fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Netfotoclub - İzmir Toplantıları

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 6 Kasım 2009, 22:25 - İp: 188.***.**3.131
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkür ederim Gündüz Abi.. Herşeyden önce temel bilgim olsa dahi; O havayı solumak ve bilgilerimi tekrardan gözden geçirmek adına çok iyi bir fırsat benim için.. En önemlisi de bu süreçte bilgime bilgi katacağımdan çok eminim.. Bu yüzden bende varım !!

Listeleri de dediğiniz gibi organize edeceğim..

 

Tarih: 23 Kasım 2009, 09:45 - İp: 78.***.**6.65
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

açılan güzel yolda hayırlı yolculuklar dilerim...eğerkısmet olurda yolum otaraflara düşecek olursa,toplantının olduğu güne denk gelmesini çok arzu ederim..

 

Tarih: 23 Kasım 2009, 21:15 - İp: 78.***.**4.168
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkür ederiz.. Çok güzel olur.. Mutlaka bekliyoruz..

 

Tarih: 23 Kasım 2009, 22:09 - İp: 78.***.**8.137
akrep035
akrep035 (üye)
İzmir / Amatör

Yarın toplantıya ben gelemiyorum havaalanında grev varmıs çarsamba ucakların kalkmayacagını söylediler Çarşamba izmirde olamayacagım Onur çarşamba listeye benide almayı unutmazsan sevinirim

 

Tarih: 24 Kasım 2009, 09:05 - İp: 212.***.**9.14
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

akrep035, liste yapıldı...daha doğrusu Onur ( sağ olsun ) bizim adımıza tüm çalışmaları gönüllü olarak yapıyor. Toplantıda eğitim almak üzere adını yazdıran tüm arkadaşlarım kadroda var. Yarın akşam Onur tekrar bir gözden geçirecek ve yeni arkadaşlarımızı listeye ekleyecek. Ben de, bu liste üzerinden...bir faaliyet raporu hazırlayarak kulüp başkanlığına vereceğim ve çalışmalarımız takip edilecek, değerlendirilecek ve yayınlanacak.
------------------------------------------
Ayrıca, eğitim seminerlerimize katılacak tüm arkadaşlarımın bir konuya dikkatlerini çekmek istiyorum.
Yarın akşam yapacağımız toplantıda, bir fotoğrafçının şehir, kırsal ve zorlu doğa şartlarında fotoğraf çekebilmesi için ne gibi donanımlara sahip olması gerektiğini, gezi/seyahat düzenimizi, olması gereken sağlık hizmetimizi ve profesyonel çalışma programımızı anlatacağım.
Bunları, yarın akşam toplantımıza katılamayacak 2 arkadaşımıza...konu tekrarı yaparak ( özel bir buluşma ile ) anlatmam kolay.
Fakat...hemen bayram ertesi başlayacak olan pro çalışma programımız tamamı ile uygulamalı olacağı için...çeşitli nedenler ile katılamayacak arkadaşlarımıza konu tekrarı yapmak, o canlı seti tekrar kurmak ve yoğun bilgileri aktarmak mümkün olmayacak.
İşte...dikkat çekmek istediğim nokta burada.
Çalışmalarımız pro düzende ve son derece seri/verimli çalışmalar olacağı için...katılamayan arkadaşlarım bir sonraki ( 15 gün sonraki 5 kişilik ) gruba düşmüş olacak.
İlk grubun sayısının çok olabilmesinin...sonraki her grubun 5 kişiden oluşmasının da sebebi bu. Yani...geride kalanın, geriden gelen grup ile çalışması.
Bu şekilde, her gezi ve uygulamalı pro çalışmaya gelenler...gelemeyen arkadaşları tarafından engellenmemiş ve yollarına devam ediyor olacaklar.
Tabii ki şunun da bilinmesinde yarar var.....ilk grup, sonraki 5 kişilik grup veya ondan sonraki 5 kişilik grup....aynı kulüp, aynı gezi kafilesi ve tüm çalışmalar aynı.
Sadece, aynı gezi içindeki çalışmaların uygulamaları farklı.
Diyelim ki...bir gezide 3-4 ayrı sınıf.
------------------------------------------
Bu uygulamayı ve ön bilgileri toplantıda hatırlatacağım gibi....birde, buradan yazıyorum ki, yeni üye olacak arkadaşlarımız ( sürekli ve düzenli eğitim olacağı için ) bilgi sahibi olsunlar, sisteme alışsınlar ve uyumda zorlıuk çekmesinler.
Sayın Fikret beyin de işaret ettiği gibi...eğitimlerimiz temel ve ileri düzey eğitimler olacak.
Temel eğitimini başarı ile tamamlayan her aday, arzu ederse ileri düzey ve hatta profesyonel fotoğraf eğitimi alabilecek.
Bu nedenle, benim sizlere sunacağım eğitim programı, üyenin bu işi sonuna kadar götürmek isteyebileceğini var sayarak...her adımı sizlere sistem dahiline attırmak ve sizlere azami ölçüde faydalı olabilmek.
Eğitim listesine yazılmış olan veya yazılmayı düşünen arkadaşlarımız ; Buradan...aklınıza gelen, öğrenmek isteyeceğiniz her konuyu sorabilirsiniz.
Bizler, Netfotoclub-İzmir üyeleriyiz. Buradan yazışmamızın diğer fotoğrafa yeni başlayan veya başlayacak olan arkadaşlarımız için faydalı olacağı inancındayım.
Hiç olmazsa onlara uygulamalarımızdan ve pro çalışmalarımızdan örnekler vermiş ve onları belki de....Netfoto camiasına kazandırmış olacağız
Yarın toplantıda görüşmek üzere.....sağlıklar ve işlerinizde başarılar.

#fotosafaripro' tarafından 24.11.2009 22:34:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Kasım 2009, 22:30 - İp: 195.***.**4.221
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Ayrıca...gonulgozu adlı üyemiz bu akşam bizlere portfolyo/sunum yapacak.
Bizler de 12 altın kural çerçevesinde bir fotoğrafa teknik yorum yapabilmenin...fotoğraf sanatına olan katkılarını ve fotoğrafçının yetişmesindeki önemini tartışacağız.

#fotosafaripro' tarafından 25.11.2009 15:28:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Kasım 2009, 15:27 - İp: 195.***.**4.221
orhanyldz
orhanyldz (üye)
İzmir / Amatör

gerçekten verimli bir toplantı daha oldu en azından kendi adımaayrıca gonulgozu arkadasın arşivi görülmeye değerdi ayrıca teşekkürler.ee geriye işin eğitimini almak kaldı gündüz hocam sizede ayrıca selamlar

 

Tarih: 26 Kasım 2009, 11:55 - İp: 88.***.**0.45
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Harika bir geceydi gerçekten... gonulgozu'nün sunumundaki bazı fotoğrafları çok beğendim... Hafızamda kalanlar: Şelale, camdan bakan çocuk, mumlar, yaprak tutan kadın ve buda rahipleri portreleri beni çok etkiledi... Fotoğraflarını bizle paylaştığın için teşekkür ediyorum.. Böyle bir deneyimi yaşamak gerçekten şahsım adına çok keyif vericiydi.. Gündüz hocamız'ında hafif ders niteliğinde her fotoğrafa uzun kritikler yapması da çok bilgilendirici oldu.. Kendisine de ayrıca çok teşekkür ediyorum..

 

Tarih: 26 Kasım 2009, 12:38 - İp: 78.***.**4.110
gonulgozu
gonulgozu (üye)
İzmir / Amatör

katılan izleyen yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler...haftaya görüşmek üzere

 

Tarih: 26 Kasım 2009, 16:46 - İp: 78.***.**7.140
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Bilindiği gibi...fotoğraf eğitim seminerlerine 1.grup kayıtları devam ediyor. Bu liste çarşamba akşamı toplantımızda son şeklini almış ve kapatılmış olacak. Fotoğraf eğitimi almak isteyen arkadaşlarımız bu başlık üzerinden Onur'a ( puskas ) isimlerini yazdırabilir.
Bundan sonraki grup ( 2. grup ) sadece 5 kişi olacak ve 15 gün sonra eğitim almaya başlayacak. Daha önce de belirttiğimiz gibi...ilk gruba her 15 günde 5 kişi ilave olacak.
Fotoğraf eğitimi alacak arkadaşlarımızın makinelerinin olup olmaması önemli değildir. Başlangıç olarak kendilerine ekipman verilecektir.
Daha önce de belirttiğim gibi...fotoğraf eğitimi, gezilerimiz ve fotoğrafçılık ile ilgili tüm sorularınızı buradan sorabilir, bilgi alabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------
Evet...gonulgozu bizlere çok güzel bir portfolyo sundu, bizler de onun sayesinde inceleme ve tartışma fırsatı bulduk. Özenerek ve bilerek çekilmiş pek çok fotoğrafı zevk ve beğeni ile izledim. Kendisine, Netfotograf eğitim grubu adına çok teşekkür ederim....başarılarının devamını dilerim.
-------------------------------------------------------------
Ayrıca...yine bu şekilde, eğitime katılan tüm arkadaşlarımızın portfolyolarını oluşturacak ve onları inceleyerek tartışacağız. Her çarşamba yapılan geleneksel toplantılarımızda ise...sık sık Netfotograf ustalarının fotoğraflarını izleme imkanları bulacağız.
Bu şekilde fotoğraf okumayı ve teknik yorum yapmayı öğreneceğiz.
--------------------------------------------------------------
Bir defa daha tekrar etmek istiyorum.
Fotoğraf eğitimi almak isteyen arkadaşlarımız çarşamba akşamı toplantı bitimine kadar bu başlıktan isimlerini yazabilirler veya toplantıya gelerek her türlü bilgiyi alabilir va kayıtlarını sevgili puskas'a yaptırabilirler.
Fotoğraf eğitimimiz ve gezilerimiz başlıyor
Tüm Netfotograf dostlarımızın bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve gönüllerince fotoğraflar dilerim.

 

Tarih: 28 Kasım 2009, 01:47 - İp: 195.***.**8.180