cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

350d+18-55 Mm Kit Hakkında...

Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir Canon Digital Rebel Xt yani 350d modeli ile ilgileniyorum ve makina hakkında internette bir çok araştırma yaptım. Makina hakkında yorumlar hep olumlu malum. Ancak beraberinde satılan kit ( 18-55 mm ) hakkında bazı yabancı sitelerde pek iy iyorumlar yapılmıyor. Özellikle dslr konusunda çok bilgim yok o yüzden bu lens hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler!

Tarih: 30 Temmuz 2005, 10:34 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast dünyanın en kolay makinalarından biri demişti.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 22:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ne zaman dedim murat? bana gore cok kolay.. ama dunyanin en kolay kullanisli makinesi herhalde "bas cek" tarzi olanidir..
ama dslr'lar kolay kullanisli olmak zorundalar; ama bu menu sisteminin cok kolay anlasilir olmasi demek degil (cunku dslr'larda her ozellik mevcut..), ekran kenarindaki tuslarla, aranan ayarlara kolaylikla erisilebilmesi demektir..
...
cetintas bu konu hakkinda o kadar cok konuda konustum ki artik tekrardan yazmak istemiyorum dogrusu.. umarim yanlis anlamazsin..
..
her ikisi de sana da bana da fazlasiyla yetebilecek makineler.. hangisinden yana tercihini kullanacak olursan ol, uzulmeyeceksin..
ben 350D'yi sectim.. ama 20D almak isterdim dogrusu.. eger alabilecek kadar butcen varsa hic durma 20D al derim ben..
diger yandan okyanus'un soyledigi lens konusunda hemfikir degilim.. eger kaliteli bir lens olsun istersen 17-85 alabilirsin; aslinda 350D ile en iyi giden lensin 17-85 oldugu soyleniyor.. ama pahali.. ama canon pahali da ondan..
ayrica bir tek lens alip dslr kullanmayi dusunuyorsan dslr alma zaten.. dslr'in en buyuk artisi lens degistirebilmedir.. mukemmel compact makineler var piyasada, dahalari da geliyor.. panasonic fz30 gibi..
...
okyanus, yakin gelecekte FF (full frame) makinelerin cikacagini ve bugunku croplu makinelerin, yerlerini tarihe birakacagini soyledi; cok hakli.. canon'un 5D'si de buna delil bir yerde.. ayrica daha yuksek megapixel'de kamera uretebilmek ile sensor buyuklugu dogru orantili.. FF'in 100 megapixel'e kadar izin verebilecegini okumustum..
...
bence canon digital alemde cok daha basarili nikon'a gore.. nikon D70'i cikardi, simdi de D70s olarak adini degistirebildi yalnizca..
ama tekrar soyluyorum her ikisi de cok basarili.. hangisini alirsan al uzulmezsin.. en iyisi bir dukkanda her ikisini de denemen.. mutlaka karar vermende yardimci olacaktir..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 23:26 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Aşağıdaki linkte bu konu ile ilgili oldukça aydınlatıcı bir forum var. Forumda görüş bildiren arkadaşlar ciddi anlamda fotoğrafla ilgilenen ve makineleri bizzat kullanan kişiler. Hepsinin ortak fikri nikon d70 + 18-70 kit lensin fiyat performans oranı en iyi dslr olduğu konusunda hemfikirler.

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=3052

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 17:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sevgili okyanus..
ben 20 degisik dergi alip inceliyorum.. degerlendirme yapan insanlar bu isin icinde 20-30 yildan beri olan insanlar.. onlarin soylediklerine gore de 350D..
ama bir yarisa girmek niyetinde falan degilim burada.. d70 de cok iyi bir makine.. hatta fiziksel yapisi, 350D'ye gore cok daha iyi.. sirf o yuzden bile alinabilir..
her ikisinin de artilari eksileri var.. ben olsaydim -ki oyle de yaptim zaten- canon makine alirdim.. canon, bu iste, nikon'dan cok daha basarili.. cok daha hizli ilerleme kaydedebilen bir firma.. canon lensi alip (veya canon makineye uygun lens diye belirteyim) yoluma devam ederdim..
ama baskasi farkli dusunebilir.. saygi gosteririm..
ben de alirken cok buyuk sorun yasadim zaten.. dukkanda her iki makineyi de elime alip, son anda kararimi 350D'den yana kullandim..
ama surasi gercek ki, her iki makinede yeterince kullaniciya yetebilecek makineler.. her iki makine de "highly recommended" alan makineler..
o yuzden zaten bir dukkana gidip kararini vermesini istedim cetintas'in..

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 17:19 - İp: yok
cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

Tüm yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. En yakın zamanda bu iki makineyi de bir elime almaya karar verdim...

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 17:32 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dadanagast ben nikon iyidir canon kötüdür gibi bir yaklaşım içinde kesinlikle değilim. Zaten buraya yazdıklarım da tamamen benim kişisel tercihime yön veren kişisel yargılarımdır. Kimsenin de benim tavsiyemle makine almasını istemem. En doğrusu kendi seçimi olacaktır çünkü.

350d ye kesinlikle kötüdür ya da d70 ten kötüdür diyemem. Çünkü cezbedici bir makine. Tabi kişiden kişiye değişir ama benim tercih önceliğim fazla masrafa girmeden de adam gibi bir lense sahip bir makine olması yönünde. Çünkü fazla lens yatırım yapmak istemiyorum. Çünkü daha öncede belirttiğim gibi tahmin ediyorum iki yıl içinde ful frame makineler bizimde ulaşabileceğimiz fiyatlara düşecektir. Bu nedenle bu croplu makinelere de fazla lens yatırımı yapmayı düşünmüyorum. Üzerinde işe yarar bir kit lensi olsun, artı elimdeki analogda kullandığım lensi de problemsiz kullanabileyim. Bu tamamen kişisel bir tercih ama eğer 350d , d70 ayarında bir kit lense sahip olsaydı ve spot ölçüm olsaydı hiç düşünmeden 350d alırdım.

Neyse sonuçta ikiside tabiki çok güzel ve yetenekli makinalar. Geriye tamamen kişisel tercihler kalıyor belirleyici olarak.

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 17:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

okyanus, kesinlikle yanlis anlasilmadin zaten.. sana da hak veriyorum.. d70'in 18-70 lensi gercekten kaliteli bir lens.. ama diger yandan 350D de 18-55 lensi ile daha kotu sonuclar vermiyor.. uzerine bir L serisi takinca sen bir sonuclari gor.. tek kelimeyle inanilmaz..
FF konusunda haklisin; sitelerde de bundan bahsediliyor su aralar.. ama soyle dusunmek gerekir diye dusunuyorum: ileride FF makineler bugunlerin 1.6x croplu makineleriyle ayni fiyatlara gerileyecek bile olsa, lense yatirim yapmak ile alakasi yoktur bunun.. dogru haklisin; EF-S lenslerinden alacak olursan sayet ilerde FF ile kullanamayacaksin.. fakat diger EF lenslerini kullanabileceksin.. yani lense yatirim yapmanda bir sakinca yok..
..350D'nin lensi kotu haklisin.. fakat uzerine 17-85 alacak olursan harika bir ikili kurmus olursun.. 17-85 ile fiyati d70'den daha pahali; ama zaten olay da bu.. canon isteseydi; 350D'yi yalnizca 17-85 ile kit diye satabilirdi.. ama fiyati asagiya cekmek zorunda oldugundan basit bir lensle satmayi yegliyor.. bu bizlerin isine yariyor aslinda.. cunku cok iyi bir makineye sahip oluyoruz.. ama ileride daha kaliteli lensler alarak mukemmel sistemler kurabilme sansimiz da var.. basta hicbir lensi olmayan birine; kit lensi ilac gibi geliyor yani.. bizim burada kit fiyati ile body fiyatinin farki 30-40 pound civarinda... yani 30-40 pound'a baslangic olarak, idare edebilecek lens sahibi oluyorsun.. fena mi?
ayni sekilde nikon 18-70'i 270 pound' alabilirsin.. ve kit olarak alinca da o farki veriyorsun zaten.. nikon'un da kotu bir lensi var; 28-80.. d70 ile kit olarak satiliyor.. fiyat olarak da 350d ile ayni fiyata.. ama insanlar nedense 18-70 ile 18-55'i karsilastiriyorlar.. cok farkli seyler gercekten de..
...
bircok fotografcinin nikon sistemden canon sisteme gectigini yuzlerce kez okudum.. cunku canon'un lens yelpazesi cok daha genis.. digitalde cok daha yenilikci..
bu yuzden sanirim canon'u sectim.. su anda L serisi bir lensim de var.. ileride FF ile kullanabilecegim bir lens.. cok harika sonuclar verebilen bir lens..
........
ama okyanus gibi diger yari da nikon'dan yana kullaniyor oyunu.. cunku d70 de harika bir makine.. nikon'u tercih edenleri de anlayabiliyorum..
.....
ama paran varsa 20D al cetintas.. cunku farka degecek bir makine.. magnezyum body'si yuzunden bile degerini cok az yitirecek bir makine.. ben almadim, cunku, karambole geldi.. ama forumdaki herkes bilir, ilk ciktigindan beri 20D der dururum..
iyi sanslar cetintas.

 

Tarih: 25 Ağustos 2005, 23:11 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

kesinlikle o objektiften uzakdur yenidoğan ama gözleri görmeyen bir bebek nasılsa makinada öyle olur

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 10:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aman enderonur, o kadar da degil yani..

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 20:39 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ff veyahut kucuk ccd ler hakkinda internette yapilan yorumlar cok ilginc su anda nerde okudugumu hatirlamadigim ilk nikon digital seri objektifin preview'larindan birinde yazar nikonun bu girisiminin nikon'un ff olmaya makinalar konusunda bir standarta gittiginden ve bu makinalarin gelecektede devam edeceginden bahsediyordu. benim nacizane dusuncem ff makinalarin ortadan kalkacak olacagi veya en azindan high end bir pazar icin cok pahali modellerle 20-30 megapiksellerde devam edecek olcaklari yonunde. yani gelecekte, 2-3 yil icinde bu gunun ff makinelerinin kapasitesine kucuk frame ccdli makinelerle ulasacagiz. burda benim tahminim olan daha bir nokta var. makinalarda kucuk ccd kullanarak ureticilerin objektif buyukluklulerini ve maliyetlerinide dusurebilmeleri. 1.5 gibi bir normallestirme carpaninin ne kadar bir aci degisimi yaptigini goz onune alirsak durum ortaya cikiyor. 300 mm objektif 450 mm oluyor bu hem kullanimda hemde firmalarin uretim maliyetlerinde dusme anlamina geliyor(bize olan maliyetinden bahsetmiyorum)...

bu yuzden digital slr objectiflerine yatirim yapmanin anlamsiz olduguna inanmiyorum.



#polaris' tarafyndan 28.08.2005 12:17:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ağustos 2005, 12:14 - İp: yok