elifxx
elifxx (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 1000d Ölü Piksel

Henüz alalı 1 ay bile olmayan 1000D makinem ile çektiğim fotoğraflarda noktacıklar farkettim. Sizce bunlar ölü piksel mi yoksa toz falan mı ?
http://imageshack.us/photo/my-images/194/img2180l.jpg/

Tarih: 3 Ağustos 2012, 21:40 - İp: 78.***.**5.50
darcirosso
darcirosso (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

umarım beklenilen ilgi gösterilir . sıfırlanmış da ola bilir cihaz günümüzde insanlarımız bir iş yapıyorlarsa tertemiz haliyle en iyi şekilde ticaret yapmıyorlar malesef .
upload sitelerini bilmiyorum ama [email protected] adresime e-posta olarak gönderirseniz inceleye bilirim

 

Tarih: 4 Ağustos 2012, 23:10 - İp: 78.***.**8.105
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yillanmis eski bir modeli, 2.el oldugunu bilerek almissiniz - her yeni/sifir/ 3-5 kat daha pahali DSLRlerde bile biraz zorlama/yuksek ISO'da gorulebilecek 1-2 hot pixeli dert ediyorsunuz . Normal isikta cekin bakalim , sorun var mi ?

Olmayacagini ben tahmin edeyim.

Dukkan sahibi olsam, kusura bakmayin ama hic bir sey yapmazdim.

@mertsolmaz , shutter degisikliginin , hot pixele nasil yardimi olacak anlamadim.

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 01:24 - İp: 96.***.**5.17
darcirosso
darcirosso (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

paperman" problemi çözdünüz tüketici haklarını tartışmayalım isterseniz.ister iso dan ister shutterden ne fark eder ki ? ben yüksek isoda çekmek istiyor isem isterseniz birde işin teknik kısmını tartışalım cmos yada ccd sonra bu pixel sorunları yaşatmıyormu bu sorunları yaşatan sensör değilmi ? sensör shutter ne için değiştirilir ? bunları biliyorsunuzdur herhalde . size göre boşverelim cihaz kalsın ozaman bu şekilde lens alınır diyafram açılır iso kademe düşürülür falan filan . peki ya problemi yaşatan cihaz değil ise mumlarımı söndürelim sayın paperman " . eğer cihazı garantili bir şekilde bir mağaza satıyor ikinci el bile olsa fatura varsa tüketicinin yaşadığı sorunları çözmek zorundadır .
saygılar

#mertsolmaz' tarafından 05.08.2012 02:11:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 02:04 - İp: 78.***.**8.105
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Anlamadim, hala hot pixel shutter kaynakli olabilir mi diyorsunuz ( bu isin servisinden anlayan biri olarak ) ?

Gerisini anlamadim, kusura bakmayin .

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 02:10 - İp: 96.***.**5.17
darcirosso
darcirosso (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sayın paperman pixeller algılayıcılar ccd yada cmos sensör tarayıcılardadırlar . ccd ve cmos sensörlerdeki açılıp kapanma shutter sayısı diyerek tabir ettiğimizin belirli bir kotası vardır . bu kotayı yani açılıp kapanma sayısı gereken ömrüne geldiği taktirde sensörün tarayıca düşürdüğünde pixel hataları meydana gelir . bu sorunun çözümü ise ccd yada cmos sensörün değişimi ile giderilir . aynı şeyden bahsediyoruz ama teknik olarak en fazla bu şekilde açıklaya bildim . bir araştırma yaparsanız eğer konuya daha fazla hakim olucaksınızdır . yanlışlarım varsa bu konuda dinlemedeyim saygılar ...

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 02:17 - İp: 78.***.**8.105
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Maalesef yanlis biliyorsunuz , " Shutter count " ile ne kastedildigini acip okumaniz gerekiyor

Shutter count, perde mekanizmasinin kac defa calistigini gosteren bir sayidir - sensor aktivasyon sayisi degildir. Verilen 50,000 - 300,000 sayilar tamamen bu mekanik perde acilma/kapanma islemi icindir . Sensor aktivasyonu ile HIC ama HIC alakasi yoktur. DSLRlerde, sensorun ve perde mekanizmasinin farkli mekanizmalar oldugunu biliyorsunuzdur umarim. ( Point&shoot makinalarda perde mekanizmasi yoktur - sadece sensor aktivasyonu ile calisirlar. )

Perde omru doldugunda, makina sensoru calistigi halde, cekim yapmaz.

Sensor uzerinde olusan hot pixeli de makinanin perde mekanizmasini degistirerek cozemezsiniz haliyle.

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 02:36 - İp: 96.***.**5.17
darcirosso
darcirosso (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

) biz baya baya tartışırız efendim bu konuyu . genellikle perdenin uzun süre açık kalması ile meydana gelen sensör hataları değilmi . söylenen shutter ömrünün sensöre takâbul ettiğini yani aslında sensörün ömrünün olduğunuda
ben fotoğraf bölümü üniversite öğrencisi olarak yanlış öğrenmişim yada siz sensördeki pixel hataların giderilmesinde cihaz sensörü değişimi işlemden çok hangi kullanıcı ayarları yada programlar sayesinde bu yok edilir ben bunu öğrenmedim . sizin demek istediğinizi anlıyorum lakin problem sağdece cihazın LCD ekranında gözükmemektedir . sorun tamamen tarayıcı üzerindeki pixel hatalarındadır ve bu garanti kapsamına giriyor . ozaman sensör problemlerinde pixel hatalarında nasıl bir sonuca varıcaz ki sorundan tamamen kurtulalım bir kaç fotoğraf sonra çoğalmaya başlamasın ?

#mertsolmaz' tarafından 05.08.2012 03:25:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 02:54 - İp: 78.***.**8.105
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ölüpiksel için test programı var onu kurun gözle gördükleriniz hotpiksel de olabilir

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 05:44 - İp: 78.***.**4.93
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"biz baya baya tartışırız efendim bu konuyu"

Aman tartismayalim ... Ben size kaynak ileteyim; siz onlari okuyun . Inanin nereden baslayacagimi bilemedim . 7-8 cumle yazmissiniz ; hepsinde farkli alakasiz seyler soylemissiniz. Alinmayin ama, DSLRlerin calismasi, perde mekanizmasi ve sensorler konusunda buyuk bir kavram karmasasi icinde gibisiniz ya da yanlis ifade diyorsunuz. En basitinden sensorde olusan hot pixel problemini , shutter yani perde mekanizmasini degistirerek nasil cozuyorsunuz anlamak mumkun degil .

" shutter ömrünün sensöre takâbul ettiğini yani aslında sensörün ömrünün olduğunuda ben fotoğraf bölümü üniversite öğrencisi olarak yanlış öğrenmişim yada siz sensördeki pixel hataların giderilmesinde cihaz sensörü değişimi işlemden çok hangi kullanıcı ayarları yada programlar sayesinde bu yok edilir ben bunu öğrenmedim "

Yanlis ogrenmissiniz ....

Perde cekim sayisi , sensor omrunu gostermez ; sadece makinanin omru konusunda - ki o da genelde perde omrune baglidir - fikir verebilir . Sensorler aktivasyon ile eskiyen / bozulan aygitlar degildir. Bir perde/ayna mekanizmasi gibi saniyenin binde birinde var gucu ile acilip/kapanip bir yerlere vurmazlar, mekanik olarak yipranmazlar.

Basit bir ornek ... Videoda saniyede 30 fps cektiginize, dakikada 1800 aktivasyon - 10 dakikalik bir cekimde 18,000 aktivasyon yasatirsiniz sensore. Bu mantikla bir kac gun icinde BIR KAC YUZ BIN , 1-2 ayda MILYONlu rakamlara ulasmak mumkun . 50,000-150,000 shutter count omru olan makina öldü mu demek bu durumda - toplam 2 saat vıdeo cektı ve sensoru yuzbinlerce defa aktive oldu diye ? Bir makina 5000 shutter count'da olup , videosu kullaniliyor ise 1,000,000 sensor aktivasyonunda olabilir.


 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 09:58 - İp: 96.***.**5.17
darcirosso
darcirosso (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Shutere takildiniz ben sorunun perdede oldugunu israrla soylemiyorum size . Oruc dolayisiyle mi ben mi bagdastiramiyorum yoksa siz sadece buna saptaniniz kaldiniz mi anlamadim ama pixsel hatalari sensorde tarayicidadir ve bu sorunun cozumu tarayicinin degisimi ile olucak baska sekilde bunu nasil cozele bilir ki .

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 12:28 - İp: 78.***.**8.105