xylent
xylent (üye)
Ankara / Meraklı

550d Vs A550

Merhaba,

Başlık çok klişe oldu, kusura bakmayın. Amacım bu iki modelden hangisi daha iyi diye sorup basitçe şu ya da bu gibi bir cevap almak değildi; ama yazmak istediklerimi başka şekilde özetleyemedim.

Ben DSLR dünyasına adım atmak isteyen "meraklı" diye nitelendirilebilecek birisiyim. Daha önceden sanatsal anlamda çok fazla bir fotoğrafçılık çalışmam olduğunu söyleyemem; ancak uzun bir süredir böyle bir merakım ve isteğim var. Artık bir yerden başlayıp, güzel ve bütçeme uygun bir DSLR kamera alıp bir yerden başlamak istiyorum.

Biraz araştırma yaptım ve bütçe sınırlarım dahilinde Canon 550D ve Sony Alpha A550 modelleri arasında kaldım. Aslında başlangıç seviyesi için belki daha ucuz modelleri düşünmeliydim, bilemiyorum; ama almışken iyi bir gövde almak istedim, çünkü kısa vadede gövde değiştirmek istemiyorum.

Bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım ve söylenebilecek hemen herşeyi duymuş olma ihtimalim yüksek Yabancı sitelerde formal dille yazılmış incelemelerin yanında bir de sizin görüşünüzü almak istedim. Benim gibi DSLR dünyasına (ve hobi olarak fotoğrafçılık yapmaya da diyebiliriz) yeni adım atan birisi için ne önerirsiniz. 550D mi A550 mi yoksa başka bir model mi daha iyi olur? Gövdenin yanında nasıl bir lens almam uygun olur? Şu aşamada gövdenin yanında sadece 1 adet, fiyatı en fazla 500-600 TL olan bir lens alabileceğimi düşünüyorum. Dolayısıyla bir işi çok iyi yapan bir lens almaktansa birçok işi ortalama düzeyde yapabilecek bir lens almak isterim, eğer mümkünse böyle birşey.

Şunu söylemem gerekir ki Sony markasına karşı her zaman bir tutkum var ve bu konuda da tarafsız bir değerlendirme yapamıyorum ne yazık ki Tasarımı da ayrıca gözüme daha hoş geliyor. Kullanım kolaylığı tabi ki görünümden daha önemli; ama bunu kullanmadan anlayamayacağım için şu anda bilemiyorum. Sony bu piyasaya göreceli olarak yeni giren bir firma olduğu için de düşündürmüyor değil. Sony makina alırsam ileride (özellikle Türkiye için düşünürsek) lens ve diğer ekipmanları temin etme konusunda sıkıntı yaşar mıyım acaba?

Bir de sanırım Canon ve Sony arasındaki (şu anda aklıma gelen) en önemli farklar A550'nin video çekememesi, 550D'nin tilt ekranı olmaması ve image stabilization desteğini gövdede vermemesi. Bunlar hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Makinayı video çekme amacıyla almadığım için benim için kararı etkileyecek çok önemli bir etken değil; ama benzer fiyata video çekebilen bir makine alabileceksem neden olmasın. Belki bir gün lazım olur.

Çok uzun bir mesaj oldu, kusura bakmayın. Amacım her soruma kesin bir cevap talep etmek değil, sadece sohbet etmek istiyorum. O yüzden dilediğiniz gibi cevaplayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Düzenleme: Belirtmeyi unuttum, genellikle doğa (manzara) fotoğrafları çekmek istiyorum. Özellikle gökyüzünün önplana çıktığı çalışmalara hayranım. Ama kendimi sadece bunlarla kısıtlamak istemem tabi ki.


#xylent' tarafından 09.05.2010 22:02:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2010, 21:57 - İp: 217.***.**9.50
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Merhabalar,
Bence ikisini bir fotmarkette veya elektronik mağazınsa inceleyin (tutuşu , vizörü, ayna sesi,foto renkleri....) hangisi sizi hecanlandırıyorsa onu alın
. Zaten hobi için alıyorsunuz fotoğrf kalietesinin çok değişeceğini sanmam sevmeniz önemli, kağıt üzerindeki artılara veya ekislere çok takılmayın diyebilrim.

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 09:38 - İp: 85.***.**0.49
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Video çekmek amacıyla makine almayacağınıza göre Canon'un en önemli artısı devre dışı kalmış oldu.
Bunun dışında
Sony A-550 nin artıları:
*Gövdeden titreşim engelleme
*Gerçekten işe yarar bir live view (Canon 550D nin ki ile kayaslanamaz zira sony, liv view modunda adamakıllı fokus yapabilen bir model)
*Hareketli LCD ekran
*7fps seri çekim hızı

Canon 550D nin artıları:
*18 MP
*Oldukça iyi iso başarımı,
*Canon lens yelpazesinin geniş olması (bu artısı ayrıca tartışılabilir, örneğin AF Zeiss lensler yalnızca sony için üretiliyor. Tek başına, 16-80, 24-70 ve 16-35 AF zoom Zeiss lensler için bile sony tercih edilebilir.)

Manzara fotoğrafları için a-550 ile birlikte alacağınız Zeiss 16-80 sizi tatmin edecektir; keskinliği , verdiği renk ve kontrast ile bu ikili sizi memnun eder. Gökyüzünün öne çıktığı fotoğraflar için, bir çok durumda polarize filtre kullanmanız gerekecek.

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 13:27 - İp: 78.***.**8.142
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

Eos 550D farklar şu
1.vidyo çekim kareleri farklı
2.vidyoda 7X zomm yapılabiliyor
3.ISO lar farklı
4.bu yeni bir teknloji IFC önceki modeller netlik noktalarını siyah-beyaz olarak alıyodu ama bu IFC teknolojisi 9 netlik noktası haricinde 63 noktadan yardımcı netlik noktası var ve 3 katmanda oluşuyo bu kırmızı-yeşil-mavi dende alıyo ve daha net ve keskin resimler oluşuyor
5.megapiksel daha yüksek
6.sensör degişti EOS7D nin sensörüne yakın bir sensör kullanıyor
aklıma gelen farklar bunlar
7. farkta -/+5 poz telafisi var buda çok güzel bir özellik
8.fark film kırpma fonksiyonu
9.fark vidyo çekiminde ISOda kolay kolay noise vermemesi özellikle gece ISO 3200de süper sonuç veriyor
şu andaki bu özellikler CANON EOS 550D nin özellikleridir ve TIPA 2010 da ödül almıştır bu özellikler diğer firmaların bir çoğunda yoktur

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 14:47 - İp: 88.***.**4.42
xylent
xylent (üye)
Ankara / Meraklı

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Almadan önce bir denemek isterim elbette; ancak Ankara'da bu modelleri deneyerek alabileceğim bir yer olmadığı gibi bir önyargım vardı. Böyle bir yer var mıdır acaba Ankara'da?

 

Tarih: 10 Mayıs 2010, 18:26 - İp: 217.***.**9.50
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Büyük marketlere giderseniz var , mediamarkt elektrowrld bimeks gold vs,,soni içinde shop sentırlara gidin derim..Çünkü kredi kartlarına taksit ve ind imkanı oluyor..

Sony kullananlar isterler ise garanti süresini beş yıla çıkarabiliyorlar,,ayrıntısı sitelerindedir..

 

Tarih: 12 Mayıs 2010, 21:44 - İp: 88.***.**5.172
  • 1