flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sony Dslr Rezilliği

Öncelikle herkeze slmlar sevgiler nedir bu rezillik ya valla bizimle alay geçiyorlar abi ne bu allama pullama sony yi duydugumda içim bulanmaya başladı abi makine yapıyorsunuz kime yapıyorsunuz kime tanıtıyorsunuz bir bilen varsa cıksın karşıma türkiyede OCAK satışını yapıyor bir elmanıda ne sattıgını biliyormu acaba bunlar amatörlere üretilmiş makineler satın ha fotografçı arkadaşlar stüdyomda kullanacagım diye alım yapmayın bunu 6 yıl öncede yaptılarf707 modeliyle övdüler fuarda aldım inceledim stüdyoda kullanamadım ne harici flaş takabiliyorsun ne kendi falaşıyla çekim yapabiliyorsun (flaş 2 kez patlıyor) sonra f717 de düzelttik dediler yine düzeltmediler defalarca japon ya ile iletişim kuruldu anca f 828 de düzelttiler şimdide yeni dslr modelleri cıktı ama kime üretildi herşeyi güzel ama be japon oglu japon niye o güzelim makineye herkezin elinde olan harici flaşa uygunbi kızak yapmadında farklı bi kızak yaptın ayn sorun yine cıktı bu makinelerle hiçbir fotograf stüdyosu kaliteli çekim yapamaz ha biz türk üz çaresini bulamazmıyız buluruz buldukta ama ben onları arayacagıma onlar beni arasın

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:37 - İp: 78.***.**5.60
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Tek sorun flaş kızağı uyumsuzluğu mu ? Sony bayiisindeki elemanlardan bahsediyorsanız onlar zaten bilmiyorlar çünkü ürün yelpazeleri çok geniş ve hepsinin teknik bilgilerini bilmelri imkansız.

Bence farklı bir flaş kızağı olmasının bir nedeni olabilir.Eğer parasal kaygıılar güttüyse Sony ben de yakıştıramam,ama pek sanmıyorum.

 

Tarih: 8 Haziran 2008, 23:57 - İp: 144.***.**1.16
flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

herhalde başka ne olabilir bakın bir inceleyin sattıkları flaşların fiyatlarına makinelerden hangisini alırsanız mecburen bu flaşları kullanmak zorundasınız alırken bu rakamlara flaşlarında ayrıca alacagınıoz objektifide inceleyerek alın bunlara dikkat edin sonradanpişman olmamak için bide satanlar nasıl bilmezlermiş parayı onlar kazanıyorlar bizleri madur ediyorlar ögrensinler abi yok abi öle

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 00:26 - İp: 78.***.**5.60
oguzhanman
oguzhanman (üye)
İstanbul / Amatör

flash kızakları minolta kızak. yani sony minoltanın altyapısını aldığı için geçmişten gelen minolta kullanıcısını hedeflemiş. yeni kullanıcılarda parayı bayılsın sadece sony de kullanılan aparatı alsın diye düşünmüş.sütüdyo nun minolta geçmişi yoksa sony alması düşünülemez.(yani ne gerek var, kala kala sony'e mi kaldınız.)

sony dslr ler ileri amatör fotoğrafçılar için alınabilir ve kullanılabilir modeler.

sony de nereye elini atsan aynı, mesela kompakt modellerindede ve hatta cep telefonlarında da memory stick diye diğer hafıza kartlarından pahalı ürüne özel hafıza kartı var.

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 09:27 - İp: 88.***.**8.29
buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

ayrıcada zaten ebay'de 5$ gibi bi fiyata flaş adaptörü satılıyo.(şimdi link sormayın kaç zaman önce görmüştüm.)

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 18:52 - İp: 85.***.**4.167
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

f707 ve f828 in flaş kızaklarının birbirleriyle ve de günümüz sony dslr leriyle uyumsuz olması çok normal . Çünkü ne f828 ne de f707 DSLR değil kompakt makine sınıfına giren sabit lensli makineler.

Günümüz Sony dslr ler ise Minolta ve sony dslr ler için çıkarılan flaşların tümü ve bu arada sigma ,mertz gibi 3. parti üreticilerin minolta-sony için çıkardıkları flaşlarla %100 uyumludur.

Sony DSLR sistemi Alpha yı her açıdan eleştirin ama flaş açısından eleştirmeyim , geçmişe dönük uyumluluk ve güncel 6 flaşları var şu anda.

 

Tarih: 11 Haziran 2008, 00:11 - İp: 88.***.**3.103
flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili buffalo ben sana 707 828 slr demedimki 6 yıl önce aldıgımı ve bu sorunları yaşadıgımı söyledim hem 707 de olmadı 828 de düzelttiler dedim yani 828 de zaten düzelttiler bilmem hiç kullandın mı o günün sayılı makineleri hatta şu an bile birçok stüdyoda kullanılan makineler işim mantıgı su an bir sony dslr çin malı objktif alacagıma gider 828 orjinal zeiss lens li alırım 1 milyar ayrı objektif alacagıma sonra sen ne iş yaparsın ben konuyu stüdyo fotografçıları için yazdım biz stüdyoda harici flaşla fotograf çekmiyoruz milyarlar verip aldıgımız flaş sistemlerimiz var marka önemli degil hangi marka olursa olsun bu makineler sorunlu çok bilme ben yaşananları yazıyorum eger çok istersen gel buyur bnm stüdyomda bi foto çek bakalım kendini görebilecekmisin

 

Tarih: 11 Haziran 2008, 10:26 - İp: 88.***.**5.5
  • 1