lemograt
lemograt (üye)
Sivas / Amatör

Konica Minolta Sorun Acil!!

iyi günler net fotoğraf üyeleri
2 gün önce konica minolta 7d markalı bi makina aldım 2. el slr-like makinamı vererek ama eve geldiğimde denklanşöre bastığımda ses geliyor ve makina kapanıyor vu bu sorun arada sırada yapıyor makinamı değerinden baya ucuza almam birazda tecrübesiz olmam bana çok büyük kazık attı bu sorunu çözebilern daha önce yaşamış bi arkadaşımız abimiz varsa acil yardımcı olursa çok sevinirim...

Tarih: 19 Aralık 2010, 15:06 - İp: 95.***.**1.238
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merak edip baktım .

7D'nin yaygın ve bilinen bir problemi , yurt dışında Sony servisleri zamanında ücretsiz onarıyormuş .

Sadece ilk karede olan , çok da önemli bir kusur değil gibi ....

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 20:10 - İp: 96.***.**4.180
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Perdeyi tetikleyen parçanın yanlış tasarımından dolayı zamanla basınç altındaki plaka diğerine yapışıyor ve perde tutukluk yapıyor. Çoğunlukla makina kullanılmadan uzun süre kaldığında, ilk karede ortaya çıkan bir durum.

İnternette sorun "First Black Frame" diye geçiyor. Eğer makinanız vaktiyle Türkiye'deki distribütörün sattığı bir parçayasa bunu İstanbul'da Özenİş veya Mekel ücretsiz tamir ediyordu. (Hala tamir ediyorlar mı veya artık ücret alıyorlar mı bilmiyorum) Makinanızın durumunu seri numarasından öğrenebilirsiniz.

Perdeyi aslında Copal firması üretiyor. Canon, Nikon ve Pentax da Copal perde kullanıyor. Nedense Minolta'ya verilen modelde böyle bir hata var.

Eğer arıza nadiren tekrarlıyorsa, fazla kafaya takmayın bence. Makinanızı araba bagajı gibi bir mekanda uzun süre sıcakta veya soğukta bırakmamaya gayret edin.

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 01:40 - İp: 78.***.**4.57
lemograt
lemograt (üye)
Sivas / Amatör

ilgilenen herkeze çok teşekkür ediyorm dediğim gibi makinamı çok cüzi bi miktara aldım geri götürüp vermek istemiyorum ,tamir ettirip kullanmak istiyorum..

Herkeze bol fotoğraflı günler ,saygılar..

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 03:35 - İp: 95.***.**1.238
  • 1