othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Canon Kullanım Kılavuzu Tabu Mu?

Birçok fotoğraf makinesinin kullanım kılavuzu internette yayınlanıyor. Fotoğraf makinesi satın almak isteyenler de bu kılavuzlardan bilgi sahibi oluyorlar. Fakat gördüğüm kadarıyla Canon'un Türkçe kullanım kılavuzu bir sektör haline gelmiş. İnsanlar bu işten para kazanıyor. Bir de forumlarda Canon Türkçe kullanım kılavuzu istemek,aramak çok sakıncalı bir yasakmış gibi bir hava estiriliyor. Kullanım kılavuzu nedir yani? Bizim millet her durumu insanlardan para koparma fırsatı olarak değerlendirebiliyor. Ne kadar yazık. Telif hakkıymış, ne telif hakkı ? Makinelerin yurtdışından nasıl geldiği belli değil ama iş Türkçe kullanım kılavuzuna geldiği zaman işler değişiyor. Nasıl bir mantık ben anlayamadım?

Tarih: 17 Mart 2005, 10:00 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

 

Tarih: 17 Mart 2005, 13:41 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

walla arkadaşım elimde scaner olsa hemen bir tarama yapıp ücretsiz olarak internet ortamına koyardım ancak maalesef yok.

#ohara' tarafından 25.03.2005 14:01:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Mart 2005, 14:00 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Eğer bu işi yapabilseniz öyle bir iyilik yapmış olursunuz ki... Bazı lüzumsuzca para kazanan insanların da önü kesilmiş olur.

 

Tarih: 25 Mart 2005, 14:19 - İp: yok
zoomi
zoomi (üye)
İzmir / Haber Fotoğrafçısı

ne bekliyordun amme hizmetimi yapsınlar senin için.
çakallık yapıp yurtdışından alıyorsun ondan sonra tercümanlara ücret karşılığı hazırlatılan Türkçe kullanma kılavuzunu bedava istiyorsun.istersen birde öpücük versinler sana.birde senin gibiler yüzünden memleketin parası dışarı akıyor.

 

Tarih: 25 Mart 2005, 19:36 - İp: yok
allein
allein (üye)
Ankara / Amatör

othomane sana katılıyorum..bende canon eos 650 war ama kılavuz yok ayrıca bu tarz eski makineler artık üretilmiyor ben bu makineyi alalı 3 ay oldu ve 2,el aldım tahminim ce bu makine 1984 üretimi ama verdiğim paranın yurt dısına gittigini zannetmiyorum..bu arada eos 650 kılavuzu olan varsa bana yazsın türkce ingilizce yunanca farketmez..fotohraflı günler herkese

 

Tarih: 25 Mart 2005, 21:36 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

sanırım zoomi erkayaların netfotograf temsilicisi

arkadaşım ben s1i' 6 ay öncei erkayalar garantili olarak 1.2 milyara almıştım ve açıkçası pişman oldum. ABD'den 350-400 dolara yani 600 milyona aynı makineyi getirenleri gördükçe kafamı duvarlara vurdum.şu ana kadar garantili canon almış olmamın hiçbir faydasını görmedim. tek artısı türkçe kullanma kılavuzu ama buna zaten ihtiyacım yok çünkü ingilizce biliyorum.

bir daha dijital makine alırsam kesinlikle abd'den getirterek satın alıcam çünkü arada küçümsenmeyecek kadar fark var.

herkesi erkaylar garantili pahalı canonlar yerine yurtdışından ucuz canonlar almaya davet ediyorum. erkayalar kar marjını böyle yüksek tutarsa sonuç bu olur işte!. dünya globalleşti artık, rekabet sınır falan tanımıyor. sen ürünü 2 katı fiyatla satarsan tüketici gider taa avustralyadan aynı ürünü daha uczuza getirtir.


eos 350d yakında erkayalarda 1500 euro civarına satılmaya başlar ancak ben aynı makineyi 900 dolara abd'den getirticem.

 

Tarih: 27 Mart 2005, 20:25 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Zoomi denen insandan uzak hayvana yakın (özellikle de terbiyesizce kullandığı çakala) mahluk... Bir kere makineyi ikinci el aldım ben. Ayrıca Türkiye'den alan adam zaten Japonya'ya, Malezya'ya veriyor parayı. (Ben Amerika'dan alınmasına karşıyım ama makineler de Japon malı.) Biz burada mal gibi alınıp satılan kullanma kılavuzuna karşı çıkıyoruz. Kullanma kılavuzu aynı zamanda tanıtım broşürüdür. İnternette Canon'un bir sürü dilde kullanım kılavuzu var. Adamlara kullanım kılavuzundan para kazanılıyor deseniz ağızlarıyla değil başka yerleri ile gülerler. Zoomi denen mahluk... Sen böyle dengesiz olduğun sürece seni öyle bir öperler ki ne olduğunu şaşırırsın. Ayrıca bu zoomi denen terbiyesizin de forumun seviyesini bozmaya hakkı yok.Cevap vermek adına ben de seviyeyi düşürdüm, diğer arkadaşlardan özür dilerim.

 

Tarih: 28 Mart 2005, 07:58 - İp: yok
zoomi
zoomi (üye)
İzmir / Haber Fotoğrafçısı

Birincisi ; paralar Japonya ve Malezya ya gidiyor yazmışsın,ne farkeder önemli olan yurtdışına çıkması.Japonya ya gidince sakınca yok herhalde senin için

İkincisi ; olaylara subjektif bakıyorsun,objektif ol ve kendini Türkiye deki satıcıların yerine koy.Adamların cihazı alış fiyatları Amerika,Dubai veya Singapur ile aynımı ki oradakilerin fiyatlarına insinler.

Üçüncüsü benim yazımda küfür içerikli bir kelime yoktu ama senin ve yalakalarının yazıları tam anlamıyla hakarettir.

Bilgisayar başında delikanlılık yapmışsın.Mail adresimden yazışalım Othamane efendi.Adres vereceksin bende gelicem oraya ,bakalım internette yazdıklarını yüzüme söyleyebilecekmisin.Tekrar ediyorum adres vericen bende gelicem.Mesaj kutuma mutlaka yaz.Çünkü senin ve yalakanın yazdığı yazılara aynı üslup ile cevap verirsem sitdeki fotograf severler rahatsız olacak.

#zoomi' tarafından 03.04.2005 17:18:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Nisan 2005, 17:10 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Zoomi Bey kardeşim,
Öyle kafadan çakal,öperler falan deyince sinirlerim bozuldu. Kusura bakma, olay maksadını aştı. Yazdıklarımı okuyunca bunları kendime yakıştıramadım. Herkesten özür dilerim. Ama senin yazdıkların da hiç hoş değildi. (Bunları da tehditvari mesajından korkarak yazmadım, yazdıklarımı kendime yakıştıramadığım ve insanları üzdüğüm için yazdım.)

 

Tarih: 4 Nisan 2005, 08:54 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Zoomi,
Bir de paralar dışarı gitmesin demişsin. Ben dijital fotoğraf makinesi alırken paralar nasıl dışarı gitmeyecek. Otomobil alırken de böyle. Bir marka söyleyin DFM ve otomobilde. Onlardan alalım ve paralarımız dışarı gitmesin. Öyle bir marka varsa ben giderim seve seve onu alırım. (Hemen TOFAŞ marka otomobiller ve Arçelik Marka DFM'ler akla geliyor değil mi? Ama kazın ayağı öyle değil.) O zaman paralar dışarı gitmesin diye bizim yapamadığımız hiç bir şeyi almayalım. (Amerika'lılara gitmesin yeter ki diğer alternatifler var.)

 

Tarih: 4 Nisan 2005, 10:40 - İp: yok