skaraca
skaraca (üye)
Uşak / Amatör

Alışveriş Sitelerinden Alışveriş Gü

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir dijital fotoğraf makinesi almak için araştırma yapıyorum. Gerek bayiler gerekse internetteki alışveriş sitelerinden araştırma yaptım. Şu anda piyasaya yeni giren, ancak ana bayisine bile gelmemiş olan Canon A700'ü özellik olarak çok beğendim.
Erkayalarda henüz internet sitesinde bu makine yok. Bulunduğum ildeki Canon bayisine sordum. Henuz gelmediğini, belki 10-15 gün sonra gelebileceğini söyledi.
Ancak internette hepsiburada.com da bu makine var ve fiyatıda uygun gibi görünüyor.
Ancak benim merak ettiğim bu sitelerden alışveriş ne kadar güvenli. Çünkü baskuda.com (bidolu.com)da alışverişin güvensiz olduğuna ilişkin bazı haberler duydum. Hepsiburada'dan daha önce alışveriş yapan var mı? Kredi kartı ile alışveriş yapmayı düşünüyorum. Bu siteler ne kadar güvenli olur?
Görüşleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.

Tarih: 11 Nisan 2006, 20:27 - İp: yok
skaraca
skaraca (üye)
Uşak / Amatör

Ayrıca yukarıda belirtilenlerin dışında bu sitenin verdiği garanti geçerlimi dir? Çünkü Erkayalar kendi sitesinde Canon için sadece kendi garantisinin geçerli olduğunu belirtiyor. hepsiburada.com da iki yıl garanti olduğu belirtilmiş ancak Erkayalar bağlantısından bahsetmemiş. Birde Türkiye distribütörüne gelmeyen bir makine ne şekilde hepsiburada.com da olabilir ve garantisi bulunabilir?

 

Tarih: 11 Nisan 2006, 20:31 - İp: 85.***.**2.128
yilmaz47
yilmaz47 (üye)
Batman / Amatör

hepsiburada sitesinden eskiden çokça alışveriş ettim hiçbir sorunla karşılaşmadım garanti dahilindeki bir ürünü göndermiştim onlarda distribütore verdiklerini ve tamir edilidiğini söyleyip gönderdmişlerdi.
bidoludan da alışveriş yaptım ondada güvenli idi
ama garanti konuusnda birşey diyemem.
ve arıza durumunda müşteri ile ilgilenir mi bilmiyorum.

 

Tarih: 11 Nisan 2006, 20:59 - İp: 85.***.**7.244
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bir arkadaşım bu zamana kadar 6000 ytl lik alışverşiş yaptı hepsiburadan hiç bir sorun yaşamadı ben de o zaman oradan alayım dedim şu anki makinemi..Ama makinemi elde edene kadar akla karayı seçtim..Stokda var gösteriyorlar ama niçin kargoya vermediniz diye sorduğunuzda Yetkili firmadan henüz tedarik edilemedi diye abuk sabuk bir cevap veriyorlar..Arkadaşım dikkatli ol..Şanslıysan no problem..Bneim gibi şansızsan vay haline..istersen şikayetvar.com a bir bak..

 

Tarih: 11 Nisan 2006, 21:27 - İp: 85.***.**7.171
rom09
rom09 (üye)
Aydın / Amatör

Yönlendirme değil, tecrübe paylaşımı.

Arkadaşım, sanal mağazalardan uzun zamandan beri ve sıkça alış-veriş yapan biriyim. Bunlar bizim bildiğimiz dükkanlar gibi değildir. Ciddi sanal mağazaların ciddi firmalarla anlaşmaları vardır ve satış bağlantıları bu firmalar sayesinde olur. Yerleşik mağazaların web sayfalarında bile stoklarda "var" olarak gözüken ürünün siparişi verildiğinde stoklarda olmadığı ortaya çıkabiliyorsa.. varsen sanal mağazaların halleri nicedir.

İşin doğrusu, ciddi alımlarda öncelikle telefonla veya e-mail yoluyla stok/sevkiyat bilgisini almaktır.

Sana şu kadar söyleyeyim; Profilo markası işyerime veya evime asla giremez.. bedava verseler bile! hepsiburada.com şahsıma yaşattığı saygısızlığın bedelini müşteri kaybetmekle ödedi. Ve tabii ki, sorulduğunda olumsuz cevapların çoğalmasına.

Benim yaşadıklarım o firmanın bebeklik zamanlarındaydı.. şimdi büyümüş ve olgunlaşmış olabilirler. Lakin.. her ne olursa olsun bir daha benden tek kuruş alamazlar. Alacağım şey Türkiye'de sadece onlarda olsa bile...

Karar senin.

 

Tarih: 11 Nisan 2006, 23:53 - İp: 85.***.**8.85
cangoo
cangoo (üye)
İstanbul / Amatör

Nekadar internet sitelerinden yaptıgım alısverişlerde sorun yasamasamda ; alacagım urunun özelliklerini netten detaylı sekide inceleyip karsılastırıp kesin karımı verince ; bir mağazaya gidip urunu elime alıp inceledikten sonra mağazadan almam daha saglıklı oluyor.

 

Tarih: 12 Nisan 2006, 00:31 - İp: 81.***.**9.151
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Hepsiburada'dan ben de birçok defa alışveriş yaptım...HSCB kredi kartı ile alışveriş yaptıgım için kredi kartı bilgilerimi verirken,hscb'nin internet sitesine baglanıp oraya yazdım.(sanırım bi tek hscb'de var bu olay)

Hepsburada satılan üründe garanti vermez,garanti satılan ürünün firması tarafından verilir.Ve servisler o firmanın servis ağına baglı olarak genelde her şehirde bulunur?

Ama kötü olan kısmı,alışveriş yaptım onayladım.daha sonra alışverişi iptal ettiğmde,aldıgım ürünü eğer takstile almışsam,mesela 100ytl'yi 10 ay taksitle... Banka bana her ay 10ytl hesabıma yatırıyor..10ar 10ar ödeniyor.bunun tek dezeavantajı limitinden başta para düşmüş oluyor ve banka her ay sana borclu gibi 10ytl ödüyor..

 

Tarih: 12 Nisan 2006, 09:13 - İp: 85.***.**6.177
  • 1