belginakma
belginakma (üye)
Konya / Meraklı

Çömez

arkadaşlar benım uzun süredir ftoğrafa karsı ilgim vardı ama bu sene ciddi ciddi ilgim arttı.Nıkon d70s ftotgraf makınesı aldım.Ama açıkcası makıne o kadar karışık kı teknık terımler vs klavuzu okudukça dahada zıhnım karıştı.Basit br dijital makinem vardı inanın onla daha güzel fotograf cekıyordum.Br türlü ayarlarını yapamıyorum otomotaık ayarda gece cekımı flu oluyor.Önümüzdekı ay fotografcılık kursu var ama kurs başlayana kadar makınemle harp edeceğim gbi görünüyor.

Tarih: 2 Nisan 2007, 21:02 - İp: 88.***.**5.29
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

sabır!
çok iyi fotoğraflar çekeceksin farkı kısa zamanda görürsün...

 

Tarih: 2 Nisan 2007, 21:04 - İp: 88.***.**8.106
burakboge
burakboge (üye)
Bilecik / Meraklı

www.fotokritik.com'dan Nikon d70's ile çekilmiş fotoğrafları bir inceleyin, biraz çaba ile böyle fotoğraflar çekebileceğinizi düşünün, daha iyi motive olabilirsiniz

 

Tarih: 2 Nisan 2007, 21:14 - İp: 85.***.**1.101
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

national geographic dergisi temel fotoğrafçılık eğitim cd leri var. Eğer bir kursa gitmeyecekseniz onu mutlaka edinin.
Dergiye bir telefon edin, 20 liraya evinize 4 cd 'yi postalıyorlar.

DSLR biraz emek istiyor ve sonuca ulaşmak kompaktlar kadar kolay değil

 

Tarih: 2 Nisan 2007, 21:19 - İp: 85.***.**4.40
belginakma
belginakma (üye)
Konya / Meraklı

Çekebıleceğime inanıyorum buna şüphem yok.Ama bazen insan kendini yetersız hissediyor hele de eskı dıjıtal fotoğraf makınenızi verdiğiniz arkadaşınız yanınızda aynı karelerı daha net cekerken ve sızın elınızda profosyonel br makıne olmasına ragmen makıneyle savaş verırıken

 

Tarih: 2 Nisan 2007, 21:19 - İp: 88.***.**5.29
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

belginakma konuyu dslr teknik bölümüne taşıyorum.Konuyu izlemeye oradan devam edebilirsin.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 00:05 - İp: 88.***.**5.77
notyet
notyet (üye)
Trabzon / Amatör

hocam elinizdeki makine aslında o kadarda karışık değil.Makinenizin ayar çubuğunda P diye bir seçenek var o seçenek tıpkı otomatik modda olduğu gibi ışık koşullarına uygun enstantane ve diyafram değerini kendisi seçiyor.Onda çekimler yaparak hangi koşullarda hangi ayarın gerektğini bulabilirsiniz.Bilmeniz gereken bir kaç ufak şey var bunlar:

Makinenizde perdenin açılıp kapanma hızını gösteren enstantane süresi vardır ve bu 1sn,0.5sn,1/50sn,1/250sn.... gibi değerler alır Bu şu anlama gelir Örneğin çok hızlı hareket eden bir nesneyi çekecekseniz bunu 1/250 sn hatta belki daha yüksek bir ayara getirirsinizki çektiğiniz nesnenin anlık görüntüsünü yakalayabilesiniz,yani görüntünüz flu çıkmasın.Ama gece çekim yapacaksanız bunu 20sn veya 30sn ye getirirsinizki tıpkı insan gözünde olduğu gibi makinenin perde süresi uzun olarak makinenin ışığa doymasını sağlarsınız.

Ayrıca makinenizde birde diyafram değerleri vardır buda taktığınız lense göre değişmekle birlikte kit lens kullanıyorsanız geniş açıda en fazla f/3.5 tele açıdada en fazla f/5.6 değerini alır ve f/32 değerine kadar çıkar.Buda şu anlama gelir makineyi bir cisme odakladığnızda f değeriniz f/3.5 değerinde ise o cisim çok net çıkacak ancak o cisimden farklı uzaklıktaki cisimler flu çıkacaktır.Makinenizi aynı cisme odaklayıp f/20 gibi bir değere alırsanız bu sefer karenizin içindeki tüm alanlar net çıkacaktır.

ANcak unutmamanız gereken bir şey var makinenizde bahsettiğim bu iki değer birbiriyle bağımlı olarak çalışır yani birini değiştirdiğinizde diğerinide ona göre değiştirmeniz gerekir.Örneğin makineniz f/3.5 değerindeyken enstantane süresini 1/50 sn yaptığınızda doğru pozlama yapıyorsa f/10 değerinde enstantane süresini 1sn civarlarına almalısınız.makinenizde seçtiğiniz f değerine uygun enstantanenin ne olduğunu gösteren bir ayar görüntüsü vardır. şu şekilde -------*------- burada bu çizgilerin üzerindeki oku seçtiğiniz değerlere göre tam ortaya alabilirseniz doğru pozlamayı yapmışsınız demektir.

Bu noktadan onra resim çekmek sizin hayal gücünüze ve becerinize kalmıştır.Henüz yeni olduğunuz için olabildiğince basit şekilde anlatmaya çalıştım,umarım yardımcı olabilmişimdir.Ancak bir arkadaşımızda bahsetmiş National Geopraphic dergisinin verdiği fotoğrafçılık okulu cd leri var onları temin edebilirsen daha da ayrıntılı öğrenebilirsin.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 10:56 - İp: 88.***.**0.112
belginakma
belginakma (üye)
Konya / Meraklı

Yorumlarınız ve yerdımlarınız için yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Fotograf makınem d70s ve lensı AF_S DX ZOOM-NIKKOR 18-70MM f/3,5-4,5G IF ED. sizce nasıl? yenı başlayan bri için.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:00 - İp: 88.***.**5.29
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

makinenizde lensinizde yeni baslayan biri için oldukça iyi.Bu makinelerin en güzel yanı cek cek begenmedin sil bidaha cek yanı,yani pil bitene kadar sonra tekrar sarj tekrar deneme yanılma yöntemine devam.makinenizin otomatik modları var bu modlardada cekip histogram bilgilerine baıp fikir sahibi olursunuz.ona göre pozlama-diyafram-iso ayarlarını degiştirip cekersiniz,olmadı bidaha cekersiniz yine cekersiniz.sürekli deneyerek ve bol bol foto cekerek ögrenebilirsiniz.nationel geographic in cdleride size kursa gitmeden evvel cok faydalı olacaktır emin olun.
siz bol fotograflı günler

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 15:00 - İp: 81.***.**1.62
belginakma
belginakma (üye)
Konya / Meraklı

national geographic eğitim cd lerini aldım ayrıca br öğretmen arkadaşımdan br kıtap edindim gerçekten çok yararlı bilgiler var.Yalnız lensimden kaynaklanıyor sanırısam makro çekım yapamıyorum.Küçük su kaplumbağamı yakın çekim fotoğraflamayı denedım ama belli mesafeden sonra denklaşör basmıyor dolayısıyla istediğim sonucu alamıyorum.Önerebileceğiniz br lens var mı? Bu arada notyet rumuzlu arkadaşa sormak istiyorum trabzonlumusunuz ve fotoğrafınızdaki yer acaba boztepe mi?

 

Tarih: 5 Nisan 2007, 12:07 - İp: 212.***.**2.173
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım makro için bilinen en uygun(fiyat) ve performanslı objektif sigma 70-300 apo. 480 civarı fiyatı var bildiğim kadarıyla. temiz 2. elde bulabilirsin. Ayrıca elindeki makinenin kıymetini bil. yepyeni makineler çıktı D70s'in üstüne. ama o makine hala zirveyi zorluyor. Nikonun en iyi makinelerinden birisi hala.

 

Tarih: 5 Nisan 2007, 12:21 - İp: 88.***.**2.64