puslukiyamet
puslukiyamet (üye)
İstanbul / Amatör

Stüdyo Açmak İstiyorum Yardım Edermisinz

Öncelikle selamlar arkadaşlar.elimde Canon 5D Mark 3 var 24-105 1.4/F vede 50mm/1.8 F lensler ve makinem var.ve bütçe olarakta 10.000 TL bütçem var.çok zorlayabilirsemde maximum 15.000 TL ye kadarda çıkabilirim.elimde iyi bir laptop bir adette masaüstü bilgisayar var ben bir dükkan açmak istiyorum.stüdyo malzemeleri hakkında ve fiyat olarakta pek bir bilgim yok.benim bir stüdyo kurabilmem için
1-stüdyo içi çekim için hangi dslr makine kullanmam gerek vede Lens?
2-hangi paraflaş almalıyım ? ve içeriği nelerden oluşmalı ve kurulumu nasıl sizce kolaymıdır paraflaş setlerinin pek anlamam?
3-Mark 3'ü dış çekim için kullanıyorum fakat flaşı yok.ve beni dış çekimde idare edebilecek uygun bir harici flaş öneriniz nedir?
4-vesikalık çekimi düşünüyorum ve bunun için maliyeti düşük olacak önerebileceğiniz baskı makinesi varmı? uygun fiyatlı çok pahalıysa para kazandıkça da alabilirim.
5-düğün salonu çekimleri için önerebileceğiniz kasetli kameralar varmı ucuz fiyatlı?
6-ve ekstradan benim buraya eklemediğim ve stüdyo içerisinde olmazsa olmaz dediğiniz neler varsa söylermisiniz? bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? bu bütçeye bir dükkan açılırmı? kira hariç.Lütfen yardımcı olun?

Tarih: 24 Kasım 2013, 01:41 - İp: 88.***.**2.10
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Teknik meseleleri es geçiyorum. Esnaflık tecrübesi önemli bir kavram, bu tecrübe olmaksızın işe kalkışmamanızı öneriyorum.. en azından 2-3 ay fotoğraf stüdyosunda tezgah deneyimi edinin, sektörün durumunuda görmüş olursunuz. Stüdyomu 2008 yılında kapattım, nüfusu 500 binin üzerinde bir şehirde olmama rağmen tekrar sektöre dönmeyi makul bulmuyorum. Zannetmiyorum ki bir stüdyo fotoğrafçısı çıkıpta size içten bir "hayırlı olsun" diyecek. Kısaca; durum parlak değil..

 

Tarih: 24 Kasım 2013, 11:03 - İp: 94.***.**0.131
puslukiyamet
puslukiyamet (üye)
İstanbul / Amatör

Mete bey düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.Benim zaten 3 yıllık fotoğrafçıda çalışmışlığım ve 5 senelikte fotoğrafçılık tecrübem zaten var.Ben işin maliyet kısmındayım ve elimdeki o fiyata sizce almam gereken malzemeler hangileri olmalı ben canon'a yeni geçtim sürekli nikon kullanıyordum.fakat Mark 3 aldığım için stüdyo içerisinde de canon makine ve salon fotoğrafçılığındada canon olsun istiyorum extra bir lens ve makine masrafım olsun istemiyorum.o yüzden sorduğum sorularda bilgi ve tecrübelerinizide benimle paylaşırsanız müteşekkir olurum Saygılar

 

Tarih: 24 Kasım 2013, 13:16 - İp: 88.***.**3.24
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Dükkan kısmından önce, bir kişisel site oluşturarak düğün fotoğrafı ağırlıklı bir portfolyo sergilemenizi. vitrinden önce tanıtım faaliyetini.. kira ve vergi mevzusundan önce gelir getirecek faaliyetlere ağırlık verlmesi.. teknik olarak; 430 EXII flaş (son zamanda indirime girmişti 650'ye aldığım şu an 550 ye garantili bulunabiliyor) ilk akla gelecek öneriler olur..
Allah kolaylık versin...

 

Tarih: 24 Kasım 2013, 14:05 - İp: 94.***.**0.131
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Kusura bakmayın ama 3 yıl fotoğrafçıda çalışmış birisi bu soruları nasıl sorar?

 

Tarih: 24 Kasım 2013, 15:05 - İp: 91.***.**4.100
puslukiyamet
puslukiyamet (üye)
İstanbul / Amatör

sfkbay bey sorduğum sorulara kendimce cevaplarım var zaten benim ben burada alternatif arıyorum tecrübeli büyüklerimizden arkadaslarımızdan belki benim fikirlerimle hem fikirler belkide benim fikirlerimden ziyade kendince daha etkili fikirleri olanlar vardır sonuç olarak ben sizlerden fikir alışverişinde yardım istiyorum.Ve Mete bey tanıtım aşamasını ben zaten uzun zamandır yapıyorum reklamımı sağlam bir şekilde yaptım şimdi sıradaki işlem sadece dükkanı açmak ve içerisine kullanabileceğim birbiriyle uyumlu olacak ekipmanlar satın almak.bunun içinde bana vermiş olduğum fiyat dahilinde sizin ve diğer arkadaşlarımızdan yardımlarınızı görüş ve önerilerinizi bekliyorum. saygılar

 

Tarih: 24 Kasım 2013, 17:44 - İp: 88.***.**3.24
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Mete Bey öneriler konusunda eminim ki benden daha tecrübeli ve bilgilidir ama bende naçizane tavsiyelerde bulunayım.

Elinizdeki makine ve lensler bu iş için oldukça uygun.

Paraflaş'larda Elinchrom ve Golden Eagle markalar bütçenize uyacak fiyatlarda ve oldukça iyi sonuçları var.

Paraflaşları söküp toplaması/takması 10 dk. geçmez

Flaş konusuda Mete Bey'in önerdiği gibi 430 EX2 veya üst versiyonlara 56X gibi bakabilirsiniz.

Baskı makinesi işindede sadece vesikalık veya 10x15-13x18 vb gibi baskılar için uygun fiyatlı minilab'lar var ancak büyük baskıları yapamazsınız.

Eksiklere gelince say say bitmez ama başlıcaları;
Paraflaş tetikleyiciler
Tripod(lar)
Sonsuz perde
Sürekli ışık (Spot vb)
Şemsiye(ler)ve daha bir çok şu an akla gelmeyen ıvır zıvırlar.

Elinizdeki bütçe bu iş için biraz yetersiz gibi ama benim tavsiyem elinde saymış olduğun ekipmanların varsa bir iki ufak ekipman takviyesiyle dışarıdan iş kovalayabilirsin.




 

Tarih: 24 Kasım 2013, 19:30 - İp: 94.***.**6.228
  • 1