kambas
kambas (üye)
Ankara / Amatör

Fuji 9000

fuji 9000 alsam bana alma diyen olur mu a200 ya da a2 al onun yerine diyen. selam

Tarih: 24 Kasım 2005, 18:46 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

..."Fuji Canon un renk doygunluğunu yakalamış" buna da katılmıyorum. "Renk doygunluğu" bu konu 75 senedir fujifilm in işi olduğunu unutmayın. Bir tarafta (Canon) başarılı bir makine ve fotokopi ve bürokominikasyon teknolojileri üreten bir şirket - diğer tarafta matbaa teknolojileri, sanayi tipi scannerler, medical görüntüleme, dünyanın en yaygın minilab (fotoğraf baskı) teknolojilerini, fotoğraf makineleri, profesyonel objektifler ( TV kameraları ve ordu donanımları, dürbünler - FUJINON ) Canon geçmiş 25 - 30 yıldır ağırlıklı olarak analog makineler üretmiştir. Bu analog makinelerde (istediğiniz profesyonelle konuşun) Fuji slide filmlerinin renkleri ve algılaması sayesinde iyi fotoğraf kalitesi oluşurdu. Elbette 10 sene önce de tartışılan konu "Bu fotoğraf Fuji sayesinde mi yoksa Canon sayesinde mi güzel?" oluyordu. Ancak siz bir Provia veya Sensia gibi bir filmi basit olan bir Zenith de bile kullandığınız taktirde yüksek fotoğraf kalitesi elde ediyordunuz. Fujinin marka olarak kimyasal tabanlı filme veya bir nevi "elektronik film" olan CCD sensörüne bakış açısı aynı. Yani renk ve keskinlik 1. Hedef. - Bu hedef uğruna marka her yıl 1,8 milyar USD AR-GE yatırımı yapmakta. Lensleri de amatör seviyede iyi bir kaliteye sahip ANCAK renk teknolojileri ve renk baskı teknolojilerinde fotoğraf sektöründe en yenilikçi şirket FUJI dir. Bunları matbaa ve fotoğraf sektöründe uzun yıllar çalışan tüm insanlar tastikler. Siz bana TR den her hangi bir yerden bulunduğunuz yeri bildirin - ben size anında referans verebilirim. Profesyonel alanlarda Fuji hakimiyeti (renk ve baskı teknolojilerinde) %80 gibi yüksek bir orandır. Kısacası: Sizin Canon veya Nikon hakkında okuduğunuz renkli broşür büyük bir ihtimalle Fuji renk teknolojilerinin sonucu üretilmiş cihazlarla basılmakta ve görüntülenmektedir. Sizin her sabah kahvaltıda okuduğunuz gazetedeki fotoğrafların oluşumu Fuji renk ayrım teknolojilerinden geçerek yapılandırılır. Herhangi bir şekilde tıbbı alanda görüntü gerektiğinde (siz farkında olmadan Fuji teknolojisi ile görüntülenecek ve sağlığınıza kavuşacaksınız. Size sadece bir boyut vereyim: Nikon TR vaya Canon TR cirosu 7 - 9 milyon USD civarında her sene oluşurken Fuji TR cirosu 80- 100 milyon Euro bazında oluşmakta ve bu on katı yüksekliğinde oluşan cironun tabanında "renk teknolojileri" var.

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 14:22 - İp: 81.***.**9.208
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın @positif;

Satınalma tercihleri yapılır iken, herkesin kendine göre önem verdiği kriterler farklı olabilir, farklıdır da zaten. Bu tip farklılıkları kabüllenmek gerekir. FujiFilm firmasının ne kadar büyük bir firma olduğunu araştıran ve sorgulayan insanlar anlayacaktır, ancak bir firmanın sahasının finansal ve ürün yelpazesi olarak en büyüğü dahi olması her şartta herkesin bir numaralı tercihi olacağı anlamına gelmiyor. Çoğu kere ortaya çıkan ürünü incelediğinizde daha ufakların ürünlerinin çok daha iyi olduğu gibi bir durumda ortaya çıkması çok doğal.

FujiFilm s9000z konusundaki yorum ve görüşlerinizi forumdan okuyorum, ancak ne yazıkki, bu konuda çok objektif ve tarafsız davrandığınızı gözleyemedim. En azından kendi adıma, mahkeme salonları gibi salt iddialar ve savunmalar yerine, daha tarafsız ve objektif bir bakış açısı ile yapılan değerlendirmeleri gözönüne almamın daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 15:30 - İp: 81.***.**7.13
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili TeknO, söylediklerinizde haklısınız, ancak benim Fujifilm Merkezinde görevli olduğumu çoğu arkadaşlar bilir. Bu yüzden "objektif" vaya "tarafsız" değilim. Açıklamalarım taraflı oluyor - Bu doğru...

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 19:32 - İp: 81.***.**9.208
kambas
kambas (üye)
Ankara / Amatör

hocam bi de senin gibi canon dan biri gelirse bura nası olur düşünmek istemiyorum.

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 19:47 - İp: 81.***.**0.92
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Niye Kambas,
bence Canon - Nikon gibi kendi teknolojilerini tanıyan ve hakim olan yetkililerin buraya açıkca katılmaları aslında yanlış anlaşılmaları veya bazı karşılaştırmaları daha net açığa çıkararak burdaki arkadaşlara daha yardımcı olunur diye düşünüyorum. Tabi burada "reklam" ve objektivite arasında çok ince bir çizgi var - bu çizgiye saygılı olmak gerekiyor. ( Bende bunu bazen aşıp aşmadığımı inanınki bazı cevaplarımda düşünüyorum) Sevgilerle...

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 20:43 - İp: 81.***.**9.208
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar,

Açıkçası satınalma kararı verme arifesinde biri olarak, tarafsız ve objektif görüşleri araştırıp bunlara daha çok dikkat etmeye çalıştığımı belirteyim. Bunu bu forumdaki hiçbir arkadaşımız üzerine alınmasın ama, maalesef, Türk halkı olarak ve Türkiye'ye gelen yabancılar adına da, önümüzü kesip, kolumuza yapışıp mal satmaya satanlardan artık gına geldi. Belki bu psikolojinin etkisi ile, bir ürün ile fiziksel bağı olan birinin görüşlerini çok fazla dikkate alamıyorum. Bu birazda içinde bulunduğumuz toplum ile ilgili olsa gerek. Hatta bu tarz savunma ve görüşler o ürün hakkında bende nedense daha negatif etki bırakıyor. Otomatik bir tüketici defansı diye düşünebilirsiniz.

Sevgi ve saygılar...

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 02:26 - İp: 81.***.**2.26
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bu bakış açına bu ortamda saygı duymak lazım. Haklısın.

 

Tarih: 4 Aralık 2005, 13:22 - İp: 85.***.**9.33