positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Positif Hayatta...

Arkadaşlar,
öncelikle hepinizden siteye son aylarda uzak kaldığım için çok özür diliyorum. Fujideki işlerimin yoğunluğundan dolayı inanınki aileme dahi zaman ayıramıyorum. Bildiğiniz gibi ben sitedeki yorumlarımı mümkün olduğu kadar "Fuji şapkamı" bir kenara bırakarak fotoğrafsever arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyordum. Bu aktiviteler yurt çapında böyle şirket bazında devam etmekte...En son İstanbul Modern de Fotoğraf Bölümünün tüm sorumluluğunu üstlendik.
Sizlerinde her birinizin fotoğrafa yeni başlayanlara verdiğiniz emekte desteklenmeye değer olduğunu düşündüğüm için bu sitede bizim gibi düşünen insanlarda ticari amaçlarını çok ön plana çıkarmadan destek olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu düşünceler ve amaçlar ne kadar güzel de olsa elbette zaman gerekiyor. Bu nedenle ben gelecek zamanda da arada bir siteye girme imkanı bulabileceğim ama benim ekibimden Cihan bu siteye fotoğraf ile ilgilenen kişilere daha yoğun bir destek verebilecek.
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun

Tarih: 21 Aralık 2006, 11:57 - İp: 81.***.**2.84
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Cihan Bey merhaba, forumdan takip ettiğim kadarıyla Fuji'nin Türkiye'de servis konusunda gösterdiği özen ve hassasiyet gerçekten takdire şayan bir durum. Ancak S9500 modelinizdeki tekerlek probleminin basitçe , "Çok sıcak ve nemli bölgelerde bu tip arızanın olma olasılığı diğer bölgelere göre daha fazladır. Bu sadece Fuji'ye ya da S9500'e özel bir durum değildir. Bütün elektronik cihazları etkileyecek bir hadisedir." şeklinde açıklanması biraz kolaycılık değil mi? Kaldı ki bu belirttiğiniz, "nem" ve "sıcaklık" faktörünün belli bir dereceye kadar, cihazın elektronik kısımlarını etkileyebileceğini anlayabilirim, ancak sorun sanırım daha çok "mekanik". Bu durumda, bu cihazın kullanım klavuzlarına "Bu makine tropik iklimli bölgelerde kullanıma uygun değildir" gibi bir bilgi eklenmesi gerekmez mi sorusu aklıma geliyor. Evet, elbette her makine arıza yapabiliyor. Ancak sizin de okumuş olduğunuzu tahmin ettiğim BU BAŞLIKTA, gördüğüm kadarıyla şu an için 12 kişi (sayı sürekli artmakta) sıkıntı yaşamış. Bu sayı sadece bu forumu takip eden ve S9500 sahibi olup da, sorun yaşayanların adedi ve bence hiç de az değil. Aynı durum Dpeview'da (BURADA) ve Steve's Digicam'de de (BURADA) bahse konu olmuş.Yani durum, her ne kadar Fuji inkar etse de, biraz "kronik" gibi duruyor. Çünkü ben, yerli-yabancı forumlardan takip edebildiğim kadarıyla, , herhangi bir makinenin, aynı yerinde bu kadar sık rastlanan bir soruna rastlamadım.
Tamir-servis yetkilisi Burkay Bey "ayar tekerleğinin altındaki plastik mil Pcb deki potasyometreyi çeviriyor.Yapısı biraz zayıfça eğer yedek parçalarda o plastik mil üzerinde değişiklik yapılmamışsa tekrar bozulma ihtimali var." şeklinde durumu kabaca izah etmiş. Benim size sorum; Fuji bu mil üstünde değişiklik yaptı mı, ya da yapmayı düşünüyor mu, örneğin plastik yerine metal bir pim takmak gibi? Yoksa kırılan parça, tamirde aynı plastik parçayla mı değiştiriliyor?
Saygılarımla...

 

Tarih: 27 Aralık 2006, 22:07 - İp: 195.***.**1.31
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Cihan Bey,
drdurol Bey'e Hak vermemek mümkün değil, olyın mekanik bir prb.den kaynaklandığı son derece açık. zaten bir çalışan da bunu bir müh. olarak çok mantıklı bulduğum bir açıklamayla izah etmiş. Sorun, Bu mekanik sitemin, ani ve/veya çok sık kullanımı halinde kolayca bozulup bozulmayacağı sorusunda kilitlenmektedir.Ben 3 ay civarında süren bir araştırmanın sonucunda .aday s6500df kullanıcısıyım. s6500fd de kullanılan lens, s9500 de kullanılanla bire bir aynı dır ve bu makine ,için tek endişem bu ayar halkasının en ummadığım noktada beni yarı yolda bırakmasıdır.

 

Tarih: 28 Aralık 2006, 10:06 - İp: 62.***.**8.125
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar;

S9500'de global istatistiklere bakarsak bu tekerleğin bozulma oranı %0,05'tir. Yani binde bir. Bu rakam da aslına bakacak olursanız dünya standartlarının altındadır. Eğer FujiFilm gerçekten böyle bir tehlike görüyor olsaydı sizin de dediğiniz gibi kullanım kılavuzuna "Bu makine tropik iklimli bölgelerde kullanıma uygun değildir" şeklinde bir ibare koyacağından eminim. Bir şekilde üretimden sonra böyle bir tehlikenin varlığını sezdiler ise yeni serilerde de bunu düzeltmiş olduklarından da hiç şüphem yok. 2 milyar dolara yakın bir paraya kurulan ve her sene inanılmaz meblağlar harcayan FujiFilm'in AR-GE departmanı sanırım bir ayar tekerleğinin bozulmasını engellemekten aciz değildir diye düşünüyorum...

Saygılar

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 11:09 - İp: 85.***.**3.97
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Cihan Bey, Elbette aslında Bu kadar basit bir olayın çözülememsi imkansız, sorun zaten ARGE' sinin acizlik vb bir konu değil. Sadece tüm incelemelerde sınıfında çok başarılı olarak kabul gören bir makinenin (s6500fd) de de, aynı lensin kullanılması nedeniyle bu kadar basit bir nedenle insanları tedirgin etmesinden kaynaklanmaktadır. Çünkü forumda bu sayı 12'ye ulaştı.(s9500 için) Bir de Türkiyede satılan s9500'lerde Model numarası sonuna (z) harfi eklendi. Bu eklenti ne anlama geliyor. Açıklayabilirmisiniz?
Saygılar....

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 11:41 - İp: 62.***.**8.125
ozhisar
ozhisar (üye)
Ankara / Amatör

cihan bey
teknosa larda satılan s9500 ün fuji-türkiye garantisi var mı
teşekkürler

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 11:51 - İp: 212.***.**5.228
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Türkiye'de satılan diye özel bir seri yok, "Z" harfi size denk gelmiş sadece.. Avrupa stoğundan alınanlardır bunlar. Yani Tüm Avrupa'ya dağılıyor aynı seri.

Bir de tabii ki Teknosa da satılan ürünler FujiFilm Türkiye garantisi altındadır. Güvenle satın alabilirsiniz.

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 12:09 - İp: 85.***.**3.97
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

ARKADAŞLAR, HEPİNİZE İYİ SENELER DİLERİM.
SAĞLIKLI, GÜNEŞLİ ve MUTLU GÜNLER SİZİNLE OLSUN.
[>:D :D :D :D :D :D

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 17:25 - İp: 81.***.**2.84
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

YENİ YILINIZI VE BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLULAR, MUTLULUK VE ESENLİKLER DİLERİM...

 

Tarih: 29 Aralık 2006, 18:17 - İp: 62.***.**8.125