pinkmeone
pinkmeone (üye)
İstanbul / Meraklı

Bilgilerinizden Faydalanmak İstiyorum

öncelikle herkese selamlar

biriktidiğim para ile sağlam uzun süre kullanacağım bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. bu konu ile ilgili bayağı araştırma yaptım. alacağım makine ile macro çekim ,potre çekim , günlük çekimler yapmak istiyorum.ama birkaç makine arasında kaldım.sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

canon 40d
nikon d90
canon 450d
canon 400d
canon g10

sizce hangisini almalıyım? ilginize şimdiden teşekkürler

Tarih: 19 Haziran 2009, 20:28 - İp: 85.***.**7.170
dragci
dragci (üye)
Zonguldak / Meraklı

sana ne kadar yardımcı olabilirim fikrim yok ama bende amatörüm yeni başladım

bir süre önce Sony A300 aldım çok zevkli bir makine gerçekten günde 100 üzerinde resim çekiyorum. işsiz olduğum için vaktim çok.

neyse forumdan arkadaşlar benden daha çok yardımcı olacaktır sana.

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 21:46 - İp: 78.***.**4.20
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

önce kararsız kaldığınız makinaları ayıralım.
canon 40d
nikon d90 bunlar prof.DSLR makinalar. ayırdığınız paranın haricinde lens yatırımı da gerekecek.böylece keskin ve mükemmel çekimler yapabileceksiniz.

canon450
canon400 giriş seviyesi DSLR makinalardır. yine lens takviyesine ihtiyacınız olacak.özel çekim istekleriniz için.

canong10 ise kompakt bir makinadır ama çok tatmin edici sonuçlar verecektir.Lens ihtiyacınız olmaz.istediğiniz çekimi de yapabilirsiniz. özel lens takviye edilmiş DSLR'ler ile kıyaslamaya kalkmazsanız tabikibunun yanında,yanınzda kolayca taşıyabileceğiniz bir anı kapan.
bunların ışığında öncelikle siz ne istiyorsunuz bu önemli elbette.hepsiyle söylediğiniz çekimleri yapabilirsiniz çünkü.

ama bir not da eklemeliyim. bu forumda altı çizilen en önemli şey...
makina sadece araçtır. her makinayla güzel çekimler yapıabilir, önemli olan bizim becerimiz. ( böyle der büyükler, haklılar da)

başarılar dilerim.




#designwish' tarafından 19.06.2009 22:17:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 22:15 - İp: 85.***.**6.136
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

öncelikle neden dslr almak istiyorsunuz ?
ne kadar bir bütçe ayıracaksınız.
dslr nin masrafı bitmez.

eğer yetersiz bilgiye sahibim diyorsanız bence en fazla G10 gibi bir makineyi tercih ediniz.
bütün parasını dslr ye verip pişman olan,
dslr aldıktan sonra her fotografının mükemmel olacağını düşünen arkadaşlar çok oldu.

 

Tarih: 20 Haziran 2009, 00:04 - İp: 85.***.**2.21
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

fotoğraf ile ne derecede ilgilendiğinize bağlı bir durum seçme mevzusu.

Neden?

Bir dslr'nin makro tadına kompactlar asla yetişemez. Bir dslr'nin verdiği tatmini compactlar asla veremez. Bir dslr'nin verdiği lens değiştirme serbestliğini asla kompactlar veremez.
bir compactın verdiği pratiklik ek masraf erektirmemesini, hafifliğini dslr size veremez.
dslrler tabiri caizse öküz ölüsü gibidir benim gözümde. elinize alıp sokakta dolaşsanız herkes size bakar, bu adam ne haltlar karıştırıyor diye
ama compactlara bakan yok buda daha doğal fotoğraflar demektir.

aslına dslr güzel fakat maddi açıdan yamanması zor bir bütçe açığıda yaratabilir sizde.
Eğer ciddi düşünüyorum ben bu benim hobim varsın pahalı olsun derseniz size canon markasını ve 450d modelini çok rahat tavsiye ederim. compact önerimde g10 olur.


dslrlerin çok masraflı olduğunu gösteren en güzel örnekli açıklama.. bakınız>>>

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 05:51 - İp: 88.***.**0.197
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Öncelikle konu ile ilgili olarak epey araştırma yaptığınızı belirtmişsiniz ancak bence yeterli olmamış. Yeni alacağınız makine ile makro, portre ve günlük çekim (bu günlük çekimi biraz açmanız gerekiyor, şahsen ne demek olduğnu anlamadım ve "genel maksatlı" çekim olarak yorumladım) yapmak istediğinizi yazmışsınız ancak yeterli araştırma yapsaydınız bu ihtiyaçlarınızı karşılamak için gövdeden ziyade lens seçimine önem vermeniz gerektiğini bilirdiniz. Yanlış anlamayın maksadım kırmak değil sadece daha işin başında yanlış yaklaşıma girmeyin demek istiyorum.

Ayrıca 40D, D90, D450, G10 yani bunların hepsini aynı kategoride değerlendirmek biraz yanlış olur zira farklı kategorideler ve fiyat farkını oluşturan bu farklar inanın bana sizi hiç etkilemeyecek. Eğer DSLR alacaksanız o listede Canon 400D size en yakın olan modeldir bence o da fiyatından dolayı.

Gelelim bunlardan hangisi sizin işinizi görür? Hem Makro çekeceksiniz, Hem portre çekeceksiniz, hem de günlük kullanacaksınız :-) yani manzara da çekeceksiniz, anı fotoğrafları çekeceksiniz. Eğer tüm bunlarla beraber kuş da çekmeyecekseniz bir iki önerim olabilir;

1. Canon G10 : Gerçekten de güzel bir kompakt, 5X optik yakınlaştırmaya sahip. Ancak dediğim gibi bu bir kompakt makine, bunu alırsanız dediğiniz çekimleri yaparsınız, artı olarak video çekersiniz ve makine küçük olduğundan heryere yanınızda rahatlıkla taşırsınız. Bir DSLR deki bütün ayarlara sahiptir ancak yüksek isolara çıkamazsınız gren yapar, alan derinliğini istediğiniz kadar düşüremezsiniz, fotoğraf kalitesi göreceli olarak daha düşük olur, daha yavaş odaklar vs. vs. Fiyat: 900 - 1000 TL arası (spot fiyat)

2. Canon 400D + Sigma 17-70 : Bahsettiğiniz çekimleri yapabilmek için bu tip bir lense ihtiyacınız olacak. Bu lensle hem manzara çekersiniz, hem makro hem de portre. Gövde de gayet güzel bir gövde. G10 modeline göre fotoğraf kalitesi bakımından ya da düşük ışık koşullarında iso kabiliyeti bakımından DSLR avantajlarına sahip olurken, taşınabilirlik ve video çekememe konusunda dezavantaja sahip olursunuz. Fiyat da daha pahalı olacaktır. Bu seti sıfır spot olarak tahmini: 1000 TL gövde + 700 TL lens = 1700 TL. Bu set ikinci el olarak 1100 - 1200 TL ye bulunur (700 TL ye çok temiz ikinci el 400D body şu anda Hayyam da var mesela, lensin ikinci el piyasası da 400 TL civarı)

3. Canon 400D + 18-55 kit lens: Gövde aynı, ancak lens kit. Bu lensle makro çekemezsiniz (tabi ters adaptör alıp çekilebilir de ama hiç girmeyelim oraya) ama portre ve manzara çekersiniz. Başlangıç için bence kit lens en iyi seçenektir. Böyle bir setin sıfır spor fiyatı: 1200 TL dir. Hayyamda bahsettiğim ikinci el gövde ve kit lens fiyatı da: 800 TL dir.

Ben olsam hangisini alırdım ? Eğer her gittiğim yere makineyi yanımda taşımak istersem, başka masraf yapmak istemezsem ve video da çekeceksem Canon G10 alırdım. Yok fotoğrafçılığı cidden hobi olarak görüyorsam, daha ileride de tripotudur, hafıza kartıdır, zartıdır zurtudur yatırım yapacaksam, ilk başta çektiğim fotoğrafların berbat olduğunu gördüğümde moralman çökmeyecek ve daha fazla kafa yoracaksam, sırf fotoğraf çekmek için dışarı çıkacak, etrafa bakacak gezilere katılacaksam Canon 400D + kit lensi alırdım (paramın az olduğun varsaydım) Eğer maddi olanağım biraz daha fazlaysa Canon 400D + Sigma 17-70 seti iyidir.

Ekleme: Burada sadece sizin yazdığınız modeller üzerinden yorum yazdım, daha farklı modelleri bilinçli olarak önermedim, yoksa kafanızı çok daha fazla da karıştırabiliriz, hiç problem değil o.


#t_yaman' tarafından 22.06.2009 10:02:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 09:54 - İp: 78.***.**5.148
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

gezilerde,seyahatlerde,sokakta,pikniklerde,aile içi fotograflarda kompaktların kullanım kolaylığı üzerine başka bir şey tanımam.
reminin dediği gibi doğallığı ise çok önemli bir artı..
yakalan ilginç kare sayısı daha fazla oluyor..
yaratıcı kare sayısı daha fazla..

bu kullanım kolaylığı açısından kompakt makineleri daha fazla tavsiye ederim.

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 11:33 - İp: 85.***.**9.67
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

paranız varsa hepsini alın. kararsız kalmaktan iyidir.

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 20:30 - İp: 88.***.**4.68
gizemli_yolcu
gizemli_yolcu (üye)
Sivas / Amatör

arkadaşım bende yeni başladım ve buradaki yorumlar yardımıyla nikon D90 aldım ve makinadan çok memnunum bütçeniz yetiyorsa önerebileceğim bir makina

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 20:47 - İp: 78.***.**4.141
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yok yok d700 alın

 

Tarih: 23 Haziran 2009, 15:39 - İp: 78.***.**1.225
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Yeni başladın ve D90 mı aldın? Hemde bu siteden önerdiler. Üstelik memnunsun.
Herhalde makineyi henüz kullanmadın evde yemek odasındaki vitrinde sergiliyorsundur.

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 00:48 - İp: 88.***.**8.66