Fotoğrafçılık Forumları
Stüdyo Açmak...
Merhaba arkadaşlar ,
Allah izin verirse stüdyo açmak istiyorum, 8 ay kadar fotoğrafcıda çalıştım, Fotoğraf konusunda kendime olan güvenim tam .
Benim Sorum Stüdyo açarken benden kalfalık ve ustalık belgesi isterler mi, hangi kurum kalfalık ve ustalık belgesini ister ? Belediye ile görüştüm belediye ustalık belgesi istemiyor.
Bilgisi olan Stüdyo sahibi arkadaşlarımın Yardımlarını Bekliyorum .
Değerli vakitlerini harcayarak yardımcı olmak nezaketinde bulunan tüm
arkadaşlara teşekkür ederim...
Bazı arkadaşlar fotoğrafçılığa çok emek vermiş olabilr. Ama bence bir vesikalık , bir gelin damat çekimi okadarda zor deil. tabi siz artık çeke çeke pro olmuş olabilirsiniz. Ama bu bizim sizin kadar iyi sonuçlar alamayacağımız anlamına gelmez. Yeni başlayanları korkutmanın anlamı yok. Siz önce içinizdeki çürükleri temizleyin. Adam kaç yıllık fotoğrafcı çektiği fotoğrafa bakın önce , sonra deyinki sen açma. Şunu kabul edinki herkesin iş yeri açma hakkı var. Bunu bazı belgelere bağlamak anlamsız. Ben işimde iyisem kalırım kötüysem giderim , zaten. kötü bir fotoğrafcının tutyunacağını sanmıyorum .
feris arkadaşım düşünce ve yazılarını biraz anlamsız aktarmışsın...
bir gelin damat fotoğrafları çekte görelim ozaman?
ya bu yaşlanmış teknolojinin gerisinde kalmış fotoğrafçılar nekadar kıskanç oluyorlar.siz bitti bu iş diyorsanız bırakın biz devam edelim.her konuda aynı yorumlar..
Değerli fotoğrafcı abiler. Mesleğinizi kimseye öğretmeden göçüp gideceksiniz bu diyarlardan yazdıklarınıza bakılırsa. Bu kadar bu işe meraklı olan ve birşeyler yapmak isteyenlere karşı bu kadar acımasız olmanızı çok yadırgadım. Bende bulunduğum yerde fotoğraf stüdyosu yok. Şimdi bende açmak istediğimi söylesem banada saldıracaksınız. Ama yinede ççok iyi fotoshop ve dslr makina kullanıyorum. Şimdi banda mı açma diyeceksiniz. Değerli kardeşim sen yılma aç. Bilgi paylaşımında bulunabiliriz.Halen bazı abilerim karanlık odadan kafasını çıkarıp digital dünyaya bakamamış. Sen yılma yola devam et. Saygılar...
vay be bu meslek ne hallere düşmüş 8 ayda öğreniliomuş bende diorum ya piyasada 1 ad vsk basıp veren varmış demekki bu işin kurallarını bilmeden girenler bu işi ayaklar altına almışlar yazık yazıkk
açabilirsin arkadaşım belgeye felanda gerek yok kendine güvenmen güzel ama bu formda yazılanların hepsini dikkate alarak aç öyle ki 0,50 kuruşa siyah beyaz fotokopi çekilen bi ülkede sen 1 adet 10 x 15 fotoğraf baskısını 0,25 - 0,30 krş a vereceksin yapacağın yatırımları göze alarak aç 1 adet 30 x 40 fotoğrafın çerçevesinden bile ucuza verildiği bi ülkedesin sanata sanatcıya değer verilmeli diye bağıranların sanatçının yanında ise onu aşşağılıyan insanlara hizmet için aç
insanların seni kullanmasını izlemek için aç ki bu güvenin kırıldığında kendini toparlaman kolay olsun allah yardımcın olsun
acsın acsında görsün bakalım dışardan görüldüğü gibi kolay olmadığını
acmak istiyorsan bundan 15 sene önce acucaktın digital sistem fotoğrafcılığı bitirdi cok büyük firmalar bile yurtdışında ya kücüldü yada kapattı nedeni fotoğrafcılıkta kazancın cok düşmesinden
mucit28---
-- Ama yinede ççok iyi fotoshop ve dslr makina kullanıyorum. --
fotoğrafçılık yapman için yeterli... sen açabilirsin.
arakadaşım eger bir stüdyo açmak istersen şu an her yer stüdyo dolu bence devreden ve eski bir müessese alırsan daha iyi olur oturmuş dükkan birazda paran varsa geçinip gidersin daha ayrıntılı bilgi almak istersen 05327389928
>>>>>>>>>>>>>>>> OKUMANIZI RİCA EDERİM <<<<<<<<<<<<<<<
Öncelikle Selamlar, bu işi 2 yıldan beri yapıyorum,
henüz bir stüdyom yok ancak düşünüyorum, ben bu işe başlamadan önce oturdugum yerde bulunan ve ben kendimi bildim bileli prof. cekimler yapan bir stüdyocu abime danıstım, ya bu işler kolay değildir, 50 bin tane şeyi vardır, yok diyafram yok bilmem ne diyip beni vazgeçirmişti, sonradan neden onun bunun lafıyla hareket ediyimki diye düşünerek kalktım gittim makina aldım, olayları netten arastıra arastıra konuların ne oldugunu ögrendim, gecmişde denen f-ıso-ens. vs vs karmasık olaylar dahada sade gelmeye basladı, simdilerde bakıyorumda o dediğim adam, nikon d90+18-105 lens kullanıyor, gidip bi 50mm bile almamıs, bukadar aciz bir vatandaş, bununla naasıl cekim yapıosun benm bile setim daha kapsamlı dediğimde, amannn kim ne hata bulcak benim fotoma baksana nekadar güzel dedi, ve sesli güldüm, simdi bakıyorumda gercekdende cok cok ii yapmısım, şimdi bu yoruma baktım ve eskileri hatırladım, ben diyorum ki, evet fotografcılık cok cok geniş kapsamlıdır, ama hiç birimizde bir madonnayı cekmiyoruz ? deilmi, yada coca-colanın ürün fotoğraflrını, bu arkadas stüdyoda vesikalık-düğün cekimleri yapacak , ben hakkıyla yapabileceğini düşünerek basarılar diliyorum,
#serdem87' tarafından 28.06.2012 22:08:31 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Yeni Bir Studyo Açmak İçin Ustalık Belgesi Şartmı
21 Eyl. 2015, 01:19 gorgusuzzz
3639018 Haz. 2020, 18:08
cem123 -
-
Bozuk Ve Hasarlı Videoları Düzeltmek Açmak
22 Ara. 2019, 17:26 tayfunsahinart
0172922 Ara. 2019, 17:27