildigine gore, sanirim forumda bir mojo'dan baska insanlar da var.. ama iste senin dedigin gibi paylasmak istemiyorlar..
..
inanirmisin, bir haftada sildigim mesajlarin sayisi 150 civarinda.. (daha dogrusu, silinmisler klasorunde.. yani 1 haftada otomatikman silindiklerini hesaba katarsan, bir hafta bile olmamis yani..)
..
mojo gercekten kopyalattir su klavuzu valla.. cok fazla ihtiyaci olan insan var forumda.. cok ama cok buyuk bir sevaba girmis olacaksin...

hayir ben siparis verip alacagim turkiyeden artik..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 16:08 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim. Sizlere katılmak beni gerçekten çok memnun ediyor. Umarım bundan sonra hepberaber daha iyilere doğru yol alırız.

Birlikten herzaman güç doğar. Birbirimize kadar yardımcı olursak kaliteye o kadar çabuk ulaşırız diye düşünüyorum.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 19:35 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Makina Amerikada 880$'sa demek ki ben kit halinde 950$'a gayet iyi almışım Türkiye'den.. Türkiye'den derken, Amerika'dan getirmiş olan bir arkadaştan aldım ama sıfır ve orjinal kutusunda olarak.

Bu arada belki paylaşmak istemeyen insanlar da olabilir ama mojo'nun durumunun farklı olduğunu, yani paylaşmak istememekle ilgili olmadığını düşünüyorum. Arkadaşla özelden de yazışıyoruz, scanner etme imkanı yokmuş. Ayrıca çok yoğunmuş bu aralar. Gerçekten bazen öyle olabiliyor. Ben de yoğunluktan dolayı yepyeni 350D'yi elime bile alamıyorum kimi günler.. Ancak mojo ile anlaştık, ben Ankara'daki bir arkadaşım aracılığıyla mojo'dan fotokopi yaptıracağım. Fotokopiler bana ulaşınca scanner edip pdf formatında dağıtırım sizlere..

#özgür' tarafyndan 24.10.2005 20:30:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 20:26 - İp: yok