hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Canavar 350d

Herkese selam
Artık benimde bir Canon 350D + 17-85 IS USM var.
Yaklaşık olarak 1 aydır bu siteyi takip ediyorum.Çok faydasını gördüm.Orta halli bir makina düşünürken sonra slr-like lara bakmaya başladım oda yetmedi slr aldım.Özellikle burada Sn.Dadanagast a teşekkür etmek isterim.Yardımları anlatılamayacak kadar fazla oldu.(teşekkürler dadanagast).
Makinamı 2 gün önce aldım (Amerika dan) ve böyle mükemmel bir makinaya sahip olmak çok güzel birşey.Lensimide enaz makinam kadar çok seviyorum.Herkese umarım böyle iyi makinalar nasip olur.
Makina harika ama daha önceki arkadaşların da yakındığı gibi ne yazıkki türkçe kullanma klavuzu yok. Yabancı dil bilmemek çok kötü.Kitapçığı çözmek biraz problem.Eğer önceki arkadaşlar türkçe klavuzunu buldularsa lütfen bana yardımcı olsunlar.

Tarih: 24 Ekim 2005, 09:03 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

nikon d70 s kötümü 6 ay oldu alalı 200 eourom çıkmadı için aldım etmeyin nikon iyi iyi

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 21:26 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

fotoser kimsenin D70S kötü dediği yok ki. Arkadaş sadece yeni aldığı 350D hakkındaki düşüncelerinden bahsetmiş, Nikon'u ağzına bile almamış.. Hem biri Nikon kötü dese ne olur, sen "nikon iyi iyi" demişin bitirmişin olayı..

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 23:42 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

350D ciler artık bir web sitesi kurun bari
aslında bu işi dadanagast yapar , dadanagast.com 'da müsait.
yakışır walla

Bu arada hulg makinen hayırlı olsun, iyi günlerde kullan..
Herkese selam. Bayramınız da şimdiden kutlu olsun..

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 02:46 - İp: yok
wayni76
wayni76 (üye)
Yurtdışı / Amatör

valla bu konuda web sayfasi acmak fena fikir degil, sizler ne dersiniz arkadaslar...Bu isi birlikte yapabilirmiyiz dersiniz......

 

Tarih: 25 Ekim 2005, 19:48 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Hulg ve 350D kervanina yeni katilanlar digerlerine selamlar.

Türkce kilavuzu mümkünse Hurriyet gazetesinin cumartesi eki olarak verelim. Boylece sevgili Türkiye distributorumuzun Avrupa'dan bile %25 pahaliya mal satmak icin savundugu bir numarali gerekceyi yok ederiz.

250 EUR farka dil kursuna bile gidilir ya, neyse.

17-85 IS cok iyi bir urun. Hatta o aralikta rakipsiz. 70-300 ile birlikte voltron'u olustururlar. Ama dikkat etmeni onerecegim bir ozelligi var. Genis acida anormal distorsiyonlu cekiyor. Bunu cozmek icin Photoshop'taki Lens correction filtresini kullanman gerekecek. Kadrajdan kaybetmemek icin de 17mm'deki resimlerini normalden daha fazla kenar boslugu birakarak cek ki duzeltme sirasinda koselerden atacagin kisimlar cektigin konudan goturmesin.

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 01:51 - İp: yok
wide
wide (üye)
İstanbul / Meraklı

bütün canoncu kardeşlerime selamlar.ne yapıp ne edip 350d Türkçe kullanma kılavuzunu koyacağım buraya inadına...böyle forumlar olduğu ve birbirimize omuz verdiğimiz sürece ülke dışından alım yapabiliriz. [

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 16:45 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ha ha....bu 350d uhabbeti komik olmaya basladi, yakinda canavar d70, atilgan d50 gibi basliklarda goruruz. bence bu makina olayina bu kadar pek takilmamak lazim, onemli kriterlerde tum makinalar asagi yukari ayni isi yapiyor.

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 02:01 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Sn.fotoser ben d70 kötü gibi bir ibaremi kullandım.Ben Mercedes iyi derim siz Bmw iyi dersiniz,biri çıkar Audi der.Artı 200 euronuz çıksaydı ne alacaktınız.Ben sizden :arkadaşım hayırlı olsun benimde canavarım d70 demenizi beklerdim.

Sn.polaris bu muhabbeti komik bulduğunuzu yazmışsınız. Ben burada komik birşey göremiyorum.Ayrıca ben makinamı yeni almış ve hevesli bir şekilde küçük espirili bir yaklaşımla bir övgü yapmışım. Eğer bu tip şeyleri gereksiz görüyorsanız bu tip yazılara cevap yamazsınız olur biter.Sizin yerinizde olsam işte bir hevesli arkadaş daha aramıza katılmış der geçerdim. Bunu yanlış bir şekilde eleştirmezdim.(Tabiki bütün makinalar aşağı yukarı aynı işi görür.Ben makinamın üstüne makina yok mu dedim.Önemli olan o makinayı kullanabilmektir.Bu konuda ben çok acami biriyim belkide makinamın hakkını veremiyeceğimdir.Ama bu makinamı sevmeme engel olmaz sanırım.Siz canavar sözcüğüne takıldığınızdan canavar kelimesini kaldırıp yerine Ejderha 350D koyuyorum)

Diğer arkadaşlarada teşekkürlerimi sunar nazik davranışlarından ötürü kendilerini kutlarım.

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 09:25 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ha ha ha... bu daha komik olmus ejderha 350d...

bakin siz burda espri yapiyorsunuz bende esprinize espriyle karsilik veriyorum guluyorum egleniyorum. herkezin makinasi kendisine. kimseyle dalgada gecmiyorum, ve yaptiginiz espriyi yanlis anlamis bir insanda degilim. hatta burdan herkeze canavar 350d kullanicilarina selam ederim

aslinda tepkinize pek anlam veremedim ama neyse

makinaniz hayirli olsun guzel makinadir vesselam. cokta iyibir lens almissaniz keske bende oyle bir lens alabilsem atilgan d50'ime ...

daha once slr makina kullanmadiysaniz kitapciktan once slr kullanimi hakkinda bilgi edinmenizi tavsiye ederim. cunku kitapciklar cok fazla bilgi vermez makina kullanimi hakkinda .
dslr kullanmayi biliyorsaniz sadece errror kodlari gibi ozel seyler icin aranir kitapciklar(benim gibide bulamazsiniz tabiki )

neyse cok uzatmayayim yasasin 350d, nerede yasiyor ve yasatiliyorsan...

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 22:23 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Makinen hayırlı olsun ama ben başlıa takıldım.

"canavar 350D"

Canavar görmesek yani

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 01:06 - İp: yok