mek_888
mek_888 (üye)
Bursa / Amatör

Alan Derinliği Nedir?

Alan derinliği nedir?

Konunun arka kımının flu çıkması için diyafram ayarı ile oynamak alan derinliğini ayarlamak mıdır,yoksa elma ile armudu karştırıyormuyom.Sanırım makinam diyafram ayarı ile direkt oynamama izin vermiyor(sony dsc p10) ne yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler

Tarih: 11 Kasım 2004, 02:42 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

diyafra ile manuel oynayamiyorsaniz ,makinde portre cekim modu varsa belki bu moddan yararlanabilirsiniz.bir denemenizi oneririm.

 

Tarih: 11 Kasım 2004, 08:48 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

dediğin doğru diyafram ile ilgilidir diyaframı ne kadar kısarsan ve zoom yaparsan arka kısım flu çıkar.diyafram ayarı yapamıyorsan makinayı değiştirmek zorundasın kendini geliştirmek istiyorsan...

 

Tarih: 11 Kasım 2004, 17:10 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Yanlış bilgi verilmiş.Diyafram kısılırsa alan derinliği artar.Konunun arka planı flulaşmaz.Aksine daha da netleşir.Bu fotoğrafın en temel özelliklerindendir.Alan derinliğini arttıran bir diğer unsur da geniş açılı objektif kullanılmasıdır.Konunun arka planını flulaştırmak için diyafram açılır.Geniş açı kullanırken diyaframı açsanız dahi çoğu zaman arka plan nettir.
Makinen hakkında fazlaca bir bilgim yok.Ancak kompakt tasarım bir makine.Kompakt makinelerde diyafram kontrolü genelde olmaz.

 

Tarih: 14 Kasım 2004, 14:39 - İp: yok
incubus
incubus (üye)
İstanbul / Meraklı

SORUN GAYET NET MAKINENI TANIMIYORUM AMA EGER SLR BIR MAKINE ISE ONCE BIR ZOOM OBJEKTIFE IHTIYARCIN VAR IKINCISI DIYAFRAM SENIN ISTEDIGIN TARZI %20 ETKILER ZOOM GIRIP DIYAFRAMI BIR YADA IKI OLCUM KISARSAN ISTEDIGIN SONUCA ULASIRSIN AMA OBJEKTIF KULLANMA SANSIN YOKSA ISTEDIGIN FOTOGRAFI BIRAZ ZOR CEKERSIN

 

Tarih: 6 Aralık 2004, 12:20 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğrafın temel bilgilerinden birisi: diyafram ne kadar açıksa alan derinliği o kadar azalır...Önerim, temel fotoğraf kurallarını anlatan bir kitap almanız.

 

Tarih: 15 Aralık 2004, 07:48 - İp: yok
ulas
ulas (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

dostum makinenin kullanma kılavuzunu oku veya bu makineyi kullanabilen birisiyle temasa geç. net alan derinligine gelince temel fotografcılıgı anlatan kitaplar bul. ifsak ın ders notları var bulabilirsen oku yoksa e mail adresine gödereyim.

 

Tarih: 2 Ocak 2005, 18:53 - İp: yok
candova
candova (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, IFSAK ders notlarını bana da gönderebilir misiniz?
Bilgisayarım çöktüğünden beri arıyorum.
Şimdiden teşekkürler...
[email protected]

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 21:09 - İp: yok
anilakar
anilakar (üye)
İstanbul / Amatör

şimdi ark bende canon powershot sx10 is var bunun diyafram ayarları nerden oluyor ben anlmadım gozunu sevıyım bana bı yardım cı olun

 

Tarih: 15 Mart 2011, 03:41 - İp: 78.***.**2.234
  • 1