Fotoğrafçılık Forumları
Vesikalık Çektirene Ne Veriyosunuz
Merhaba arkadaşlar vesikalık fotoğraf çektirenler için yanında ne hediye veriyosunuz ?
SAygılar
#4renk' tarafından 09.11.2007 09:17:56 tarihinde düzenlendi.
mecbur oldugumuz icin degil ama bir nevi minnetkarlık icin cerceveseni hediye veriyoruz vesikalık cevceve altında firma reklamımızda var....
Şimdi ŞöyLe Söyleyim :o)
AkLı Başında Bi Müşterim Verdiğim Hediye 10x15'i ALdığı Zaman Çok Menmun OLuyor.. Bide Hediye Veriyorsunuz Diyo Teşekkür Ediyo Menmun OLuyorum :o)
AkLı Başında Fakat Yeterince Düşünemeyen Müşterim İse
''-Aşada 16 Adet VesikaLığın Yanında BöyLe Kocaman Resim Veriyor.? Sizin 8 Adet Vesika Fiyatı İLe Aynı Diyor.!)
Git Ozaman Oraya Çektir..! Diyemiyorsun
VesikaLık İhtiyacın Vardır Önemsiz Yerde KuLLanacaktır Özenmemi İstemez Yinede Özenirim.. Bi Çoğu ArtistLik Fotoğraf İçin Tercih Ediyor VesikaLık Yaptırıyor Yanında 10x15 Olduğu İçin Fakat AnLatıyorum 10x15'de HatLar Ortaya Çıkmaz En Küçük 15x21 Var Diyorum ÖrnekLeri Gösteriyorum Fotoğraf Kendini Gösterir Diyorum VesikaLık Yerine 15x21 Yaptırıryor :o)
Yani Diyeceğim Şu Epey Sündürdüm Konuyu İdare Edin :o)
Ne Hediyesi Veriyorsunuz DeğiLde NasıL çekiyorsunuz ? Mevzusu Hiç OLmuyor..
Paso Ver... Verde Nereye Kadar ? (KepenkLeri Çekene Kadar)
Antalyada çok zorlanmaya başladık, geçen bimüşteri sordu yanında neveriyorsunuz diye, sinirli bi anıma denk geldi,sen çektir üstüne bir ARABA veriyoruz dedim.baktı baktı çıktı gitti.çözüm değil cepten yiyoruz,
Bende bir müşteriyim
10 senedir Aynı fotoğrafçıya giderim.
Çok da güzel çeker.
Ama vesikalık yaptırmam Pul Yaptırırım. Normalde 26 ad.+10x15 6.00 ytl iken. ben o büyüğüde istemiyorum onuda pul yapıyor. 40 ad. 6 ytl ye geliyor.
bende bütün baskı işlerimi arkadaşların baskı işlerini devamlı orda yaptırıyorum.
40adet vs 6 ytl vay be..yakında kepenkciler baya para kazanacak demekki..
Çekin uşaklar çekin yarınlarda vesika çekecek müşteri bulamayacaksınız bu gidişle.Sanal alemde her şey artık başvurular sanal aleme döküldükçe bakalım kimin vesikalarını çekeceğiz.Sizin kazandığınız para sizin cebinizde kalır bunu sakın unutmayın.
FOTOĞRAFÇILAR OLARAK BİZ KENDİ KENDİMİZİ BALTALIYORUZ 40 VSK 6 YTL OLURMU HEPSİ KAR OLSA NE OLUR İNSAN 40 VSK Yİ KAÇ YILDA BİTİREBİLİR Kİ BUNU İYİ DÜŞÜNÜN
KATILIYORUM
en son 36 adet vesikalık çektirdim ve 4 yıl geçti
sinirlenip kızmakla olmaz bu işler..
benzer dertler benim mesleğimde de var..
sanal-bilgisayar-teknoloji mesleğimde kazandığım paraya balta vuruyor sürekli.. ama bu doğal seleksyon.(sellections)
yani doğal seçimler, doğanın tercihleri, doğal neticeler..
benim gibi sizin mesleğinizinde kaynağı teknoloji...
bir süre sonra vesikalık işi heralde elit kesimin yada nadir yapılan birşey olcak..
hep terzileri örnek veririm çünkü ölen mesleklere güzel örnektir..
siz etrafınızda gidip bir terziye elbise diktiren birini duyuyormusunuz... sadece çok parası olanlar "modacılarına" diktiriyorlar elbiselerini..
zamanda vesikalık işi buna dönecek, ortadirek halk kendi makinesiyle çekip kendi yazıcısıyla basacak vesikalığını.
siz etrafınızda bayramlarda birbirine tebrik kartı atan birilerini görüyormusunuz... bir zamanlar bu işten güzel para kazanıyordum..
atakan sana sorayım. Sen "entertip" dizgiyi biliyormusun.. varmı çevrende entertip dizgici.. bir zamanların hatrı sayılır insanlarıydı.. ne para kazandılar araba kadar makineyle biliyormusun.. şimdi ne oldular.. kurşun zehirlenmesinden kanser olup ölmedilerse bir yerlerde emekli maaşıyla kıt kanaaat geçiniyorlar.. bizim meslek öldürdü entertip dizgicilerini..
dizgiciler grafikerlerin hoş tuttuğu adamlar... kurşun harflerle dizgi yapanlar onlar FONTlarla beraber yok oldular herşey dijital artık.. Bizde Zamanla Yok Olucaz Süre Kısalıor...
İlgili olabilecek konular
-
-
Vesikalık Biyometrik Action İsteyen
14 Kas. 2018, 12:49 cuteftp
4782827 Eki. 2022, 14:39
muratcell -
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0293825 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -
-