sahindiric
sahindiric (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sergi Açılışı: 29 Eylül- Kadıköy

Sergi açılışımıza ve sonrasındaki etkinliklerimize bekleriz.
Şahin Dirican
*************************************************

Atölye Fotoğrafçıları Hera Cafe’de!

Çalışmalarını Bağdat Caddesinde yürüten Fotoğraf Atölyesi, etkinlik ve buluşma mekânı olarak Hera Cafe’yi tercih etti. Kadıköy Kadife sokakta yeni açılan Hera Cafe Fotoğrafçıların sergi açmasına, gösteriler, söyleşiler, toplantılar yapmasına uygun biçimde hazırlandı.

Fotoğraf Atölyesinin; eylül ayından itibaren Bağdat Caddesindeki merkezinde başlattığı ve düzenli olarak devam ettireceği fotoğraf ve film etkinlikleri Ekim ayından itibaren Hera Cafe’de fotoğraf ve film severler ile buluşacak. Fotoğraf Atölyesinin düzenleyeceği fotoğraf sergileri, fotoğraf gösterisi, söyleşi, film gösterimi, fotoğraf/film değerlendirmesi gibi ücretsiz etkinlikleri ve fotoğraf gezileri özellikle Anadolu Yakasındaki fotoğraf ve sinemaseverlerin ilgisini çekecek.


Fotoğraf Sergisi (29 Eylül – 26 Ekim 2007)
“Hamam” / Ayşe Bağdemir

Oryantalizmin gizemli dünyası hamamlar.. Giderek yok olan özel bir kültür ve mimarinin simgesi.. Yabancılara Türkiye veya Osmanlı deyince ilk olarak neyin geldiği sorulsa, büyük çoğunluk “türk hamamı” cevabını verecektir, aslında tarihçesi, Romalılara dayansa da. Farklı coğrafyada farklı kültürler temizlik konusunda benzer ritüeller geliştirdiler, Hintliler Ganj nehrinde, eski Mısırlılar Nil sularında yıkanırken; kapalı mekânlarda sıcak suyla yıkanmanın ilk adımını yunanlıların attığını söylüyor tarih bize.

Hamam mahremiyetin kapılarının aralandığı büyülü bir atmosfer; yüksek kubbelerden süzülen ışık huzmeleri ve su buharından oluşan bir tül perdenin arkasında kendini (hem gizlemiş, hem açmış-saçmış) eğlenmeye, rahatlamaya, arınmaya bırakmış insanın gizemli dünyası. Toplumun sosyalleştiği, bir tür terapi aldığı sığınaklar… Hamam havuza ya da denize girmek gibi bir şey değil kuşkusuz. Biraz daha mahremiyeti gerektiriyor. Üstsüz güneşlenebilirsiniz, denize girebilirsiniz, ama işin içine sabun, sıcak, ter girdiğinde biraz gizlilik gerekiyor. Kısaca hamam; ışığıyla, buharıyla, sıcağıyla, sabunuyla, teriyle bize erotizmi çağrıştırır.


Etkinlik Adresi ve İletişim:

HERA CAFE

Kadife sk. 10/1 Kadıköy-İstanbul

T => 0216 346 04 13



FOTOĞRAF ATÖLYESİ

Bağdat Caddesi No: 343 C Blok D:11

34728 Şaşkınbakkal /İSTANBUL

Tel : 0 216 357 44 63

www.fotografatolyesi.com.tr

[email protected]

Tarih: 27 Eylül 2007, 01:03 - İp: 85.***.**9.24