özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Gözlüklü Olmak Ve Vizörden Bakmak..

Daha öncesinde oldukça amatör bir dijital fotoğraf makinası kullanmıştım. Gözlük kullandığım için fotoğraf çekerken LCD'den bakmak çok işime geliyordu ve genellikle LCD'yi tercih ediyordum..

Ancak son zamanlarda bir DSLR almaya niyetliyim. DSLR'lerde ön izleme yapma, yani LCD'den bakarak fotoğraf çekme şansım olmayacak. Vizörden bakarken gözlüğü çıkarmaksa görüşü olumsuz etkileyecek.

Gözlük kullanan arkadaşların bu konudaki düşüncelerini merak ettim. Gözlüklü olmak bir fotoğrafçı için büyük bir sıkıntı mı?

Tarih: 26 Ağustos 2005, 22:54 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

vizörün hemen altında gözlük camı ayarı vardır...

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 23:48 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Dioptri denen bir ayar var vizörün altında, bende gözlüklü olmama rağmen rahatlıkla kullanabiliyorum. Çıkarttığım zamanda dioptri ayarını yaparak kullanabilirim ama herhangi bir sorun olmuyor. Sırf bu sebepten SLR den vazgeçeceksen biraz düşük bi model ol birde lazer ameliyatı ol

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 00:06 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Yo bu sebepten dolayı SLR'den vazgeçecek değilim. Ayrıca daha önce hiç SLR kullanmadığım için vizörün altındaki dioptri ayarından haberdar değildim. Ve böyle birşeyin düşünülmüş olmasına sevindim. Bu özellik sadece SLR makinarda mı var? Çünkü hiçbir kompakt modelde rastlamadım. Lazer ameliyatı olayına gelince bu ayrı bir konu ama henüz güvenmiyorum lazer operasyonuna. Yan etkileri olduğu söyleniyor ve gelecekte ne olacağı belli değil. Yanıtlar için teşekkürler..

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 00:49 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Merhabalar Ozgur,

Yeni slr ve dslr makinalarda diyoptri sysri mevcut. Bende gozlukluyum ve bu konuda hic bir sikinti cekmiyorum. Hatirliyorum, eskiden bircok makina bana problem olurdu simdiki makinalarda gozumuzu vizorden daha cok uzaklastirabiliyormusuz gibi geldi...

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 06:19 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Bu tür ayarlar yeni makinalarda var. Eskiden ise vizöre takılmak üzere uygun olarak bu tür ek malzemeler satılırdı. Yani eskiden de bu işin çözümü vardı. Tabi şimdi daha pratik oldu bu işler.

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 11:58 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

selam arkadaşı senin ve bizim gibi çok gözlükle çekim yapan arkadaşlar var sanırım gözlüğün o kadar problem yapacağını sanmıyorum dolayısıylke sende gözlüklü çekmeye çalışmalısın . alışmalısın
fotoğraf çekerken buna dikkat et gözlüğünü çıkartırsan uzak yeri göremiyorsan çekeceğin kişiyi yada nesneyi net göremeyebilirsin gözlüklü çekimler sana

 

Tarih: 4 Eylül 2005, 14:01 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Sevgili Adapro, söylediklerine bir bakıma katılıyorum, çünkü sağlıklı bir görüş olmadan sağlıklı bir çekimin de olamayacağını düşünüyorum. Ancak DSLR'lerde diopri ayarı varken bu özellikten faydalanmayıp gözlükle çekmeye çalışmanın da gereksiz olduğu düşünüyorum.

 

Tarih: 4 Eylül 2005, 15:20 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ben gozluklu bir fotografciyim, soguk havalarda bugulanip beni sinir etmesi disinda en kucuk bir sikintiyla karsilasmadim.

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 10:01 - İp: yok
  • 1