cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

350d+18-55 Mm Kit Hakkında...

Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir Canon Digital Rebel Xt yani 350d modeli ile ilgileniyorum ve makina hakkında internette bir çok araştırma yaptım. Makina hakkında yorumlar hep olumlu malum. Ancak beraberinde satılan kit ( 18-55 mm ) hakkında bazı yabancı sitelerde pek iy iyorumlar yapılmıyor. Özellikle dslr konusunda çok bilgim yok o yüzden bu lens hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler!

Tarih: 30 Temmuz 2005, 10:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam cetintas..
18-55 lensi gercekten de pek iyi bir lens degil.. ama 350D kit alirken fiyatinin ucuzlugu nedeniyle seni bir sure idare edebilecek bir lens.. elinde hicbir lens yoksa tabii.. daha kaliteli bir lens aldiktan sonra 18-55'in yuzune bakmak istemiyorsun acikcasi.. ama surasi da gercek ki; A3 boyutuna kadar aldigin printlerde 18-55 cok iyi sonuclar veriyor.. A4 boyutunda harika..
ama tabii lensin kalitesi derken bircok faktor daha var isin icinde..
.. benim sana tavsiyem; eger iyi bir lens alabilecek kadar butcen varsa hic bulasmaman 18-55'e.. yerine, uzerine para da ekleyerek kaliteli bir lens alman yolunda..
lensin kalitesi cok ama cok onemli DSLR'larda..
...
hangi aralikta bir lens ariyorsun?

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 14:01 - İp: yok
cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

Aslına bakarsanız lens fiyatları düzenli bir şekilde artmıyor. Yani ya çok düşük fiyatlı yada çok pahalı modeller var. Malum iyisi olsun deyince de makina ile birlikte fiyatlar yukarı fırlıyor.

İlk etapta lens almak yerine üzerindeki lens ile makinaya alışıp kendimi biraz daha geliştirmek düşüncesindeyim. Öte yandan sadece gövde alındığında konuştuğumuz 18-55mm lik lens oldukça pahalı kalıyor. Kit ile beraber lamakta fayda var diye düşünüyorum. Siz ne gibi lensler önerirsiniz? özellikle marka olarak Canon'dan başka fiyat/performans oranı iyi olabilecek neler önerebilirsiniz?

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 17:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ayni fiyata canon 50mm f/1.8 de alabilirsin.. kaliteli bir lens; ayrica canon kullananlar icin olmazsa olmaz lens gibi.. fiyati cok ucuz ve yuksek aperture degerine sahip..
ama dedigin gibi kit olarak alirsan fazla bir fark olmuyor.. sen bilirsin; 18-55'i al basta o zaman.. ama yerine yukarida bahsettigim lensi alacak olursan kullanacagin zamanlar olacaktir ileride.. ozellikle isigin az oldugu yerlerde..
..
hangi focal uzunlugunda dusunuyorsun alacagin lensi? zoom lens mi tercihin? genellikle hangi aralikta calisacaksin?
...

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 23:28 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Çetintaş bence uğraşma 350d ile. Adam gibi bir lens koymuyorlar üstüne ondan sonra bu makinayı alınca hangi lensi alacam diye kafayı yiyip duruyorsun. Canonun huyudur zaten ucuza makina satacam diye beş kuruş etmez lens takar üstüne.Kendi markasına yazık ediyor. 350d nin üstünde kit lensi olarak d70 in lensi kalitesinde bir lens olsadı fiyatı da biraz daha yüksek bile olsa pekçok insan d70 yerine 350d alırdı. Zaten zar zor makina alıyoruz birde üstüne lens derdi çıkıyor. Yeni lens almaya kalkıyorsun her lenste makinaya uygun düşmüyor fokal çarpandan dolayı.Dijital için özel üretilmiş lenslerde pahalı. Daha ucuz diye 350d alacaksın bu sefer lens peşinde koşup kafayı yiyeceksin.

Ben 350d nin tasarımını çok beğenmiştim. Ama daha önceki analog canon makinamdaki kit lensi tecrübesinden sonra illallah dedim. Üzerinde adam gibi lens olsa hiç düşünmeden 350d alırdım. Body alsam üstüne lens alsam diye düşünüyorsun, bu sefer canon lensler çok pahalı dijital için olanlar. Sigma vs. alıyım diyorsun sağlıklı çalışmıyor makine üstünde. Birde canonun huyudur başka marka lenslerle adam gibi çalışmaz. İlla basacaksın parayı canon lens alacaksın. Body ayrı lens ayrı alıyım desen fiyat uçup gidiyor. Zaten giriş seviyesi dslr bunlar. Birde dünya kadar lens parası verdikten sonra satmışım anasını.

Bende çok kafayı yedim bu konuda. Sonra elimdeki analog canonu da satıp geçtim nikona. Çünkü ileride dijitalede geçeçeğimi düşündüğüm için canon analog+lens peşinde koştur, ondan sonra canon dijital+lens peşinde koştur. Nikon koymuş şahane 18-70 lensi makinanın üstüne kit olarak. Al makineyi yan gel yat lens arama derdin yok. Bu şekilde düşünürsen fiyat olarak ta nikon daha uygun oluyor. Sonra spot ölçüm de yoktur bu 350d de. Nikon alırsan ileride diğer marka lensleri ( sigma vs.) de paşalar gibi kullanabilirsin üstünde. Diğer forumlarda okuyorum yok 350d şu lensle çalışmadı yok bu lensle diyafram çalışmıyor yok o lensle erör99 bilmem ne veriyor. Adama resmen bulmaca çözdürecek.

Vallahi bende dijitale geçeçem ama canonun bu politikasından illet ettiğim için analogda nikona geçtim. Dijitalde de nikondan devam edeceğiz inşallah. D70 sırf kit lensinden dolayı bile alınacak bir makine. Üzerindeki lensin kalitesi pek çok forumda okuduğuma göre kendinden kat kat pahalı lenslerle yarışacak seviyede. Nitekim çekilmiş olan fotoğraflarda da açıkça görülüyor bu.

Ayrıca dadanagastın dediği gibi 50 mm lens alırsan, bu lens 350d ye takınca olur 80mm ve bence genel kullanım için kesinlikle uygun değil. Bir odanın içinde fotoğraf çekemezsin dar açısından dolayı.Tamam görüntü kalitesi güzeldir ama kullanışlılık olarak bence çok çok zayıf bir duruma gelir. 80 mm genel amaçlı kullanilabilecek bir oran değil, kesinlikle daha geniş açılara ihtiyacın olacak ve bu lens sana bu haliyle kesinlikle yetmeyecek.Ayrıca prima lens olduğu yani zoom olmadığı için kadraj oluştururken ileri geri koşturarak spor yaparsın artık. 50 mm lens ekstra olarak alınacak bir lens bence. Kişisel tavsiyem olarak aldığın lensin fokal çarpanla birlikte en az 28 mm civarından başlaması.Bu da dijital makine için 17-18 mm civarından başlayan bir lens demektir.

Al d70 i yan gel yat arkadaşım uğraşma şu canon illetiyle.



#okyanus' tarafyndan 22.08.2005 13:32:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 13:28 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ayrıca sana d70 ve 350d ile çekilmiş fotografları görerek kıyaslayabilmen için aşağıda link veriyorum.

http://www.fotokritik.com/fotograflar.php?orderby=puan&sort=desc&fotomak_model_id=778

http://www.fotokritik.com/fotograflar.php?orderby=puan&sort=desc&fotomak_model_id=1884

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 13:39 - İp: yok
cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

Sayın okyanus,

değerli bilgileriniz ve önerileriniz için çok tesekkür ederim. Hala makinamı değiştiremedim ve değiştirirken de bu fikirleriniz ile canon ve nikon arasında bir hayli ikileme düşeceğim herhalde herkes gibi

Lens hakkında benim de yaptığım araştırmalar daima nikonu işaret ediyor. Canonun sahip olduğu 18-55mm lens hakkında pek iyi şeyler yazılmamış. Peki lens dışında Canon 'un hiçbir artısı yok mu?

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 15:21 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

oooo Canonun artıları saymakla bitmez!!!

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 22:38 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bence 350d nin artısı 8 megapiksel olması. Tabi buna ne kadar ihtiyac var işine yaracakmı bilmem. Şahsi düşünürsem 6 mp ile 8 mp arasında benim için hiçbir fark yok. Çünkü 6mp i bile sonuna kadar kullanıp baskı alacağımı hiç sanmıyorum. 350d için çoğu kişi beğenmiyor ama ben makinanın küçük oluşunu ve tasarımını da çok beğendim. Bir diğer bana göre artısı ise 350d nin iso 100 den başlaması, d70 iso 200 den başlıyor. Ama bu da bence pek bir fark sayılmaz. Canonun cmos sensörü iyi, d70 ccd sensör kullanıyor. 350d daha az gren ( kumlanma) üretiyor ancak fotoğrafları daha soft ve yumuşak. D70 kesinlikle daha keskin ve net fotoğraflara sahip. Hemen hemen herkes bu konuda aynı düşünüyor, nitekim çekilen fotoğraflarda da bu görünmekte.

Benim şahsi fikrim bu tür küçük sensörlü ( yani orjinal film boyutundan daha küçük sensörü sahip ) makinalara çok fazla yatırım yapılmaması yönünde. Tahmin ediyorum birkaç yıl içinde full frame sensörlü ve ucuz başlangıç seviyesi dslr makinalar piyasaya çıkabilir. Şimdiki dslr makinalar için almış olduğumuz lensleri o zaman full frame sensörlü dslr lerde kullanamayacağız. Bu nedenle 350d alıp lens peşinde koşmaktansa d70 kit lens almak daha uygun geliyor bana. Kit lensten ötesi zaten diğer lenslerini de nikonla kullanabilirsin. Ben kit lensi şunun içinönemsiyorum, makina aldığımız zaman elimde mutlaka en az 28 mm den başlayan bir lens olmasını istiyorum. Geniş açı özellikle manzara çekimlerinde ve iç mekan çekimlerinde kesinlikle gerekli. D70 in diğer iki artısı ise spot ölçüm ve flaş senkronizasyonu.
350 de benimde çok aklımı çeldi ama ben kesin d70 diyorum. Neticede sonuç önemli, fotoğraflardaki keskinlik ve canlılık önemli. Bu yüzden bence nikon.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 13:47 - İp: yok
cetintas
cetintas (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar,

bilgiler için tekrar tesekkürler. Peki bu iki makina arasında kullanım kolaylığını kıyaslayabilir misiniz? Bir de tüm özellikler önemli ama ben biraz estetiğe de önem veririm. Canon 'un bu konuda +1 puanı var bence. Ayrıca nikonun menüleri hakkında fikirlerinizi de bekliyorum...

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 14:57 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Menüler hakkında bilgim yok, çünkü belirtilen makinelere sahip değilim henüz. Canon slr kullanmıştım şimdi nikon slr kullanıyorum. Kullanışlılık kişiden kişiye ya da alışkanlığa göre değişir tabi. Ama hangisini alırsanız ona alışırsınız. Bir süre acemilik oluyor tabi daha önce aynı markanın slr makinasını kullanmadıysanız. Eğer dslr konusunda acemiyseniz zaten her iki makinada da birçok hazır çekim modları mevcut. Tam otomatik mod var ayrıca, size sadece kadraj oluşturup deklanşöre basmak düşüyor. Tabi alıp inceleyin yani. Canonun daha estetik olduğu konusuna bende katılıyorum.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 19:30 - İp: yok