daisyy
daisyy (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital Makina?

Herkese Selam
ben bu siteye yeni üye oldum,ve acemi bir fotoğraf meraklısı olarak bana faydalı olacağını düşünüyorum
ben dijital bir fotoğraf makinası almak istiyorum ama bu konuda hiç bir bilgim yok
özellikle manzara ve insan resimleri(özellikle kendimi ) çekmeyi seviyorum ama hala bana uygun bir makina bulamadım.
bana bu konuda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler bol fotoğraflı,mutlu günler....

Tarih: 20 Temmuz 2005, 18:13 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

yanlış yerde dükkan açmışsınız, dfm satınalma rehberi kısmına yazarsanız daha çok insan mesajınızı görür ve cevap verebilir.

yine de, size yardımcı olabilmemiz için bazı hususları biraz daha netleştirmelisiniz. örneğin, ne kadarlık bir bütçe ayırıyorsunuz bu işe, makinenizle video klip de çekmek istiyor musunuz, makinenizin manuel ayarları da bulunsun mu yoksa hazır otomatik modlar sizin için yeterli mi, boyutu nasıl olsun, gömlek cebine sığacak kadar küçük mü yoksa biraz büyük olsun ama zoom'u falan fazla olsun mu diyorsunuz, vs... vs... ?

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 14:10 - İp: yok
daisyy
daisyy (üye)
İstanbul / Amatör

centuriom mesajıma cavap verdiğin için çok teşekkür ederim.
benim aradığım özellikler ücret olarak 1000 ytl ye kadar düşünebilirim.manuel ayarın ne anlama geldiğini bilmediğim için bu konuda yorum yapamıyorum ama yarı profosyonel bir makina olabilir.cebime de sığması gerekmiyo ) aksine büyük
ayarlı bir makina tercihim.
yani ben makinayı alınca profosyonelliğe doğru yol almak istiyorum ve uzun ömürlü bir makina olsun istiyorum.acaba çok şey mi istiyorum ? ))
ayrıca görüntü netliği çok önemli benim için.bide şunu sormak istiyorum , dijital makinalarda kağıda baskı yapılabiliyor mu?
oluyosa ne ala )

 

Tarih: 21 Temmuz 2005, 15:08 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

madem bütçeniz çok kısıtlı değil, o halde size 3 alternatif önerebilirim, üçü de ileri amatör, profesyonelliğe geçişte yararlı olabilecek, son derece yeterli makineler. Üçü de ultra zoom, 12x optik zoom'a sahip. Manuel ayarları da var. Bu arada manuelden kasıt, genellikle kompakt dijital makinelerde hazır çekim modları vardır, spor, manzara, portre gibi. Siz çekeceğiniz konuya göre bu modlardan birini seçiyorsunuz, makine tüm ayarlarını kendi otomatik olarak ayarlar. Bir de bazı makinelerde bu otomatik modlara ek olarak, tüm bu ayarları (enstantane hızı, diyafram açıklığı, netleme vb.) kendinizin de yapmanıza imkan sağlayan "manuel" ayarlar bulunur. Özellikle fotoğrafçılıkla sıkı fıkı olmayı düşünüyorsanız bu manuel ayarların bulunması önemlidir. Çünkü bir süre sonra, otomatik çekimden sıkılmaya başlarsınız, yaratıcılığa olanak tanımaz. Gelelim önerilerime:
1) Sony H1
2) Canon S2 IS
3) Panasonic FZ5
Üçünün de fiyatı 1000 ytl'nin biraz altında. Ancak bu makinelerle birlikte en az 256 mb (tercihen 512 mb veya 1 GB)'lık bir de hafıza kartı almalısınız. Sony ve Canon'un video kalitesi Panasonic'ten daha iyi. Ama her üçünün de fotoğraf kalitesi son derece iyi. Dijital makinelerle çektiğiniz resimleri ister evde kendiniz printerinizden, isterseniz daha kaliteli ve kalıcı olsun derseniz fotoğrafçılarda karta bastırabilirsiniz. Bunn için ya hafıza kartınızı veya bilgisayarda bir cd'ye kopyalayarak cd'yi fotoğrafçıya götürmeniz yeterli.

 

Tarih: 22 Temmuz 2005, 08:52 - İp: yok
ace
ace (üye)
Adıyaman / Amatör

1000 ytl ye falan gerek yok... bak sana canon powershot a95 i öneriyorum... hem uygun fiyat hemde performans yönünden ideal... sana başarılar...

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 15:17 - İp: yok
zorkun
zorkun (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bence kodak baska bir sey tanımam ama sadece max 300ytl diyenler için 300 milyona engüzel kodak7330 ben satıyorum cünkü casio alıcam 700 ytl ye paraya ihtiyacım var bana [email protected] dan ulasabilir siniz makinem 20 ay garantili tertemiz

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 20:06 - İp: 81.***.**4.158
zorkun
zorkun (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bence kodak baska bir sey tanımam ama sadece max 300ytl diyenler için 300 milyona engüzel kodak7330 ben satıyorum cünkü casio alıcam 700 ytl ye paraya ihtiyacım var bana [email protected] dan ulasabilir siniz makinem 20 ay garantili tertemiz

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 20:12 - İp: 81.***.**4.158
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sony dsc v3
canon g6

tavsiye edeceğim iki güzel makine olacaktır.

 

Tarih: 17 Ocak 2006, 19:13 - İp: 85.***.**4.113
  • 1